15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hagedesign – 19 nyttige tips for det perfekte hagedesignet

nyttige tips for terrasseanlegg

Få hagen din til å se moderne og spennende ut. Den perfekte Hagedesign kan lett nås raskt med noen få nyttige tips. Først bør du dele det større rommet i mindre områder. For eksempel kan du markere de enkelte områdene på engen med blomsterbed som en slags fargerike grenser som sikkert vil formidle en lykkelig følelse i hagen din.

Hagedesign – trekk oppmerksomhet med slående detaljer

nyttige tips for landskapsarbeid av blått hus

Slik at din Hagedesign ser spennende og kreativ ut, bruk plenbånd og formidle en følelse av lykke. I tillegg får du en eventyrlig følelse som om du er på oppdagelsesreise – du vet aldri hva du finner ut.

Hagedesign – endre strukturen fra tid til annen

nyttige tips for hagedesignkanten

Strukturen og innholdet er spesielt viktig for Hagedesign. Konsistensen til plantearten gir en følelse av perfeksjon. Imidlertid bør du være forsiktig så du ikke overplanter en type plante i hagen, slik at designet ikke blir kjedelig. De glatte elvsteinene skaper en vakker kontrast og fungerer som en fantastisk dekorasjon.

Å lage en hage – prinsipper og designideer i landlig stil

41 ideer til en liten hage – design når plassen er begrenset

Hvordan du får mest mulig ut av den lille hagen din

Gjør hagegrensene interessante og spennende

nyttige tips for hagedesign Steinweg

De klart definerte kantene gir hagen et rent og friskt utseende. Men vær kreativ og legg til designelementer Hagedesign. Bruk stein til å lage en klar grense mellom plenen og plantene som vil se ut som rennende vann.

Kunstelementer for hagen

nyttige tips for hagedesign ball blå

Bruk kreative og interessante ideer for å legge til litt kunst i hagen din. Enten en kule med mosaikk- og glasspartikler eller andre kreative elementer, bruk enhver mulighet til å lage din egen Hagedesign for å gjøre det slående og originalt.

Kom i gang

nyttige tips for landskapsarbeid av gress

Det dekorative gresset er den perfekte planten hvis du vil skape bevegelse i hagen din. Uansett hvilken type plen du velger – mild med buede blader eller et præriegress med spisse blader – vil denne originale ideen skape mer bevegelse i hagen.

Sett plantene riktig sammen

nyttige tips for blomsterdesign

Sett sammen en fantastisk hage når du kombinerer interessante plantearter. Se etter slående farger eller kontraster i strukturen. Bildet viser en meget vellykket kombinasjon mellom lilla planteblomster og gullmos. Begge plantene er veldig smart understreket av den røde sedumplanten.

Bruk gjenstandene som er funnet

nyttige tips for hagedesignbane

Gjør din Hagedesign unikt ved at du bruker gjenstander funnet på gaten som dekorasjoner. Ulike tapte gjenstander, for eksempel gummibånd, gjerdestykker eller stålbiter, kan brukes. Disse gjenstandene som finnes kan tjene som skulpturer eller banedekorasjoner.

Bland sammen spiselige planter

nyttige tips for å sette sammen hagedesignet ditt

Henne Hagedesign sies å dra fordel av skjønnheten til spiselige planter. Integrer dette gjerne i hagelandskapet ditt. De forskjellige salatene er spesielt attraktive og har ikke bare en god smak, men er også en fantastisk og deilig hagedekorasjon.

Legg til individualitet i hagen

nyttige tips for hagedesignkunst

Det du ikke bør glemme når du designer hagen, er at hagen skal matche din personlighet. Prøv derfor å inkludere favorittelementene dine i hagen. Dette gjelder ikke bare for visse objekter, men også for noen typer planter og fargekombinasjoner.

Ikke hold deg til regelen

nyttige tips for anlegg av planteverdenen

Ta Hagedesign ikke for alvorlig. Ha det gøy og bryt regelen. De høyeste plantene bør ikke alltid være i bakgrunnen. Sett noen av disse på frontlinjen for å friske opp området.

Utsikten fra vinduet

nyttige tips for hagedesignplanter

Selv de mest lidenskapelige gartnerne bruker ikke all sin tid borte fra hjemmet. Vær derfor alltid oppmerksom på at du også vil kunne observere hagen din fra innsiden av huset.

Interessante plantearter

nyttige tips for detaljer om hagedesign

Inkluder slike planter i hagen din som blir sett på nært hold. For eksempel ligger skjønnheten i begonia i de små mønstrene som bare kan sees på nært hold.

Bli overrasket over fargene

nyttige tips for fargerike hagedesignfarger

Den vakre rosa engrua på bildet ser spesielt vakker ut bare under seg selv, men blir raskt den mest fantastiske planten når den plasseres foran et blått gjerde. Tenk på hvordan en plante vil se ut blandet med andre arter.

Bruk plantebeholdere

nyttige tips for blomsterpotte i hagedesign

Beholderne for hageplanter er en utmerket idé hvis du alltid vil omorganisere plantene og gjenskape fargede flekker. Gå et skritt videre ved å matche beholderne med fargen på blomstene.

Ikke glem de fargerike bladene

nyttige tips for hagesignløvverk

De kontrasterende fargene på bladene kan noen ganger være enda mer imponerende enn blomstene. Noen planter har vakre blader i blågrå nyanser, samt lilla-fargede mønstre, som vist på bildet. Ikke gå glipp av muligheten til å bruke denne originale ideen.

Planter som er enkle å ta vare på

enkelt vedlikehold av nyttige tips for hagedesign

En vakker Hagedesign kan være veldig imponerende. Men ikke glem å ta vare på det. Slik at du ikke har noen problemer i dette området, velg plantearter som er enkle å ta vare på og tilpasningsdyktige.

Vær oppmerksom på formene

nyttige tips for hagedesigndekorasjon

Mens mange gartnere fokuserer på fargen på plantene, ikke glem å ta hensyn til formene. Bruk forskjellige former for å understreke fordelene med hagen din.

Unn deg et avslapningssted

nyttige tips for landskapsarbeid avslapping

Sørg for at du får muligheten til å slappe av i hagen din – bare sett deg ned og nyt det vakre landskapet.

Previous Post
Flettet hår – enkel opplæring for nybegynnere
Next Post
Yoga for menstruasjonssmerter: Disse 6 yogaøvelsene vil hjelpe!