15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Noen regler å følge når du transplanterer blomster

Repotting blomster materialer-nyttige tips-for hobby gartnere

Ja, potteblomstene dine vil gjøre det bra, men det er på tide å transplantere dem. Så er det noen få regler å følge for at denne prosessen skal gå greit. Vi vil hjelpe deg med noen tips, så i dag presenterer vi deg for de viktigste tingene om dette Transplantere blomster Hjemme.

Transplantere blomster – finne en passende blomsterpotte

Transplantere blomster keramiske blomsterpotter - forskjellige størrelser

Først og fremst trenger du definitivt en ny gryte, som skal være 3-5 cm større enn den gamle. Det er sannsynlig at planten ikke umiddelbart vil absorbere jordsubstratet. Dette kan selvfølgelig ha en skadelig effekt på blomsten. Men det er typer blomster hvis røtter vokser veldig raskt, for eksempel Dieffenbachia, deilig vindusblad og andre. På Transplantere blomster som disse er det vanligvis ingen problemer.

Repot blomster og planter

repotting innendørs planter pottejord potteplanter omsorg

Den andre tingen å huske på er god drenering i potten. Overflødig vann skal renne skikkelig ut. Du kan fylle gryten med dreneringsmateriale. Til dette kan du for eksempel bruke keramiske stykker, perlitt eller kullbiter. Jorden skal være moderat fuktig og ha en valgt sammensetning for dine innendørs planter.

Vann blomster sparsomt etter transplantasjon

blomster husplanter riktig repotting tips

For det tredje må du ikke sette plantene i sterk sol umiddelbart etter transplantasjonen. Selv om du har utført transplantasjonen med stor forsiktighet, kan rothårene på blomstene, som gir blomsten mat og vann fra jorden, bli skadet. Det tar ikke mindre enn 10 dager å gjenopprette rothåret. I løpet av denne tiden trenger plantene ikke å bli grundig vannet, så er det best å holde dem på et lyst og varmt sted, og dryss dem med vann.

Repot og gjødsle innendørs planter

tips for å transplantere blomster til en større blomsterpotte

For det fjerde er det ikke nødvendig å gjødsle de transplanterte blomstene. Den nye pottejorden i potten inneholder nok gjødsel og næringsstoffer til at blomstene kan utvikle seg normalt. De vil definitivt være nok i 2-3 måneder, bare etter denne perioden kan du begynne å berike jorden med gjødsel.

Repot planter riktig

Repot en trekasse for blomster på terrasseplanter

For det femte, umiddelbart etter transplantasjon, er det tilrådelig å vanne blomstene med lunkent vann. Legg dem deretter på et skyggefullt sted. Voila, det er alt! Det er ikke så enkelt og enkelt å gjøre?

Selvfølgelig kan du plante blomstene i hagen i stedet for å potte dem 

Gule blomstertransplantasjonstips blomsterhage

Kreative ideer til blomsterpotter 

potteplanter som transplanterer tips dekorasjonsideer for hagen

Upcycling ideer med gamle ting

trillebår-blomsterpotte blomster-transplantere i hagen

Previous Post
Renovert moderne bolig med et elegant interiør
Next Post
Å lage blomster med barn av papir, filt og plast – 16 kreative ideer