15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rhododendron i hagen – tips for planting, omsorg, gjødsling, skjæring

Rhododendron i hagen som dyrker blå blomster

Av Rhododendron i hagen får hjartene til gartnere til å slå raskere om våren med en overveldende overflod av blomster. Rhododendron overbeviser ikke bare med sine vakre blomster, men kan også brukes som designelementer og i grupper som personvernhekker. Mindre varianter kan plantes i potter. Deres fargerike opptog begynner i begynnelsen av mai – de spenner fra hvitt til rosa til lyse gule, blå og lilla toner. De blomstrende buskene har noen spesielle krav, som vi vil forklare mer detaljert.

Å plante rododendron i hagen – velg riktig sted

rhododendron hvit hage dyrk kutt

Om høsten (mellom september og slutten av oktober) eller om våren (mellom begynnelsen av mars og slutten av april) Rhododendron i hagen å bli plantet. Plantegropen må være omtrent tre ganger så bred og dobbelt så dyp som rotkulen. Busken trenger et sted i delvis skygge der den ikke tørker ut raskt. Det betyr ingen åpen plen eller sørvendt skråning, men bedre under store skyggefulle trær. De rette naboene er treslag som eik, barlind, kirsebær, magnolia og laburnum. Bjørk, kastanje, bøk, lønn, lind og sel er mindre egnet eller slett ikke.

Riktig omsorg for rhododendron i hagen

Rhododendron i hagen gul hage delvis nyanse dyrke kutt

En humusrik og sur jord med en pH-verdi mellom 4,5 og 5,5 er ideell for rhododendron. Hvis jorda i hagen din ikke tilbyr disse forholdene, kan du optimalisere surheten med spesiell rhododendron gjødsel eller velge en annen variant som Inkarho rhododendron. Disse langlivede trærne krever ikke intensiv omsorg. De skal bare forsynes godt med vann i blomstringsperioden og når bladene spirer. Et 3-5 cm høyt lag mulch holder fuktigheten i jorda. Rhododendron trives best i lett halvskygge, men noen hybrider som Yakushimanum kan også gjøre det bra på et solrikt sted.

Gul rhododendron

rhododendron-hage-gule-blomster-omsorg-kutt

Gjødsle

Rhododendron kan ikke få næringsstoffer fra dypere jordlag fordi røttene er veldig grunne. Derfor må den regelmessig leveres med tilstrekkelig gjødsel. Dette gjøres best i begynnelsen av april og midten til slutten av juni, i ingen tilfelle senere.

Lilla rhododendron

rhododendron lilla busk kuttet individuelt hagestell

Skjære

Rhododendron buskene kan bli for store og frodige med årene, så den bør kuttes radikalt. Dette er imidlertid ikke alltid mulig – best på slutten av vinteren eller på begynnelsen av våren.

 Rosa rhododendronomsorg for rhododendron busk rosa hage

Gul variant av rhododendronrhododendron gule blomster flekk av farge hagen dyrke

Blå rhododendron

Rhododendron i hagen hage busk hekk blå

Myk rosa

rhododendron hage rosa utvalg av trompetformede blomster

rhododendron hage rosa blomstre

Skjære rhododendron i hagen omsorgstips for planter

rhododendron hageomsorgstips lilla utvalg

rhododendron hagestell kutt gjødslingstips

rhododendron omsorg for beskjæring av ledsagerplanter

rhododendron hageplantepleie kutt  rhododendron hage blomster kan rosa dyrke snitt

Previous Post
Honning i stedet for sukker – er søtningsmiddelet virkelig et sunnere alternativ til bordsukker som sukkererstatning?
Next Post
Bygg et basseng i hagen eller i huset – 110 bilder av svømmebassenger