15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Planting, omsorg og beskjæring av klatreroser

Plante klatreroser-kutt-røde-blomster-hvite stakittgjerde

Klatreroser pryder pergolaer, bueganger og er et flott blikkfang på husvegger. Hvis Plante klatreroser Det er noen ting du bør vurdere: plantetid, beliggenhet, riktig pleie og beskjæring. I det følgende finner du den viktigste informasjonen du trenger for å gjøre dette.

Plante klatreroser – plantetid og sted

Plante klatreroser-klipp-rett-tid

Før du planter klatreroser, er det viktig å finne riktig sted for disse vitale klatrerne. Som alle roser, klatreroser som solrike, varme steder, men solen bør ikke brenne direkte på plantene hele dagen. En solrik til delvis skyggelagt beliggenhet bør derfor velges. Ikke glem at klatrerosene trenger plass oppover. De foretrekker fortsatt et luftig miljø slik at rosenbladene kan tørke raskt etter regn og dugg. Så ideell for klatring av roser vil være en sørvegg som en espalier er festet til og hvor luften kan sirkulere fritt.

Plante, stelle og klippe klatreroser

Klatreroser-planter-jern-fersken-fargede blomster

Klatrerosene plantes best om høsten, rundt oktober, slik at de kan utvikle røttene sine riktig om vinteren. Før planting skal røttene til klatrerosene fuktes godt – la stå i vann minst over natten. Planlegg også avstanden mellom plantene slik at de kan utvide seg ordentlig. Hvis du vil grønt en komplett husvegg tett, bør planteavstanden velges ganske liten – omtrent 50 cm. Mulch beskytter rosene mot de lave vintertemperaturene. Gi klatrerosene tilstrekkelig med vann i vekstsesongen. Om sommeren er det best å vanne om kvelden. Om våren kan du bruke gjødsel for å hjelpe rosene til å vokse og trives.

en stabil støtte for klatreroser

Klatreroser-planter-klatring-hjelp-flettetråd

Klatreroser vokser alltid mot solen og trenger en stabil støtte som skuddene kan vikle seg rundt. Med unge planter er det viktig å peke dem i riktig retning i begynnelsen, mens de fortsatt er tynne og lette å bøye. Etter det er de for tykke til det.

For at rosene skal beholde sin styrke og skjønnhet, bør de beskjæres årlig om våren om mulig. Da blomstrer rosene i sin fulle prakt om sommeren. På dette tidspunktet er det også lett å se hvilke grener som har overlevd vinteren. Riktig tidspunkt for kutting kan gjenkjennes av det faktum at rosenknoppene tykner. Bruk skarp saks for å unngå å rive grener og kvister.

Utvalg av Joseph’s Coat

klatring-roser-planter-josephs-pels-tredører

Engelsk hage og hvite klatreroser

Klatreroser-planter-hvit-blomst-personvernbeskyttelse

Grønn husvegg

Klatreroser-planter-skjæring-forhagen klatring hjelpemidler

Planlegg planteavstanden

Klatreroser-planter-skjæring-klatring-hjelp-hvite-vinduskarmer

romantisk utseende

Klatreroser-planter-kutting-tre-hage-gate-stein-vegg

kombinert med lavendel

klatring-roser-planter-klatring-hjelp-utdanne-lavendel-kant

Klatreroser-planter-badekar-vinterhage-rosa-blomster

Klatreroser-planter-forskjønne-garasjeporter

Klatreroser-planter-jern-pergola-hvite blomster

Klatreroser-hage-jern-pergola-hvite blomster

Klatring rose-plante-boks-klatring hjelpemiddel-vintage-stil

Previous Post
Badstue på badet – et velværeunivers hjemme
Next Post
Lag papirposer og dekorér med farger – DIY -ideer med instruksjoner