15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

10 robuste klematisvarianter – vakre klatreplanter for hagen og balkongen

Clematis-varianter pergola-grønt-hage-personvernskjerm

Clematis -plantene, fremdeles kalt clematis, er blant de mest populære klatreplantene og har blitt en uunnværlig del av hagen. Med mer enn 300 Clematis varianter Å velge riktig drømmekopi kan være veldig vanskelig. Det er eviggrønne, storblomstrede, tidlige og senblomstrende klematisvarianter. I begynnelsen er det viktig å bestemme ønsket blomsterstørrelse så vel som blomstringstiden. I denne artikkelen finner du en kort liste over clematis -stammer som kan hjelpe deg med å ta en beslutning. Hver av dem er preget av robusthet, lange blomstringstider og vakkert formede blomster.

Robuste klematisvarianter for hver sesong

Klematis-varianter-klatre-planter-pergola-stein søyle-lilla-blomster

Clematis klatreplanter er ideelle for grønnere pergolaer, lysthus, porter, espalier og gjerder. I eksemplet ovenfor kan du se en lang pergola med steinsøyler helt dekket av klematisplanter. Kombinasjonen av tidlige og sene blomstrende varianter i hagen garanterer at den vil se vakker ut hele året. Selv om alle varianter er forskjellige, er omsorgen for det meste den samme – føtter i skyggen, hoder i solen og vanlig beskjæring avhengig av beskjæringsgruppen. Dette bevarer den buskete veksten. Klematis som blomstrer om våren tilhører kuttegruppe 1 og kuttes ned i juni etter blomstring. Beskjæring av planter fra beskjæringsgruppe 2 skjer fra september. Høstblomstrere i kuttgruppe 3 krever et kutt om våren.

Flere blomstrende Clematis -varianter – Clematis Parisienne

Clematis-varianter Parisienne-intens-farge-store-blomster-klatrer

Clematis Parisienne er en ny variant av Clematis fra oppdretter Raymond Evision og debuterte på Storbritannias Chelsea Flower Show i 2005. Denne klematishybriden har vakre lilla blomster og mørkegrønt løvverk. Denne klematisen vokser veldig kompakt, noe som gjør den til den ideelle kandidaten for en planter på terrassen din.

10 blomstrende klatreplanter for hagen eller som potteplante

Bruk eviggrønne klatreplanter til interiørdesign

Klatreplanter på balkonger og terrasser – personvern og grøntområder

Clematis-varianter Parisienne-blomster-vår-kompakte-blomster

Blomstene vises først på forsommeren og den andre blomstringen skjer på sensommeren og høsten. Parisienne foretrekker full sol fremfor delvis skygge.

Clematis Betty Corning

klematis-varianter-Betty-Corning-sommer-høst-klokkeformede blomster

Denne klematisvarianten ble oppkalt etter kona til Erastus Corning II fordi hun oppdaget planten i hagen hennes i Albany, New York da hun flyttet inn som brud. Hun gjenkjente anleggets utmerkede egenskaper og sørget for at det ble forplantet og markedsført. Clematis Betty Corning er en hybrid av C. viticella og C. crispa og har delikate klokkeformede blomster som først dukker opp om våren.

Clematis Arabella

klematis-varianter-Arabella-lys-lilla-blomster-sommerharde

Clematis Arabella er en senblomstret prøve, blomstrer i 4 måneder i hver vekstsesong og produserer flere blomster enn de fleste andre klematisvarianter. Hvis du leter etter en lettstelt, frodig blomstrende følgesvenn for roser og busker, så er Arabella det riktige valget for deg. Sorten er også perfekt som bakdeksel.

Clematis Daniel Deronda

klematis-varianter-Daniel-Deronda-blå-fiolette-blomster-gule-stammer

En hardfør klatrer som liker godt drenert jord og et solrikt sted. Clematis Daniel Deronda når en høyde på 2,5 meter og en blomsterstørrelse på opptil 16 cm i diameter.

Clematis Fairy Blue

klematis-varianter-Fairy-Blue-blueht-vår-hvite striper

Clematis Fairy Blue ble oppdrettet i Japan av Hiroshi Hayakawa og har siden gledet gartnere med sine blomster med et fontenlignende senter med sølvfargede støvdragere. Den blomstrer sent på våren og når en høyde på 2,5 meter.

Clematis Rhapsody

klematis-varianter-Rhapsody-mørk-lilla-blomster-sommer-blomstringstid

Med sine dype blå blomster, som kan nå en størrelse på 15 cm i diameter, blomstrer Clematis ‘Rhapsody’ fra juni til september.

Clematis Blue Angel og Jackmanii

klematis-varianter-Blå-engel-Jackmanii-weisse-mørk-lilla-blå

For mange mennesker er den mørkelilla klematisen Jackmanii den beste og enkleste å ta vare på klematisvarianten man kunne ønske seg. Den imponerer med sine eksepsjonelt store, fiolettblå blomster og er ikke utsatt for sykdommer. Den første moderne hybrid Jackmanii ble introdusert på begynnelsen av 1860 -tallet. Den vokser ekstremt raskt og kan nå en høyde på 10 meter.

Clematis Blue Angel danner et vakkert bakteppe for Jackmanii. Deres ruffede kronblad er lys lilla eller lyseblå rundt kantene og hvite mot stigma.

Clematis Blue Ravine

klematis-varianter-Blå-Ravine-pastellfarget-lilla-stammer

Clematis Blue Ravine lager vakre lilla blomster med mørkerøde støvdragere. Den blomstrer fra mai til september og tilhører skjæregruppe 2.

Clematis viticella Dark Eyes

Clematis-sort-viticella-Dark-Eyes-mørk lilla

Blomstene til Clematis Viticella Dark Eyes skinner i en magisk mørk lilla-fiolett farge med svarte støvdragere i juli til september. Klatreplanten når en høyde på 180 cm og kuttes om vinteren fra november. Denne klematisen kan vokse vakkert med en hvit rose.

Klematis-varianter-klatre-planter-pergola-hage-stein søyler

Previous Post
Hva du skal gjøre på nyttårsaften – noen friske ideer kan hjelpe
Next Post
Lag mosegraffiti selv og dekorer vegger med disse ideene