15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Planters utendørs – 22 ideer til hagepynt med lus

Plantemaskiner i uteområdet-huseleek-planter-rust-barnevogn-leketøy-hestesko

Selv om markedet er oversvømmet med forskjellige blomsterpotter og hagedekorasjoner for enhver smak, mangler det noen ganger det individuelle preget, teftet som gjør hagedesignet originalt og umiskjennelig. For å oppnå dette likevel, bør du vurdere noen individuelle Plantemaskiner utendørs, at du designer deg selv eller ganske enkelt arrangerer attraktivt og dermed setter aksenter i hagen, på terrassen, verandaen eller balkongen. Gamle gjenstander er flotte for dette prosjektet. Hvis du fortsatt trenger litt inspirasjon, har du kommet til rett sted uten spørsmål. Hvordan du kan sette sammen unike arrangementer med sukkulenter og inkludere husleek kan sees i de følgende eksemplene.

Plantemaskiner ute og inne – original dekorasjon med upcycling med ministauder

Plantemaskiner i utendørsområdet-huseleek-planter-telefon-rosa-sukkulenter

Planter som ikke har store krav til underlag og plassering er spesielt egnet for dekorative eksperimenter for å trives. Det er også billigere hvis disse er så små som mulig for å se mer ut som dekorasjon enn grønt. Disse egenskapene bringer små kaktus og sukkulenter som planter. I tillegg trenger de nesten ikke omsorg, bare en solrik beliggenhet, slik at planteartene er egnede og morsomme selv for nybegynnere innen planteomsorg.

Utendørs planter til gamle gjenstander – originale ideer

Plantemaskiner i utendørsområdet-huseleek-planter-tekopper-deco-kaktus

Den saftige familien inkluderer rundt 3000 plantearter som finner sitt naturlige habitat på tørre steder som ørkener, hvor det er lite regn. Som et husplante trenger den bare å bli vannet fra tid til annen – i de tjukt kjøttfulle bladene og stammene lagrer de fuktighet og tåler dermed lengre tørkeperioder. Slekten inkluderer kaktus, huslus, agaves og pengetrær. Den minste av dem kan dyrkes med suksess nesten hvor som helst. Alt du trenger er litt jord. Vi vil gjerne tilby deg noen uvanlige ideer som inspirasjon i de følgende linjene og i galleriet.

Lag originale planter til mini stauder selv

Plantere i utendørsområdet-huseleek-planter-dekorasjon-eggekartong-tekopp

Gode ​​upcycling -ideer for plantemaskiner utendørs eller innendørs kan realiseres med små, sfæriske eller sylindriske planter som ser spesielt dekorative og søte ut. Planter i uvanlige gjenstander trenger de bare et lite underlag og full sol for å gi deg glede. Et ekte høydepunkt med få ressurser kan trylles frem raskt og brukes som hagedekorasjon.

Gamle vintage kopper er en fancy idé for utendørs planter og tar heller ikke mye plass. Du kan gi koppene et dreneringshull for å forhindre vannlogging. Hvis du ikke tør å bore et hull fordi du er redd for å knekke den vakre koppen i prosessen, så vanner du plantene i hvert fall veldig sparsomt. Husk at de kjøttfulle bladene lagrer mye vann og derfor kan komme godt overens selv ved lengre tørkeperioder. Så det er bedre å helle mindre enn for mye.

Plant huslus og sukkulenter dekorativt

Planter som vokser i utendørsområdet-huseleek-planting-tips-underlag

Sukkulenter har ikke høye krav til underlaget. Tvert imot liker de fattige, godt drenerte og sandede jordsmonn, og tåler som sagt ikke fuktighet. Det er derfor verdt å lage minst ett dreneringshull i plantemaskinen. Bland inn ekstra sand med det normale underlaget og lag en drenering på bunnen av karet ved hjelp av steiner eller keramikkskår. Da kan vannet renne ut av jorden og samle seg i mellom, slik at røttene holdes fri for vannlogging.

Bruk gamle ting som dekorative planter til utendørs – vinflasker

Plantemaskiner i utendørsområdet-huseleek-planter-glass-hage dekorasjon-vinflaske

Sukkulente arter formerer seg gjennom sekundære spirer, som etter at de er skilt ganske enkelt kan plasseres i en liten planter og stelles som den store planten. Nye prøver kan også dyrkes ved å kutte av bladene. Du lar bladet stå i noen dager slik at grensesnittet tørker og deretter stikker du det i jorda. Så, som du kan se, er forplantning også veldig lett, selv for nybegynnere. Og hva mer stimulerer hagearbeidere enn å lykkes med å ta vare på planter?

Utendørspotterne laget av gamle vinflasker er veldig originale. La dem kutte opp som vist. Du kan til og med finne ferdige som du kan bruke i en dekorasjonsbutikk. Flasken plantes deretter med alle typer saftige og kan deretter dekorere terrassen, balkongen eller verandaen som ligger eller henger.

Dekorative miniplanter utendørs for lus

planter-utendørs-huseleek-plante-kurv-kanin-hage dekorasjon

Huseleikene er iøynefallende, der andre planter knapt kunne overleve, der føler de seg veldig bra. Sollys fremmer veksten, og med mangel på lys blir de unaturlig lange og slanke. De trives best på vinduskarmer, vindusfronter og vinterhager som ikke er skyggelagt av omkringliggende trær eller nabobygninger.

Surfbrett og gammel spade

planter-utenfor-huseleek-planter-kano-spade-vertikal

Solrike steder i hagen eller på terrassen er ideelle for dyrking av saftige arter i sommermånedene. Spesielt steder som er direkte utsatt for sola og for tørre for andre planter, gir de beste forholdene for mini -stauder. Frisk luft i bevegelse er også bra for dem og fremmer sunn vekst, da skadedyr spesielt foretrekker planter som er i slipstrømmen. En annen grunn til å velge sukkulenter, fordi dette faktum også gjør plantene ekstremt enkle å ta vare på!

Shabby chic style med et bur

planter-utenfor-huseleek-planter-loslitt-chic-hage dekorasjon-bur

Hvis stedet er riktig, kan du til og med henge opp den valgte plantemaskinen og gjøre den veldig dekorativ. Den beste måten å beskytte rotdannelsen på er med et gjennomtrengelig underlag og mose. Et fuglebur fullt av grønne planter ser veldig sjarmerende ut og fungerer som et skikkelig blikkfang for elskere av shabby chic eller vintage-stilen. Fyll slike bur med egnet underlag og la noen av plantene titte ut fra stolpene. Da ser arrangementet mye mer naturlig ut, og det virker som om naturen har tatt sin gang av seg selv. Men selv om du bare fordeler plantene inne, vil de snart dukke opp av seg selv.

Rustutseende – gamle gjenstander som dekorative plantemaskiner utendørs

planter-utsiden-huseleek-plante-skuff-barnevogn-leketøy-rist

Hardfør kaktus og huseleek arter kan dyrkes permanent i det fri. Godt drenert jord og 2-3 timer med sol om dagen ville være nok til at disse robuste plantene overlever vintersesongen. En seng som er delvis overbygd, gir forvitring for unge planter og beskytter dem mot fullstendig frost. Terrakotta blomsterpotter og de som er laget av frostbestandige materialer kan ordnes vakkert og gi positive fordeler for plantene.

Fantasifulle upcycling -ideer

planter-utenfor-huseleek-planter-vogn-hjul-steinbrudd-stein-hage dekorasjon

Følgende typer sukkulenter er hardføre og derfor egnet for planting direkte i hagen:

  • Opuntia og cylinderopuntia – fra kaktusfamilien
  • Kaktus
  • Agave – betinget hardfør i mildere strøk
  • yucca
  • Sempervivum (houseleek)
  • Echeveria – betinget hardfør
  • Aloe – Aloe Aristata med bandede blader er delvis hardfør
  • Sedum – sedum plante, steinhage

Sinkplanter dyrket utendørs med Sempervivum -arter

planter-utenfor-huseleek-planter-metall-trakt-vintage-landsted

Sempervivum -arter eller også kjent som husnøtter i Europa er også hjemmehørende her og derfor vant til klimaet. De regnes som helt hardføre, men fremfor alt bør de beskyttes mot fuktighet og skygge. Du kan oppnå effekten hvis du legger planten eller plantene med beholderen i bakken eller isolerer plantesengen med fleece. Ikke glem å fjerne isolasjonen om sommeren.

Upcycle metallgjenstander og beholdere

planter-utenfor-huseleek-planter-is-terning-form-kopper-aluminium

Noen typer Sedum -planter, for eksempel sedum -plante og steinhage, kommer fra Europa og Asia og er derfor vinterharde. De formerer seg veldig raskt og er populære flerårige planter i hagen hjemme, og derfor finnes de ofte i steinhager og senger i hagen. Ikke bare bladfargene deres er ekstremt vakre å se på. De lettstelte planteartene imponerer også med sine vakre blomster.

Små utendørs planter til huslus og sukkulenter

planter-utenfor-huseleek-planter-mini-blomsterpotter-leire-jord

For unge planter som er i ferd med å overleve sin første vinter utendørs, anbefaler gartnere å plassere dem i en leirblomsterkrukke på et overvintret, men solrikt sted. Neste år kan du gå videre og plante stauder i bakken. De drysser overflaten sjenerøst med mulch, som også fungerer som isolasjon og beskytter de lave plantene mot frost.

Dekorasjon med fantasifulle plantemaskiner utendørs

planter-utenfor-huseleek-planter-rust-aluminium-gamle-ting

Houseleek vokser selv i fjellområder og trives under ekstremt dårlige vekstforhold. De fester seg vanligvis til sprekkene i fjellet og bor der på restene av de døde bladene. De danner rosetter som er orientert mot lyset og endrer bladfarge avhengig av årstid. Dette skaper et interessant fargespill som gjør hagen og hver dekorasjon av husleker til noe spesielt.

Blomsterkurv av gammel emaljert metallsikt

planter-utsiden-huseleek-plante-hengende-kurv-sil-gamle-ting

Houseleek-varianter kan med hell dyrkes sammen med andre lyssultne planter. Steinhage, pasque blomst, sultblomster, kattelabb, krypende timian, små gress eller forskjellige saxifrage -arter er gode partnere. Kombinasjoner og arrangementer av flere av disse artene ser spesielt attraktive ut.

Originale upcycling -ideer for utendørs planter

planter-utsiden-huseleek-plante-blomsterpotte-trakt-sink kanne

I tillegg til de tradisjonelle hageplantene kan det også plantes sukkulenter. Men vær sikker på forhånd at alle partnerplanter trenger samme mengde sol som den lyssultne Hasuwurzen og Co. Hvis denne tilstanden er riktig, men normalt trenger de andre plantene mer vanning, kan du legge til dekorative elementer. Bare finn en liten beholder eller et objekt som kan holde på et underlag og plasser det ved siden av det andre anlegget.

Plant en gammel trestol

planter-utenfor-planter-fold-stol-tre-vintage-hage dekorasjon

Dette er også en fantastisk idé for utendørs planter. Inspirasjonen er perfekt hvis du fortsatt har noen gamle møbler og er usikker på hva du skal gjøre med dem, men de er for gode til å kaste. Setet på en stol er ganske enkelt kuttet ut, slik at hullet skal være litt smalere enn plantediameteren. Du kan også utføre prosjektet med bord eller andre møbler og lage interessante blikkfang i hagen din.

Dekorer jernstol med husleker

planter-utenfor-huseleek-planter-jern-stol-hage-hage dekorasjon

Houseleek trives ved siden av seg selv og danner tepper relativt raskt hvis de vitale betingelsene er oppfylt. De formerer seg gjennom datterplanter på midtsommeren. Gjødsling er ikke nødvendig, men for å støtte vekst kan du gjødsle årlig om sommeren.

Kjole av planter – plant dekorativt mannekinen med husleker og sukkulenter

planter-utenfor-huseleek-planter-klær-dukke-metall-wire

Det eneste som sukkulenter ikke tåler er overflødig fuktighet eller vannlogging. Det får plantene til å visne bort. Du er velkommen til å henge opp husleker eller så å si la dem flyte i luften. Imidlertid bør røttene beskyttes og dekkes. Vintage fuglekasser eller bilderammer er flotte for ulike ideer til veggen eller henger dekorasjoner.

Utendørs planter – en ekte seng dekket med planter

planter-utenfor-huseleek-planter-sove-seng-grønt-tre-hage dekorasjon

Med sukkulenter kan du la fantasien løpe vilt, og hvis du har en plante av denne typen, vil du raskt få noen på grunn av den raske spredningen og snart en hel familie. Som et husplante eller i hagen kan disse utformes som en miniatyrhage eller dyrkes som minikunstverk. Takket være de forskjellige fargenyansene blir det laget attraktive arrangementer som aldri blir kjedelige.

Previous Post
10 bunndekkende planter som et alternativ til plener
Next Post
Flotte yogaøvelser for deg og babyen din tone hele kroppen