15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hydroponiske stueplanter – ideer og tips for hjemmelagde planter i vann

skandinavisk designanlegg forlater trevase hydroponics designmøbler

I dag er det flere metoder for å dyrke hydroponiske stueplanter uten jord uten bruk av jord. Som regel kan du sette mange planter i en absorberende aggregatstilstand der de vokser gjennom næringsstoffer. En fordel med hydroponiske stueplanter er vannreservoaret, som gjør det enkelt å kontrollere om du trenger å vanne avlingen din. I tillegg er enheten så åpen at luft kan sirkulere rundt røttene. Kombinasjonen av reservoaret og den absorberende tilstanden skaper fuktighet rundt planten. Denne metoden for hydroponikk blir noen ganger referert til som “passiv hydroponikk”.

Det er imidlertid en annen måte å bruke næringsoppløsningen på, og det er “aktiv” hydroponikk. Dette systemet bruker ofte en eller annen form for næringsstofftilførsel for å levere de riktige næringsstoffene til røttene. Av denne grunn vil vi i dette innlegget beskrive hovedmetoden for å dyrke hydroponiske innendørs planter for deg.

Jordfrie og vedlikeholdsfrie hydroponiske stueplanter

skandinavisk stil fiolin fig blad keramisk vase hydroponics design

Ikke bare er den smussfrie metoden dyrevennlig og lett å ta vare på, den skaper også noen fantastiske ordninger. Så du kan ta med litt grønt i huset eller leiligheten på en elegant måte.

hydroponics innendørs planter moderne pottebasilikum

Planter som er utsatt for forankring i vann vil lett vokse på denne måten i mange år med lite oppmerksomhet og omsorg. Du kan dyrke fiolinfiken, rosmarin og geranium i glassbøtter, og skape et design som er pent nok til å tjene som et midtpunkt. Som en bonus kan du til og med plukke ferske rosmarinkvister rett fra de hydroponiske stueplantene.

Hvordan fungerer metoden for hydroponiske innendørs planter

hydroponics innendørs planter ideer tips voksende planter i glass krukker holde rosmarin urter planter blader

For å vokse trenger planter vanligvis vann, oksygen, næringsstoffer og litt støtte for å holde seg oppreist. De to sistnevnte behovene dekkes av næringsoppløsningen i tradisjonelle hydroponiske stueplanter. Så hvis du vil erstatte jordsmusset til fordel for næringsrikt vann og en flaskehalsvase som støtter stilkene, så ta med en bunnløs hage hjem.

hydroponics innendørs planter ideer tips avlinger rotsystem

Selv om planter har visse krav til belysning, er en av hovedårsakene til døde planter for lite eller for mye vann. Planter som ikke får nok vann visner og dør raskt, mens de som får for mye utvikler rotrot, samt sopp- og bakterieproblemer som kan føre til døden. Du trenger bare tre ting for å dyrke hydroponiske stueplanter:

1. Vann

2. Næringsstoffer

3. Et medium for å holde planten

hydroponics innendørs planter ideer tips kunstig belysning lyskilde kjøkken benkeplate urter

Bortsett fra å gjøre hydroponiske innendørs planter lettere å dyrke, er det flere andre store fordeler med å bruke vann i stedet for jord. Å dyrke plantene dine i vann med hydroponics er mye sunnere – det bidrar til å redusere allergier, forhindrer mugg og vannet er skadedyrfritt.

hydroponics innendørs planter moderne installasjonssystemer

Så denne metoden eliminerer helt de viktigste dødsårsakene hos innendørs planter: over- og undervann. Uten jord er plantene dine også mindre utsatt for sykdom. I tillegg reduseres daglig pleie og vedlikehold til påfylling av vannet en gang i måneden.

Hvordan sette opp det hele

Velg en plante som du vet er forankret i vann og kutt av en seksjon like under bladet der plantens naturlige rothormon er aktivt. Mens kuttet fortsatt er ferskt, plasser plantesegmentet i en glassbeholder med vann. Velg et kar med en tynnere hals som støtter plantens stilk, for eksempel runde glassvaser.

hydroponics innendørs planter ideer tips planter som vokser i vann selv og dyrker planting av cobs rotgrener

Siden de nye hydroponiske stueplantene får alle næringsstoffene fra vannet, er vanntypen her avgjørende. Bruk flaskevann eller brønnvann i stedet for vann fra springen, som ofte fjernes fra næringsstoffer gjennom filtrering og klorering. Se på din spirende planteelsker for tegn på roting, som vanligvis begynner etter to uker. Hvis vannstanden er for lav, tilsett litt mer vann. Bildet ovenfor viser at selv et mektig eik kan fortsette eller begynne livet i en ydmyk vannhage.

Aggregater laget av leiregranulat

utvidede leire leire baller leire granulater plante granulater hydroplant

For å dyrke hydroponiske innendørs planter kan du kjøpe småstein laget av utvidet leire, som er spesielt designet for det. Disse er laget av leiregranulat som har blitt brent ved høy temperatur for å danne et hardt ytre skall og et bikakelignende senter. Dette gjør at vann kan absorberes, og du kan enkelt skylle og rengjøre leirkulene med rent vann. Bildet ovenfor viser den typiske indre strukturen til småstein laget av ekspandert leire.

Utvidet leire leire baller leire granulater plante granulater hydroplant basilikum tregulv plante potte småstein

Aggregatene fyller en rolle som jordens ved å støtte hydroponiske innendørs planter. Slike brune eller grønne kuler har evnen til å ta opp næringsoppløsning og overføre den gjennom aggregatet fra et reservoar til plantens røtter ved kapillærvirkning.

hydroponics innendørs planter småstein plantemaskiner plast leire baller granulat urteplanter

Et søk på Internett etter hydroponiske stueplanter eller passiv hydroponikk fører vanligvis til ulike leverandører som har egnede plantekorn på lager. Noen av dem tilbyr den til og med i forskjellige størrelser, men i prinsippet kan du bruke de små småsteinene til rotfrodige planter og de større leirkulene til alle andre.

Hydroponisk gjødsel

hydroponics innendørs planter ideer tips planter i glass krukker urteplanter blader avløp vanningssystem

Dette er “mat og vann” for plantene. Spesielle næringsstoffer er tilgjengelige for hydroponics, som vanligvis er i enten pulver eller flytende form. Disse kan tilsettes til vannet for å danne en løsning, eller i en harpiks- eller tablettform som tilsettes til aggregatet eller reservoaret. Med harpiksformen frigjøres maten sakte over lange perioder, ofte måneder.

hydroponics innendørs planter ideer tips avlinger gjødsel næringsstoff løsning næringsoppløsning lys

Hydroponiske næringsstoffer skiller seg fra noen innendørs planter og matvarer ved at de inneholder flere sporstoffer. Noen næringsoppløsninger er imidlertid ikke egnet for hydroponiske innendørs planter. Sjekk alltid egnetheten med produsenten først. Næringsstoffer er tilgjengelige i mange forskjellige NPK (N = nitrogen, P = fosfor, K = kalium) formuleringer, og disse er uttrykt som en prosentandel. Ved å velge forskjellige NPK -formuleringer kan veksten, blomstringen eller høsten av planten kontrolleres til en viss grad.

Enkel transplantasjon av hydroponiske stueplanter

hydroponics innendørs planter moderne glass avokadokjerne blomstrer transplantasjon

Den enkleste måten å konvertere en stueplante til hydroponics er å slå rot i vann fordi rotsystemet er litt annerledes enn det som vokste i bakken. Fremgangsmåten er å kutte en myk stamme og henge den i en beholder fylt med vann ved å legge et stykke papp oppå beholderen og skjære gjennom et hull i midten.

hydroponics innendørs planter ideer tips planter bonsai trær bergarter

Snittet plasseres et sted der det blir lyst, men ikke i direkte sollys og ikke på steder som er for varme. Vannet i beholderen skiftes ut noen få dager for å forhindre at det stagnerer. Når et godt rotsystem har utviklet seg, kan du fjerne kartongen forsiktig fra planten for ikke å skade den.

hydroponiske innendørs planter belysning infrarøde LED -lyspotter

Sett deretter planten i et innendørs drivhus eller dekk den med en gjennomsiktig plastpose med luftehull for å holde luftfuktigheten høy i opptil en måned. Du kan også bare bruke vann og ingen næringsoppløsning i denne perioden.

Gi tilstrekkelig lys

hydroponics innendørs planter ideer tips plante i glassburk flamingo blomst vindu lys

Som alle planter trenger innendørs planter også godt lys. Selv om et lyst vindu, eller enda bedre en vinterhage, kan gi tilstrekkelig og noen ganger for mye lys i sommermånedene, er dette ikke tilfelle med noen planter i vintermånedene, når lengden på dagen reduseres betydelig.

hydroponics innendørs planter ideer tips moderne vanningssystem belysning neon light kjøkken

Mange plantesorter kommer fra tropisk klima der dagslys varer lenger året rundt. Derfor er du velkommen til å tilby plantene dine ekstra kunstig belysning som erstatter dagslys. Faktisk mottar hydroponiske stueplanter som er i rommet og ikke rett ved siden av et vindu mye mindre lys, og derfor må du bruke kunstige lyskilder som hovedlyskilde i slike tilfeller.

Egnede varianter for vannkraftverk

hydroponiske innendørs planter ideer tips kunstig belysning lyskilde mikrobølgehylle

Hvilke planter er du egnet for hydroponics? Det er ikke en endelig liste, men snarere et utgangspunkt når det gjelder plantearter som er egnet for hydroponics. Vi pleier å eksperimentere med allment tilgjengelige planter og se om de kan omdannes til hydroponiske stueplanter. Flertallet av plantesortene konverterer vellykket. Dette er ikke en uttømmende liste, men her er noen enkle stammer for å komme i gang.

hydroplant forskjellige typer planter forskjellige typer planter mørke rom kombinasjon

Her er noen urter og stueplanter som kan dyrkes hydroponisk. Dette betyr at de kan overleve i en vase full av vann uten pottejord. Når det gjelder urteplanter, kan du for eksempel plante mynte, oregano, basilikum, rosmarin, lavendel, timian eller salvie. Du kan bruke eføy, philodendron, fiolinfiken, begonia, geranium (kranefugl), pengetre, edderkoppplanter eller grønne liljer som dekorative stueplanter.

Hydroponiske stueplanter

hydroponics stueplanter ideer tips skede rødt hvitt glassrøtter vindu

Nedenfor er en liste over husplanter som er ideelle for dyrking uten jord. Disse vil gjerne trives i et hydroponisk system. Du kjenner kanskje mange av dem og har allerede plantet dem. Hvorfor ikke ta et kutt og la det vokse i ditt nye system? Ikke bare er hydroponiske stueplanter vakre i et hjem, de hjelper til med å rense luften ved å absorbere CO². Hvilken av disse ville du prøve å dyrke i vann??

  • Devil ivy: Epipremnum aureum
  • Pilurt: Syngonium podophyllum
  • Philodendron
  • Slireblad: Spathiphyllum
  • Navelplante eller kanonblomster: Pilea
  • Dragetrær: Dracena
  • Dieffenbachia: kutt de unge tipsene og legg dem i vannet, men vær forsiktig med saften, da den er etsende!
  • Cob -tråd: Aglaonema: Du kan vokse den hel eller i individuelle grener.
  • Edderkoppplante (grønn lilje): Chlorophytum comosum

Vi kan ikke tenke oss noen grunn til ikke å bruke et hydroponisk system, selv om du vurderer det i forbindelse med ditt vanlige hagearbeid. Dette betyr at du kan ha ferske avlinger når du vil, avhengig av størrelsen på hjemmet ditt. Barna vil elske å se plantene vokse foran seg.

Previous Post
Bygging av stjernemuskler – Hvordan trener Hollywood -skuespillere for rollene som superhelter?
Next Post
Zac Efron Baywatch Workout: Tren som superstjernen med denne treningsplanen!