15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hortensia blomstrer ikke? Her er 8 grunner til at blomster mangler

Hvis hortensiaen i hagen din ikke blomstrer samtidig med naboens hortensia, er det ikke nødvendigvis grunn til bekymring. Det finnes mange forskjellige typer hortensia, og de blomstrer ikke alle samtidig. Imidlertid begynner hver hageentusiast snart å lure på om de har gjort noe galt eller om det er en sykdom bak problemet.

Når blomstrer hortensiaer?

Hortensia har ingen blomster i år

For å bestemme blomstringstiden må du først vite hvilken type hortensia du har. Typer hortensia som vanligvis tilbys i Tyskland er:

  • Farm hortensia (Hydrangea macrophylla)
  • Platehortensia, fjellhortensia (Hydrangea macrophylla ssp. Serrata)
  • Panicle hortensia (Hydrangea paniculata)
  • Snøballhortensia (Hydrangea arborescens)
  • Eikeblad hortensia (Hydrangea quercifolia)
  • Klatring hortensia (Hydrangea petiolaris)

En avgjørende faktor i blomstringstiden for hortensiaer er det lokale klimaet. I sør blomstrer en endeløs sommerhortensia allerede i slutten av mai, mens den på et kjøligere sted vest eller nordøst i Tyskland ikke begynner å blomstre før senere på sommeren.

Hvis hortensiaen din ikke blomstrer, bruk følgende sjekkliste for å hjelpe deg med å identifisere årsaken til mangel på blomstring og rette problemet.

Du mottok hortensiaen din i gave

Hvorfor blomstrer ikke hortensiaene mine i år

Hortensia er en ideell gave til alle anledninger, spesielt påske eller morsdag. De fargerike skjønnhetene dyrkes vanligvis i små potter, pakket med en dekorativ film og selges klare til bruk som gaver.

Fikk du også hortensiaene dine i gave og deretter lagt dem ut i hagen din? Dessverre har disse plantene ofte en liten sjanse til å overleve, enn si en påfølgende blomstring. De ble tvunget til å blomstre tidlig og vokste med mye gjødsel. I tillegg er det ikke sikkert at hortensia -variantene som tilbys i jernvarehandelen er egnet for din klimasone i det hele tatt.

Hortensia er ikke egnet for din klimasone

Panicle hortensia paniculata

Hortensiaer er forskjellige i vinterhardhet. Panicle -hortensiaene er stjernene når det gjelder vinterhardhet, mens bondens hortensiaer bare er delvis hardføre. Hvis en hortensia ikke blomstrer, kan det være at den ikke er egnet for hardførhetssonen din. Mens røttene vanligvis overlever vinteren godt, kan knoppene som dukket opp på stammene for skuddene året etter fryse i hjel i kulden og falle av. Som et resultat vil ikke hortensia blomstre det neste året.

De unge skuddene frøs i hjel i senfrost

De unge skuddene frøs i hjel i sen vårfrost

Sene vårfrost eller kuldegrader kan fryse blomsterknoppene i hjel og resultere i en sommer uten blomstring. Se værmeldingen om våren og beskytt hortensiaen med burlap, bobleplast, laken eller tepper over natten hvis frosten truer. Fjern dekslene umiddelbart neste morgen og gjenta prosessen om nødvendig.

Utilstrekkelig eller for mye sollys

Hydrangea Endless Summer in the garden

De fleste hortensiaer krever minst tre til fire timer med direkte sollys per dag, ideelt tidlig om morgenen eller dempet sollys om ettermiddagen. Hortensiaer trives også i treskygge. Et sted i full sol ville være for intens og forårsake brannskader på løvet.

Både for lite og for mye sol kan påvirke blomstringen. I motsetning til de fleste andre hortensiaer, tåler panicle -hortensiaen også sommermiddagsolen og kortere tørre årstider.

Feil tid å kutte ned

Feil beskjæring kan være en av grunnene til at hortensia ikke vil blomstre

Når du beskjærer hortensiaer, er timing viktig. Igjen, alt avhenger av typen hortensia og når den setter blomsterknoppene. Noen hortensiaer knopper og blomstrer på gammelt tre, andre på nytt tre. Hvis du ikke vet hvilken hortensia du har, risikerer du å fjerne skuddene som danner knopper og blomster. Sørg for å følge retninger for beskjæring av hortensia, avhengig av typen.

Gjødsel inneholder for mye nitrogen

npk gjødsel næringsstoffer forklart

Når hortensiaer får gjødsel med høyt nitrogen, vil de hovedsakelig produsere løvverk, ikke blomster. Det du trenger er gjødsel med en høy prosentandel fosfor (P), fordi fosfor fremmer blomstring. Denne typen gjødsel kalles ofte en blomstringsfremmende og bør brukes tidlig på våren og igjen på midtsommeren.

Hortensiaer gjør det best i jord med sur pH. Du kan bruke gjødsel til azaleaer og rhododendron, men vær oppmerksom på at denne kan ha høyere nitrogeninnhold. Kaffegrut er også godt egnet som gjødsel for syrekjære planter.

Hortensia får for lite vann

Panicle hortensia tåler full sol godt

Hvis hortensiaen din ikke blomstrer, kan det være fordi den var under vanning forrige sommer eller at stedet var for tørt og varmt. Husk værforholdene i fjor sommer for å avgjøre om det kan være årsaken til mangel på blomstring. For å forhindre dette, bør du holde jorden kontinuerlig fuktig, men unngå vannlogging.

Hortensiaen er nyplantet

Ung hortensia i en gryte

Det kan ta noen år for en ny hortensia å etablere seg fullt ut i hagen. Hvis du gir den riktig pleie og planter den på riktig sted, kan det bare ta tid og tålmodighet før den blomstrer.

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!