15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Rake blader som en proff: Her er de beste tipsene for høstblader

Det de fleste av oss ser på som vakre farger om høsten, betyr mye arbeid for gartnere. Bladfelling begynner på nytt hvert år, og det ser ut til å fortsette for alltid. I dag har du plukket opp alle arkene og i morgen begynner alt på nytt. Hvorfor kan du ikke bare spare deg selv? Må du rive bladene eller kan du bare la dem ligge der? Vi avslører svarene på disse spørsmålene, samt noen nyttige tips om raking av blader i artikkelen!

Rake blader – ja eller nei?

Samling av blader om høsten Tips for riktig raking

Hvorfor må jeg egentlig rake når ingenting mer av arbeidet mitt kan sees neste dag? Mange hobbygartnere spør seg selv det. Men hvis høstbladene ikke blir regelmessig raket opp, vil de raskt få overtaket, noe som kan ha mange negative konsekvenser for hagen.

Det taler for raking av blader

For det første er bladverket skadelig for plenen. Høstbladene på det grønne området ser ikke bare stygge ut, men forhindrer også sollys og luftsirkulasjon, noe som forringer plenens vekst. Som et resultat dannes gule, tørkede flekker på plenen, som ofte bare kan korrigeres ved ny såing. Derfor må bladene aldri bli liggende på plener.

Rake eller la høstblader stå i hagen

På den annen side kan bladene etterlate brune flekker på terrassesteinene dine hvis de ikke fjernes regelmessig. Spesielt når det regner og flommer, fører bladene som blir igjen til organisk misfarging av terrasseflisene, som er vanskelige å rengjøre. I tillegg er løvverk på fortau i hagen en potensiell skli fare, spesielt i regnvær.

Bruk høstblader til mulching i blomsterbed

Det taler imot det

Høstløvet i hagen trenger imidlertid ikke alltid å være en ulempe. Å forlate blader kan gjøre sengene dine mye godt. På den ene siden gir de høstløv som faller godt vinterbeskyttelse for planter. På den annen side skaper det gjødsel av høy kvalitet. Sjekk ut denne artikkelen for flere nyttige høstløvverkstips og bruksområder.

Mange smådyr bruker hauger av blader som vinterkvarter. Nyttige dyr som pinnsvin og insekter finner ly under de høstede høstbladene og kan tilbringe de kalde månedene der. Du må huske på dette når du raker blader for ikke å skade de små dyrene med riven eller bladblåseren.

Hvem må rydde ut høstløv?

Bladkostkostyper i sammenligning

Vanligvis er hjemmet eller eiendomsinnehaveren ansvarlig for å fjerne løvet hvis det er på fortauet. Hvis huset leies ut, kan plikten til å fraflytte reguleres ved hjelp av en leieavtale.

Rake går som en proff: fire alternativer

Rake forlater kcal forbruk hagearbeid

Har du lyst til å mestre høstbladene? Her er alternativene dine på et øyeblikk:

Rake blader fra plenen med riven

Riven, fremdeles kjent som riven og gaffelen, er den velprøvde metoden for raking. Bladriven er en del av grunnutstyret til hver hobbygartner og er avgjørende for å skrape sammen blader, grener og lignende. Selv om denne metoden er veldig kjedelig og krevende, tillater den at løvet spres og organiseres godt. Sammenlignet med de andre variantene for raking av blader, er den gamle riven også den billigste.

Visste du at hagearbeid bruker mye kalorier? Hvis du river bladene, kan du faktisk brenne i gjennomsnitt 280 kalorier i timen, noe som tilsvarer 30 minutters jogging. Virkelig bra trening, ikke sant?

Tips til suging av løv om høsten

Suge bladene

Hvis du vil rydde hagen din for blader raskt, velger du riktig variant med bladblåseren. Dette hageredskapet suger i bladene direkte og etterlater plenene pent og ryddig. På samme måte som en støvsuger kan bladblåsere også nå vanskelig tilgjengelige steder og fjerne blader fra områder som steinhager og rullesteinbaner. De oppsamlede bladene kan deretter komposteres eller brukes til for eksempel mulching.

Til tross for alle fordelene, er bladblåsere ikke de beste for hagen din. De lager en gjennombruddsstøy som kan gå på nervene dine så vel som naboene dine. Avhengig av modellen kan disse enhetene generere over 110 desibel, noe som gjør dem høyere enn verktøy som pneumatiske hammere og sirkelsager. På grunn av støyen kan bladblåsere bare brukes på arbeidsdager mellom 9.00 og 13.00 og mellom 15.00 og 17.00 Det er ikke tillatt å støvsuge bladene på søndager og helligdager. I tillegg bruker de mye strøm og bensin og anses derfor å være miljøskadelige.

Rake blader med bladblåser

Ta opp løvblåseren for løvet

Bladblåseren blir stadig mer populær blant hobbygartnere. Sammenlignet med bladblåseren samler den ikke bladene direkte, men bringer dem enkelt til de ønskede stedene. Enten du leder det direkte til sengene eller tar det sammen for å danne en haug med blader – det irriterende hagearbeidet gjøres raskt med bladblåseren. Som enhver annen metode har denne sine ulemper. I likhet med bladblåseren lager en bladblåser mye støy og kan bare brukes på bestemte tider av døgnet. Videre har bladblåsere en tendens til å være veldig dyre og kjøre på bensin, noe som kan være skadelig for både budsjett og miljø.

* Viktig: Bladblåsere og bladblåsere utgjør en stor fare for dyregartnere. Selv det føderale miljøbyrået fraråder bruk, fordi de kan skade eller til og med drepe små dyr som gjemmer seg i bladene. Av hensyn til dyr bør du unngå slike enheter så mye som mulig.

Fjern høstblader med en gressklipper

Og hva med gressklipperen?

Som allerede nevnt, må du holde plenen fri for blader uansett, ellers kan det dannes skallete flekker i det grønne området. Så hvorfor ikke bare bruke gressklipperen? Gressklipperen er faktisk et godt alternativ til de andre løvfjernerne. Bladene blir ikke bare samlet, men også hakket og blandet med utklippene, noe som gir et godt grunnlag for din komposter. Imidlertid er denne metoden for å samle blader bare egnet for flate plener.

Rake blader: du må ta hensyn til dette

Løv rake verktøy tips å velge mellom

Hvis du vil fjerne løvet, bør du sone hagen. For eksempel er det områder som grønne områder og terrasser der blader er uønskede. Andre steder i hagen, for eksempel blomsterkanter og under busker, er de fallne bladene ganske velkomne. Du kan beskytte plantene dine mot vinterfrost og berike jorden med viktige næringsstoffer. Hvis hagen er riktig sonet, kan løvet fjernes fra den ene sonen og spres over den andre.

I tillegg er det mer enn bare høstløv. Hagen trenger også rengjøring om våren, men forsiktighet bør utvises i løpet av denne tiden av året. Vårvarsler som krokus og snøklokker spirer på grønne områder allerede i mars og bør ikke rakes fra bakken. Om våren er det bedre å bruke en bladkost i stedet for riven.

Raking blader gjort enkelt med det riktige verktøyet

Fallblader raker for å forhindre ryggsmerter

Hvis hagen din er liten, er det rett og slett ikke verdt å investere i dyrt løvrevingsutstyr. Den klassiske bladriven er fantastisk egnet for plener og små forhager. Den beskytter plenen, holder i mange år og er egnet for både tørre og våte blader.

* Tips: For å spare deg selv for ryggsmerter kan du plukke de feide bladene med foten i stedet for å bøye deg. Klargjør en egnet beholder og plasser den innen gangavstand. Deretter er det bare å klemme riven med bladene under foten og skyve haugen inn i beholderen.

Velg rake tips blad rake blå

Hvilken rake er den rette?

Bladrev er tilgjengelig i forskjellige versjoner. Men hvilken er best for å samle blader? I utgangspunktet tilbys raker laget av plast, aluminium og stål, hvert materiale har sine fordeler og ulemper. Vekten av verktøyet spiller imidlertid også en viktig rolle i utvalget. En lett rive bør brukes slik at det ikke er så kjedelig å feie opp blader. Plastmodeller anbefales for dette.

Justerbar rive i plast for raking av blader

Sammenlignet med rakekoster har bladbørster større avstand mellom de enkelte tindene og er derfor også egnet for å samle blader om våren. Det finnes også justerbare modeller hvor du kan regulere arbeidsbredden etter behov.

Hvis du hovedsakelig raker plener, anbefales raker med fjæretenner. På den annen side er harde tenner bedre egnet for fortau og asfalterte overflater. Når du velger, må du sørge for at riven ligger behagelig i hånden din og ikke er for tung.

Fjern høstløv fra plenen som

Hvor ofte skal du beregne?

Hvis plenen er dekket med for mange blader, er det på tide å rake igjen. Ellers får ikke jorda nok oksygen. Avhengig av været, kan du til og med høste at du må rive bladene flere ganger om dagen.

Kast høstblader eller la dem ligge?

Løvhager med hauger med blader ly for dyr

Bladene samles. Men hva skal jeg gjøre med de tørre bladene? Hvis det er en stor hage hvor mange blader samles, er det til og med lovbestemmelser som må tas i betraktning. For å kaste høstbladene dine på riktig måte kan du velge ett av følgende alternativer.

  • Fyll blader i organiske søppelsekker og kast dem i den organiske avfallsbeholderen
  • Få løvkull plukket opp
  • Legg de oppsamlede bladene til komposteren

I en liten hage er bladavfallet imidlertid ikke så stort at det må hentes. Før du kaster løvet, kan du også prøve en av følgende varianter for gjenbruk.

Pinnsvin i høstblader gjemmer seg ly om vinteren

Legg igjen hauger med blader for dyr

Løvverket isolerer godt og skaper gode levekår for smådyr og insekter i de kalde vintermånedene. Bare riv bladene i et hjørne av hagen og legg dem i en haug med blader for å skape koselige vinterkvarterer for forskjellige levende vesener.

Samle høstløp som vinterbeskyttelse for planter

Frostbeskyttelse for potteplanter

Følsomme hageplanter, busker og beholderplanter kan beskyttes mot vinterfrost med noen få blader.

Tinker med høstløv

Bladene egner seg fantastisk godt som håndverksmateriale. Du kan bruke den til å lage dørkranser, kranser, bilderammer og mye mer og dekorere leiligheten din vakkert til høsten.

Samle blader med en krans av høstløv

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!