15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bekjempelse av Colorado biller: hjemmemedisiner som hjelper mot skadedyrene i kjøkkenhagen

Den formerer seg raskt og kan forårsake stor skade på avlinger i løpet av kort tid og spise alle bladene. Siden Colorado -billen ble introdusert fra USA for rundt 150 år siden, har den etablert seg som en av de vanligste skadedyrene i hagen. Vi forklarer hvordan du raskt kan gjenkjenne en angrep og bekjempe Colorado -billen.

Bekjempelse av Colorado biller: Hvordan gjenkjenne skadedyret i god tid

Bekjemp Colorado -bille Naturligvis tips om hvordan du kan få øye på skadedyr

For å bekjempe Colorado potetbille er det første som er viktig at du handler i tide. Hunnene legger eggene sine på begynnelsen av sommeren, og når larvene klekkes, kan de raskt angripe og sluke alle plantene i grønnsakshagen. Det første trinnet i kampen mot det er derfor forebygging. Fra midten av april, sjekk alle plantene for egg og spor etter å ha spist to ganger i uken. Du kan se den voksne Colorado -potetbille samt larver og egg med det blotte øye.

Hvordan utvikler Colorado potetbille seg og hva kan du gjøre med det?

  • Eggene er gylden gule, små og er stort sett på undersiden av bladene. Hunnene legger alle 20 til 60 egg sammen. Hvis du merker dem om våren, må du handle raskt og samle alle eggene. På denne måten kan du forhindre at larvene klekkes og Colorado -billene multipliserer uten begrensninger.

Colorado billelarver gjenkjenner og kjemper med biomidler

  • Fargen av larvene varierer avhengig av alder fra mørk gul til murstein rød. Larvene har også små mørkebrune flekker på sidene. De klekker vanligvis rundt tre til seks dager etter at hunnene har lagt egg. Størrelsen varierer, men overstiger ikke 10 mm. Så hvis du finner en stor larve i hagen, er det ikke en Colorado -bille. Men hvis du ser mange små oransje larver, bør du handle så snart som mulig og bruke et hjemmemedisin for å bekjempe dem.

Hvordan bekjempe Colorado biller naturligvis Tips for å oppdage angrep

  • Colorado potetbillene er ca 10 mm lange med gul rygg og mørkebrune striper langs vingene. Hodet har en oransje til murstein rød farge og mørkebrune prikker. Insektene er motstandsdyktige mot de fleste plantevernmidler og insektmidler. Men de er ikke farlige fordi de ikke lever av plantebladene.
  • Colorado -billene angriper poteter i utgangspunktet. Men hvis de ikke har nok mat, vil også de andre avlingene i grønnsakshagen bli offer for dem. Hvis du kan se tegn på fôring, er dette et sikkert tegn på at larvene allerede har klekket ut. Du må derfor forhindre at den sprer seg.

Hva kan du gjøre med Colorado biller? Disse hjemmemedisinene vil bidra til å bekjempe det

Colorado potetbillebekjempelse skadedyr bli kvitt tips

I årene etter første verdenskrig var det avgjørende for bønder å kontrollere Colorado -billen. På den tiden var potetene en av de viktigste matvarene. Derfor prøvde folk først å samle larvene og eggene for hånd. De neste årene kjempet de mot billen med plantevernmidler. Skadedyret er imidlertid veldig tilpasningsdyktig og har utviklet motstander. I dag vet dyktige gartnere at noen hjemmemedisiner viser seg å være mer effektive enn plantevernmidler. Bruk av kjemiske plantevernmidler er ikke tilrådelig fordi de også er farlige for gunstige insekter. Det er derfor mye bedre å bekjempe Colorado -potetbiller naturlig.

Neem olje som hjemmemedisin for Colorado biller

Bruke neemolje som et hjemmemedisin for Colorado potetbiller Tips

Hvis du vil bekjempe Colorado biller naturlig, kan du prøve neem. Neemoljen er hentet fra frøene til fruktene fra det indiske neem -treet. Oljen smaker bittert og har en ubehagelig lukt. Neem olje er ufarlig for pollinerende insekter, men det er dødelig for larver. Dette er fordi de får i seg store mengder av det giftige stoffet gjennom maten (planten forlater).

Når skal man bruke neem mot Colorado biller? Hvis du ser larver og Colorado -biller i juni og juli, kan du lage en spray med neemolje selv. For dette formålet, fortynn neemoljen i et forhold på 1 til 100 med vann. Så oppløs 1 ml neemolje i 100 ml vann. Hell deretter oppløsningen i en spruteflaske og bruk den til å spraye avlingene like før soloppgang. Colorado -billene vil deretter innta det giftige stoffet gjennom maten hele dagen. Du kan deretter vanne plantene med en neemoljeoppløsning en gang i måneden som et forebyggende tiltak. For å gjøre dette, oppløs 5 ml neemolje i 10 liter vann.

Rockemel mot Colorado biller

Rockemel mot Colorado beetle naturlig hjemmemedisin

Bergmelet er laget av lavastein. Det spesielle med steinmel er at det inneholder viktige sporstoffer. Derfor er det ofte gitt som gjødsel. Når det gjelder Colorado -potetbilleangrep, fyller den imidlertid en annen funksjon: Det er et miljøvennlig middel mot potetbiller. For å gjøre dette, bare pollinere plantene med det. Du bør bruke steinmel om våren, når angrepet bare begynner. Hvis du finner mange egg og larver, kan det bremse dem. Hjemmemedisinen klarer imidlertid ikke å drepe alle larvene.

Når skal du bruke steinmel? Som hjelpemiddel ved angrep i juni og juli. Hvis du merker angrepet tidlig og bare noen få larver har klekket ut, kan du drepe dem med steinmel og samle eggene. Ellers kan du kombinere steinmel med et bakterielt preparat.

Hva hjelper mot Colorado biller: Flytende gjødsel fra brennesle eller pepperrot

Bruk pepperrot mot Colorado biller som f.eks

Med en flytende gjødsel laget av brennesle eller pepperrot, kan du ikke drepe skadedyrene, men du kan kjøre dem bort fra hagen. Fyll en tom og ren kompostbøtte med 5 liter vann fra springen og tilsett 100 g tørket pepperrot eller brennesle. Plasser bøtten avdekket på et solfylt sted i hagen i ca 4 dager, og hell deretter sprayen i en trykksprøyte. Bruk den til å fukte alle deler av planten. Gjenta prosessen så ofte som nødvendig. Du kan spraye plantene med den allerede på våren for å holde Colorado biller unna.

Når du skal bruke hjemmemedisinen? På våren før den første angrepet, og deretter i august for å forhindre en ny spredning.

Bekjempelse av Colorado biller med mynte: Slik kan du lage en spray selv

Bekjemp Colorado -bille med myntebrygg Tips og oppskrift på plantevernmidler

Mynten er giftig for Colorado potetbille. Hvis du vil bekjempe skadedyrene med det, kan du lage en myntebuljong selv. Fortsett på samme måte som å lage mynte. Kok opp 1 liter vann og hell den over 5 håndfuller mynte. La mynten trekke i en halv time. Etter at vannet er avkjølt, sil brygget forsiktig og fortynn det med 10 liter kaldt vann. Bruk sprayen direkte på alle planter (både de berørte potetene og deres nærmeste naboer).

Når skal man bruke mynte i kampen mot Colorado biller? Hvis angrepet er alvorlig, viser mynten seg å være et veldig effektivt kontrollmiddel.

Naturligvis bekjemper Colorado -biller: kaffegrut for forebygging

Forhindre Colorado potetbiller med kaffegrut Oppskriftstips

Har du lykkes med å kontrollere en angrep på våren eller i juni / juli? Nå spiller forebygging en avgjørende rolle. Det er veldig viktig at du kjører Colorado potetbillene vekk fra kjøkkenhagen. Fordi i august begynner en andre fase, og på en tørr sommer formerer skadedyrene seg raskt igjen. For å unngå dette kan du bruke kaffegrut. Bare dryss plantene og jorda rundt kjøkkenhagen med kaffegrutene veldig tidlig om morgenen før soloppgang. Colorado -billene liker ikke kaffegrutene i det hele tatt, og du blir kvitt dem for godt.

Naturligvis bekjemper Colorado -biller: bakterier

Bekjempe Colorado biller skadedyr i kjøkkenhagen naturlig

Hvis for mange avlinger er infisert, kan du bruke bakterier for å bekjempe Colorado -billen. Spesielt bacillus thuringiensis tenebrionis brukes av produsenter av organiske grønnsaker. Du kan finne preparater som inneholder bakteriene i hagesenteret. De er bare dødelige for skadedyr som spiser planten. De er ikke skadelige for pollinerende insekter, dyr eller mennesker. Familier med små barn eller kjæledyr bør søke råd fra hagesenteret. For at forberedelsen skal fungere, bør du spraye plantene der skadedyrene er. Det er også veldig viktig at temperaturene ikke faller under 15 grader. Preparatet er derfor egnet for bruk om sommeren med moderate og svært alvorlige angrep.

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!