15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bruke eddik i hagen: 12 mulige bruksområder som alle hobbygartnere burde kjenne

Vil du ødelegge ugresset med hjemmemedisiner, til slutt drive bort mauren i hagen eller spire avlinger før? Da er eddik et alternativ. Hjemmemedisinen har mange utendørs bruk som alle hobbygartnere burde kjenne. Vi vil fortelle deg hvordan du bruker eddik riktig i hagen, og når det er bedre å bruke andre hjemmemedisiner.

Bruke eddik i hagen: når du skal bruke den og når ikke?

Bruk eddik i hagen når det er lov og når ikke

Eddik kan brukes på mange måter i hagen. Uerfarne hobbygartnere prøver å bekjempe ugress med det. Det brukes ofte på steder som er vanskelig å nå, for eksempel ledd mellom belegningsstein. Dette er imidlertid en veldig kontroversiell applikasjon, fordi eddik kan skade og ødelegge både ugress og prydplanter.

En av de mest populære hjemmemedisinene, som består av eddik og salt, er til og med forbudt ved lov og straffes. Derfor, hvis du vil bekjempe ugress med eddik, bør du velge et preparat med eddik fra hagesenteret. Slike preparater er utviklet på en slik måte at de skader miljøet så lite som mulig og kan brukes spesielt for å ødelegge ugress. Eddiken fra supermarkedet kan gjøre mer skade enn å faktisk hjelpe mot skadedyr. Hjemmemedisinen gir ikke en langsiktig løsning da den ikke skader plantens røtter, den ødelegger bare bladene og skyter over bakken.

Påføring av eddik i hagen: Slik kan du øke surheten i jorda

Bruk av eddik i hagen vil øke surheten i jorda

Husholdningseddik inneholder 5% etansyre og kan derfor, hvis den brukes riktig, øke surheten i jorda. Det er mange planter som ikke tåler alkalisk jord og trives bedre i sur jord. Disse inkluderer hortensiaer, rhododendron og blomstene av gardenia -slekten. Så hvis du vil oppmuntre til rask vekst og forlenge blomstringstiden, kan du fortynne 250 ml eddik med 4 liter vann og deretter sprøyte plantene med løsningen.

Bruke eddik i hagen: Hvordan holde katter og kaniner utenfor grønnsakshagen!

Kjør kaniner og katter vekk fra grønnsakshagen

Du kan også bruke eddik for å holde gatekatter og kaniner borte fra grønnsakshagen. I tillegg til å skade grønnsakene, kan katter også overføre toksoplasmose gjennom kattavføring. Kaniner lever av grønnsaker og kan skade plantene i hagen din så mye at du må plante dem på nytt. Bløtlegg flere bomullsputer eller en svamp i eddik for å forhindre at dette skjer, og legg det i en plastbeholder med lokk. Bor hull i lokket med en shish kebabspyd og legg beholderen i et hjørne av kjøkkenhagen. Lukten vil holde både katter og kaniner unna.

Eddik regnes forresten som det mest effektive hjemmemedisinet for maur. Det utstråler en intens lukt som holder insektene borte fra hagen. Du kan fortynne eddikessens med vann og helle det i en sprayflaske. Bruk den til å spraye mauruten og maurgraven. Slik får du maurene til å forlate ham. Fremfor alt er det viktig at du jevnlig sprayer mauregraven med eddikvann etterpå.

 Rens grønnsaker fra din egen hage med eddik

Vask grønnsakene fra grønnsakshagen med eddik

Hver hobbygartner er spesielt glad for grønnsaker og urter fra sin egen kjøkkenhage. Her er to tips om hvordan du gjør dem holdbare:

1. Vask grønnsakene under rennende vann, legg dem i en bolle med en oppløsning på 1 liter vann og 1 ss eplecidereddik og la dem hvile i 15 minutter.

2. Wilted salat kan bli skarp igjen hvis du legger den i en bolle med kaldt vann og 2 ts eddik.

Bruke eddik i hagen: fremme spiring

Spir frø med eddik

Klarer du ikke å spire frøene? Da kommer eddik til unnsetning. Planter som nasturtiums og okra er kjent for å være vanskelige å dyrke. Du kan oppmuntre spiring ved å suge frøene i vann med 1 ss hvitvineddik over natten.

Rengjør hageverktøy med eddik

Rengjøring av hageverktøy med eddik

Det er en god idé å rengjøre hageverktøy som raker, hakker og spader grundig på slutten av sommeren. For å gjøre dette, legg 1 liter eplecidereddik i en bøtte og la verktøyene trekke i det over natten. Slik kan rust, bakterier og alger fjernes.

Rengjør hagemøblene med eddik

Rengjøring av hagemøbler med eddikspisser

Hvis du vil beskytte rottingmøblene på terrassen eller balkongen mot smuss, kan du fukte en klut med eddik og tørke møblene med den. Sørg for at denne rengjøringen bare er egnet for rottingmøbler. Tremøbler bør lakkes, og aluminiumsmøbler er helt tilstrekkelig hvis du tørker dem med en fuktig klut.

Bruk eddik i hagen: rengjøring av leirgryter og keramikk

Leire og keramiske potter er veldig populære blant hobbygartnere for sitt naturlige utseende. Siden dette er materialer med åpne porer, kan imidlertid mineraler og vann etterlate flekker på dem. På slutten av hagesesongen kan du sette leirgrytene i en bøtte eller en stor beholder og la dem trekke i en oppløsning av en kopp eplecidereddik og fire kopper vann. Vent en time før du fjerner dem fra beholderen.

Gjør snittblomster fra din egen hage vare lenger

Langsiktige snittblomster med eddik

Hver hobbygartner er glad for de flotte blomstene i hagen. Blomstene fra din egen hage ser også bra ut i en vase på spisebordet. Den selvbundne buketten er selvfølgelig noe spesielt. Du kan bruke det neste trikset for å bevare kuttblomstene fra din egen hage i lang tid. For å gjøre dette, fyll en vase med vann fra springen og tilsett to spiseskjeer eplecidereddik og en teskje sukker i vannet.

Bruk eddik i hagen: Beskytt frukttrærne mot fruktfluer

Bli kvitt fruktfluer i hagen og bekjempe dem med hjemmemedisiner

Hvis du har frukttrær i hagen din, kjenner du sannsynligvis problemet: fruktfluer. Å bli kvitt disse skadedyrene kan vise seg å være en veldig vanskelig oppgave. Hvis du ikke vil bruke plantevernmidler, kan du gå på følgende hjemmemedisin i stedet. Ha 1 kopp vann, en halv kopp eplecidereddik, 1/2 ts sukker og 2 ts melasse i en liten plastbeholder (for eksempel fra veggmaling). Heng plastbeholderen på treet og skift innholdet annenhver uke.

Bruke eddik i hagen: bestemme jordens pH

Kontroller surheten i jordtipsene

Er du usikker på om jorda inneholder for mye syre? Deretter kan du gjøre en enkel test for å sjekke det ut. Fyll en plastbeholder med jord fra din egen hage og tilsett en halv kopp eplecidereddik. Hvis eddiken begynner å skumme, er jorden alkalisk og har en pH på 7 eller mer.

Bruk eddik i hagen for å drive bort slanger

Bruk eddik i hagen for å holde slanger unna

Slanger er ikke skadedyr, tvert imot – de kan drive bort skadedyr som kaniner, katter og mus. Men hvis det er små barn eller kjæledyr i familien, bør du kjøre slangene bort. Fortsett på samme måte som du gjorde med katter og kaniner. Sett beholdere der du har sett slanger i hagen. Lukten vil drive dem bort.

Eplecidereddik hjelper mot tørr hud

Skyll hendene med eddik etter å ha jobbet i hagen

Hagearbeid tar aldri slutt. Daglig håndtering av gjødsel, jord og plantevernmidler samt værpåvirkninger som vind og sterkt sollys kan ha en negativ effekt på hendene. Hva hjelper med tørr og sprukken hud? Eplecidereddik. Skyll hendene med eplecidereddik, det vil gjøre huden myk og smidig igjen. Forøvrig kan eddik også beskytte huden mot allergener.

Eddik har mange bruksområder i hagen. Du bør imidlertid være forsiktig så du ikke putter eddik direkte i jorda. For da kan det endre surheten i jorda på sikt. Dette er ikke et problem med en svært alkalisk jord, men med en jord med en pH -verdi på 4 til 6 bør du være veldig forsiktig med det. Eddik er heller ikke godkjent som plantevernmiddel eller ugressbekjempelsesmiddel. På den annen side er den veldig egnet for å kjøre bort skadedyr.

Previous Post
Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere
Next Post
Hula Hoop Fitness: Instruksjoner og de beste øvelsene for en slank midje!