15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å plante en høy seng som en personvernskjerm: Disse plantene er egnet for terrassen og balkongen

Temaet “personvernskjermer for hagen og balkongen” er spesielt aktuelt om sommeren. Planter tilbyr et miljøvennlig og naturlig alternativ til hagegjerdet, vegg- og balkongbekledning. Ulike planter kommer i tvil avhengig av hage- og balkonsituasjon. Fra eksotiske planter som bambus til klassiske hekkplanter, høye blomster og til og med nyttige planter: Vi forklarer hvordan du kan plante din høybed som en personvernskjerm.

Høyd seng som en personvernskjerm: hvilke planter passer?

Prydgress i høybedet som en personvernskjerm for terrassen og hagen

Høye planter holder ut fremmede og forskjønner samtidig terrassen og balkongen. Ulike plantetyper kan brukes utendørs. Hvilken variant du til slutt velger, avhenger først og fremst av orienteringen til balkongen eller terrassen. Faktorer som vind, tilgjengelig plass og regnbeskyttelse (f.eks. Gjennom et tak) spiller også en avgjørende rolle i valget.

Bambus i hevet seng som en personvernskjerm

Bambus i hevet seng som en personvernskjerm Ideer for planting

Bambus er en rask og frodig eksotisk voksende som også føles bra i hagen hjemme. Det spesielle med planten er at den også vokser i bredden. Bambus multipliserer seg gjennom jordstengler som sprer seg vidt. For karet og høybedet er det derfor spesielle varianter som bare danner korte røtter. Slike er for eksempel følgende Fargesia bambus varianter:

Plant en hevet seng som en personvernskjerm

 • Paraplybambusen “Campbell”: hardfør, danner ikke løpere, er egnet for gruppeplanting. Årlig økning i høyde med 50 cm og er opptil 3 meter høy og opptil 2,5 meter bred.
 • Paraplybambusen “Zebra”: en eviggrønn, hardfør, kuttkompatibel hekkplante. Klumpete vokser, trenger ikke rhizombeskyttelse.

Plantetips: Riktig plantetid er fra vår til høst (mars til oktober). La det være omtrent 80 cm mellom plantene for å gi personvern. Paraplybambus trives best i en solrik til skyggefull beliggenhet.

Hekkplanter som en personvernskjerm i høybedet

Planter som en personvernskjerm i høybedet kirsebærlaurbærhekkideer

Mange hekkplanter trives godt i hevede senger uten problemer. Imidlertid har de en ting til felles: De fleste varianter er betinget hardfør og trenger frostbeskyttelse i den kalde årstiden. Rotkulene kan beskyttes med et lag mulch eller halm. Du trenger også beskyttelse mot vind og regn. Derfor er hekkplantene spesielt egnet for overbygde terrasser eller for terrasser med glass.

 • Oliven pil: tørkebestandig, eviggrønn, har en oppreist vane, når en maksimal høyde på 3 m og en bredde på 3 m. Vindbeskyttelse kreves.
 • Hvit hagestang: kompakt, tett, oppreist vekst. Klippekompatibel, eviggrønn, varmebestandig. Maksimal høyde – 5 m, maksimal bredde – 5 m.
 • Portugisisk kirsebærlaurbær: tett, kompakt vekst, hardfør, foretrekker sol, men tåler også skygge. Magnet for insekter. Finnes også som en prefabrikert hekk for høybedet.
 • Japanese Column Holly: tett vekst, smal, opptil 2 meter høy og opptil 0,5 meter bred. Vinterhard, kan trenge vind- og frostbeskyttelse avhengig av regionen.
 • Barlind: Foretrekker skygge og halvskygge. Har en tett vekst og tåler et formkutt (f.eks. Kuleformet kutt). Lett å ta vare på, lite krevende, blir opptil 10 m høy. Hardfør.

Nyttige planter som personvernskjermer for terrasser og balkonger

Hevet seng som en personvernskjerm Tomater tiltrekker seg ideer

Avlingsplanter kan også gi personvern. Enkelte typer søylefrukt og høye grønnsaker er spesielt egnet.

Kolonnefrukt (Disse frukttypene trenger trelliser fordi de blir ganske høye):

 • Søyle eple. Biennale varianter: “Berbat”, “Black McIntosh”, “Blue Moon”. De når høyder på mellom 1,7 og 2 meter. De er slanke og bærer frukt direkte på stammen. Høsttid: sensommer og høst
 • Søylepære. Biennale varianter: “Condo”, “Decora”, “Silver Pearl”. Maksimal høyde: 3 meter. Kompakt vekst, produserer mange frukter. Høsttid: sensommeren, begynnelsen av høsten.
 • Kolonne kirsebær. Varianter “Claudia”, “Sylvia”, “Victoria”. Trenger klatrestøtte og kutt. Blir opptil 4 meter høy.

Høyd seng som en personvernskjerm i hagen Nyttige planter og stauder

Høyt voksende grønnsaker:

 • Vintomater: Nå en maksimal høyde på 180 cm. Ha en sterk, spredende vane. Bær mye frukt. Plantepartnere: persille, basilikum, hagekress, purre.
 • Runner -bønner: Bli opptil 3 meter høy, danner lange belger og kan kombineres med endiv, agurk og kål.
 • Søt mais: Ser ut som et prydgress, når en høyde på 2 meter. Passer for en blandet kultur med sveitsisk mangold, bønner, reddiker og endiver.
 • Paprika: Oppreist statur, soltilbeder. Plantepartnere: tomater, salater, forskjellige typer kål.
 • Agurk: Raffinerte salater og snacks når en høyde på 1 meter. Bare tilgjengelig som et årlig anlegg. Egnede plantingspartnere: dill, løperbønner.

Plantehøye høye planter for beskyttelse av personvernet

Hvis du vil lage en liten kjøkkenhage, kan du plante høybedet med høye grønnsaker og deretter fylle hullene med passende plantingspartnere.

Blomster som en personvernskjerm i hevet seng

Høyd seng gir personvern for uteplassideer

Vil du ha en prakt av blomster? Heldigvis er det mange typer blomster som vokser høye. Disse inkluderer for eksempel:

 • Delphinium: Avhengig av sorten kan den nå en høyde på 180 cm. Har en oppreist vane og store blader og blomsterknopper. Lang blomstringstid fra juni til september.
 • Blomst med høy flamme: Danner store, iøynefallende blomsterparaplyer, har en spredningsvane og når en høyde på 1 meter.
 • Mock lilla solhatt: Har en ekspansiv, bred vane, blir 1 meter høy, tiltrekker seg pollinerende insekter.
 • Storslått lys: har en busket vane, blomster fra juni til slutten av september. Krever vinterbeskyttelse.

Hvilke blomster å plante i høybedet som en personvernskjerm Ideer

Raskt voksende stauder som personvernskjermer

Som blomstrer som en personvernskjerm for terrassen og hagen

Raskt voksende og høye stauder kan sette aksenter i høybedet og beskytte terrassen mot fremmede. De fleste stauder kan enkelt kombineres med bakdeksel og årlige blomster med lignende krav til jord og plassering.

 • Montbretie: Oppnå en maksimal høyde på 110 cm, avhengig av sorten. Flerårig, trenger vinterbeskyttelse.
 • Flerårig clematis: Avhengig av sorten blir den opptil 3 meter høy. De fleste varianter er hardføre, blomstrer voldsomt om sommeren.
 • Tall asters: Avhengig av sorten blir de opptil 3 meter høye. Ha en spredningsvane og store blader. Blomster fantastisk.

Dekorative gress som en personvernskjerm i hevet seng

Som planter som en personvernskjerm i høybedet prydgress planter ideer

Prydgress er et lettstelt og moderne alternativ til blomster og stauder. Følgende prydgresser trives i hevede senger uten problemer:

 • Lampe rengjøring gress: Dekorativt utseende, kompakt vekst – opptil 70 cm bred. Passer for høybed på balkongen.
 • Pampas gress “White Feather”: Vokser til en høyde på 2,5 meter, har en oppreist vane og danner store hvite blomster.
 • Blått strandgress: Vokser opp til 1 meter høy, har litt overhengende gressblader, varmebestandig.

Hvilken balkong planter som en personvernskjerm i høybedet?

Høyd seng som en personvernskjerm for balkongplanteideer

For en stor balkong er det ikke bare potter og blomsterkasser som passer. Du kan også plante en hevet seng. Fordelen er det større volumet av jord, som muliggjør forskjellige plantekombinasjoner. Ulike planter er egnet for høybed på balkongen. Imidlertid bør de ikke være høyere enn 1 meter eller i det minste tåle et kutt.

Previous Post
45 magníficos peinados de giros de pasión
Next Post
Baba Wanga – Fakta om seerens liv og spådommer