15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan og når du skal kutte Buddleia: Tips om alle aspekter av omsorg for sommerfuglbuske

Buddleia er en vakker busk som produserer mørke lilla blomster om sommeren. Blomsterknoppene er ikke bare behagelige for øyet, men gir også en behagelig duft. Så lenge plasseringen og jorda oppfyller kravene, trenger busken lite omsorg. Imidlertid er det en ting hobbygartneren ikke må glemme: å kutte den. Vi forklarer hvordan og når du skal kutte buddleia.

1. Det er derfor du bør kutte Buddleia

Sommerfugl -syrener kuttet etter blomstringstiden eller om vinteren

Sommerfuglbusken klarer ikke uten beskjæring. Planten ligner raskt og slutter deretter å produsere blomster. I likhet med de fleste bærbusker, danner den bare blomster på nye skudd. Derfor er et kutt avgjørende. Når finner det sted, og hva bør du være oppmerksom på??

1.1. Beskjæring av Buddleia: Riktig tidspunkt er avgjørende

årlig sommerfuglbuske beskjæring eller ikke tips

Riktig tidspunkt for beskjæring er på våren. Du kan beskjære busken din i slutten av februar – begynnelsen av mars, for da er det vanligvis ikke lenger permafrost og planten har nok tid til sommeren til å danne nye skudd. Å kutte ned på våren kan utsette blomsterdannelsen mot slutten av sommeren.

Buddleia er forresten en invasiv planteart. Den sprer seg gjennom frø og kan fortrenge andre planter i hagen. Derfor er det veldig viktig at du fjerner alle plantene i tide. Hvis du ikke kan få anlegget under kontroll, for eksempel fordi du har kort tid eller rett og slett ikke kan utføre den kjedelige oppgaven, er det beste å fjerne det helt fra hagen.

1.2. Hvordan kutte Buddleia riktig: instruksjoner

Buddleia skjærtips og skisser for riktig klippeteknikk

Sommerfuglbusken er ikke en eviggrønn plante. Men hvis været forblir relativt mildt i vintermånedene og temperaturen ikke faller under 0 ° Celsius, kan det beholde sitt grønne løvverk. Uansett om den har grønne blader om våren eller ikke, bør du beskjære den kraftig fra midten av februar til begynnelsen av mars. Dette fremmer blomsterdannelse og vekst. Gjør som følger:

Hvordan og når du skal kutte Buddleia -tips for hobbygartnere

1. Fjern eventuelle gamle skudd som blomstret året før.

2. Tynne ut busken ved å forkorte for tynne og svake stenger til bakkenivå.

3. Konkurrerende stenger bør også kuttes nær bakken. Slik kan du forhindre at de vokser igjen om våren.

4. Klipp av alle grener som har blomstret året før. La to sett med blader stå.

For å få jobben gjort raskt trenger du de riktige hageverktøyene. Siden busken har tykke grener, er det ikke alltid mulig å kutte dem av med sekatører. I dette tilfellet er foldesagen ideell. Ikke glem å bruke utstyrshansker.

Ulike skjæringsteknikker for hver art av Buddleia

Sommerfuglbusk invasive varianter, gode eller dårlige for hagen

Selvfølgelig er beskjæringsteknikkene forskjellige for de forskjellige Buddleia -artene. Den gule sommerserinen er for eksempel ikke vintertett og kan ikke stå ute i den kalde årstiden. I Tyskland dyrkes den derfor i en bøtte. I andre land der den vokser i hager, beskjæres den faktisk i mai. Beskjæring i februar anbefales imidlertid for containerplanten. Selvfølgelig må du flytte busken til drivhuset eller et uoppvarmet rom slik at den ikke fryser i hjel.

Den alternativbladede buddleia er også et unntak. Den danner blomster på gamle stenger fra året før. Derfor er en sterk beskjæring utelukket for ham. De fleste hobbygartnere kutter ganske enkelt av de visne skuddene og tynner dem om nødvendig. I individuelle tilfeller, for eksempel hvis den alternative sommeren syrin er kraftig lignifisert, er det fornuftig å kutte den tilbake i begynnelsen av våren.

Veldig viktig: etter at du har kuttet busken, bør du kvitte deg med de avskårne grenene slik at den ikke kan spre seg i hagen eller i naturen.

1.3. Cutting Buddleia: Nyttige tips

Skjære sommerfuglbusk i hagen Instruksjoner for hobbygartnere

 For at du skal kunne glede deg over buddleia i lang tid, bør du vurdere noen grunnleggende regler når du skjærer:

1. Tynne ut busken årlig. I prinsippet vil alle gamle skudd som ikke er kuttet under bladbunnen, danne nye skudd i løpet av det neste året. Busken blir for tett etter bare noen få år. Du mister oversikten og når ikke de gamle skuddene for å kutte dem. Deretter begynner de å lignifisere, dannelsen av blomster avtar og busken mister sjarmen. Det trenger ikke å være det: Spar deg tid og krefter og tynn ut buddleia hvert år.

Klipp sommerfuglbusken etter blomstring eller ikke

2. Hvis kuttet blir gjort på feil tidspunkt, kan planten dø. Mange hobbygartnere gjør feilen ved å beskjære busken etter blomstring på sensommeren eller høsten. De nykuttede skuddene har ikke tid til å komme seg og kan fryse i hjel i den første frosten i oktober.

3. Klipp skuddene på feil sted. Gamle skudd skal kuttes på det andre øyemarget, tynne, syke eller konkurrerende grener kuttes tilbake til bakkenivå. På denne måten kan du unngå radikal beskjæring i fremtiden.

Buddleia -skjærtips for vårideer

4. Bruk feil hageredskaper. Siden buddleia ofte ligner, bør du alltid ha en folsag med deg. Dette vil gjøre det lettere for deg å fjerne store gamle skudd og forhindre at det gamle treet splittes.

Buddleia er en vakker busk som produserer vakre lilla blomster. For at den skal blomstre lenge og rikelig, bør du kutte den regelmessig og følge noen få grunnleggende regler. Alle typer sommerfuglbusk tåler kraftig beskjæring om våren. For noen varianter er det imidlertid ikke nødvendig: den alternative bladlila trenger ikke en avsmalnende beskjæring, men kan klare seg med vanlig tynning.

Previous Post
45 magníficos peinados de giros de pasión
Next Post
Baba Wanga – Fakta om seerens liv og spådommer