15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvorfor blomstrer ikke hostaen min? Her er fire mulige årsaker!

Hostas, fremdeles kjent som hostas eller hjerteliljer, er fantastiske, lettstelte dekorative bladplanter for skyggefulle og delvis skyggelagte steder. De danner store hauger med prangende blader som raskt fyller hull i hagen, og blomsterspydene deres tiltrekker bier og andre pollinatorer. Selv om de populære stauder generelt regnes som veldig enkle å dyrke, er det noen forhold som kan føre til at hostaene ikke blomstrer. Her forklarer vi hvorfor.

Når blomstrer hostaene?

hvorfor blomstrer ikke min funkie hosta

Flertallet av hostaer utvikler blomster. Avhengig av sorten, vises disse om sommeren og høsten. Det er også noen varianter av hosta som ikke produserer blomster, men de er mye sjeldnere.

Eksperter anbefaler å kombinere noen få forskjellige varianter som blomstrer på forskjellige tidspunkter ved siden av hverandre i sengen. På denne måten kan du ha en pen, lang blomstrende seng.

Disse hostaene kan kombineres fantastisk:

  • Den vakre Garden Funkia “Elegans” blomstrer fra juni til juli
  • Patriot ‘ blomstrer fra juli til august
  • ‘Duftende blå’ og ‘Honeybells’ blomstrer fra sensommeren til høsten. De fleste Hosta plantaginea -varianter blomstrer faktisk i august.

Hosta blomsterfarger

Klipp av hosta etter blomstring

Blomstfargene på hosta spenner fra hvitt til rosa, lavendel, fiolett og lilla. Blomstene kan være lilla på utsiden og hvite på innsiden, hvite med lavendelstriper eller flekkete hvite og lilla. Det er hundrevis av unike varianter. Nyttige organismer føler seg magisk tiltrukket av disse fargerike blomstene. De liker også å drikke nektar fra hostasens klokkeformede blomster.

Hvor lenge varer blomstene til hostas?

hosta med hvite blomster

Hver enkelt hosta -blomst varer ikke veldig lenge. Faktisk varer de vanligvis bare omtrent en dag. Hostaen kan imidlertid ha 50 eller flere blomster på hver blomsterstilk. Disse blomstene åpnes ikke alle samtidig, men heller over flere dager til en uke eller så.

Hver enkelt hosta -plante kan utvikle flere blomsterstilker i hver blomstringstid. Under ideelle forhold utvikler de til og med rundt 10 blomsterstilker. Totalt tar denne blomstringssyklusen omtrent 4 uker. Selv om blomstene i seg selv er kortvarige, kan du glede deg over dem lenge.

Hva skal jeg gjøre etter blomstring?

hosta hvit blomst

Så snart hver blomst på stilken har visnet, bør den kuttes. Skyv bladene til side, skjær stammen så nær moderplanten som mulig. På denne måten er det ingen pinceputeffekt fra alle kuttstenglene.

Dette forhindrer at stammen produserer frø og oppmuntrer også til produksjon av nye blomster.

Du tenker kanskje, “Hva om jeg vil at funkien min skal produsere frø?” Og det er greit hvis du gjør det, men husk at plantene du vil vokse fra frøene vil være veldig forskjellige fra de som vil være moderplante. Den beste måten å multiplisere og forynge hostaen er ved å dele den.

Hostaer blomstrer hvert år?

funkie hosta blomstringstid om sommeren

Ja, de SKAL blomstre hvert år.

Hvis du ikke er kjent med dette konseptet, blomstrer ikke hver plante hvert år. Noen planter, for eksempel toårige planter, utvikler bare en rosett med blader det første året og blomstrer ikke før året etter. Men hostas er ikke to år gamle.

De skal blomstre på samme tid hvert år. Hvis planten din blomstret det første året og ikke blomstrer neste år, er det sannsynligvis et annet problem.

Hva skal du gjøre hvis hostaen din ikke blomstrer

hosta i bøtta blomstrer ikke

Så du vet at du plantet et blomstrende utvalg av hosta, og den typiske blomstringsperioden har kommet og gått. Det er flere grunner til at hostaen din ikke blomstrer.

1. Den er nettopp plantet

hosta im kübel utvikler nye blader om våren

Har du plantet hostaen i år? I så fall er det mulig at planten fortsatt blir vant til sin nye beliggenhet og ikke har giddet å produsere blomster i år.

Dette skjer fra tid til annen. Å bli transplantert til et nytt sted er stressende. Du kan ha plantet planten akkurat som den normalt ville blomstre, og den ble forstyrret i prosessen.

2. Jorden er ikke rik nok på næringsstoffer

Funkia hosta blomstrer ikke hvorfor

Alle hosta -arter trives i rik, lammende jord. Forbedre dårlig hagjord med organisk kompost og et lag på 7 til 10 cm mulch rundt hosta -plantene for å øke næringsstoffene og beholde fuktigheten i jorda. Hosta trives i jord som er jevnt fuktig, men ikke vanntett eller våt. Den ideelle jordens pH er 6,5 til 7,5.

Gjødsel hostas om våren og sommeren, men stopp gjødslingen i august for å la plantene stivne før det kalde været kommer. Bruk en balansert gjødsel (NPK 10-10-10) som er egnet for prydplanter. Bruk langtidsgranulat tidlig på våren, etterfulgt av en vannløselig, balansert gjødsel på midtsommeren. Følg bruksanvisningen på etiketten avhengig av størrelse, mengde og alder på hosta -plantene dine.

3. Verten får ikke nok vann

Funkia i skyggen med lilla blomster

For mye vann kan til og med føre til at jordstenglene (flate, horisontale røtter) råtner. Hostas trenger omtrent 2 cm vann per uke. I den første vekstperioden for den unge planten i hagen din, vanner du 2 til 3 ganger i uken, det er bedre å vanne den kraftig og dypt til røttene. Hvis hostaen din allerede har etablert seg eller har vært i landskapet ditt i et eller to år, vanner du kraftig en gang i uken i tørt vær.

4. Hostaen din får ikke nok sol

hosta blomstrer ikke i full skygge

Du kan si: “Vent litt … jeg trodde hostaer var skygge planter!” Hostaer liker skygge, men ikke for dyp nyanse. Dette er en vanlig misforståelse. Du trenger fortsatt litt sollys for å produsere blomster. Faktisk trenger hver plante det. Det er derfor mange av plantene du ser i full skygge, som bregner, ikke blomstrer.

En eller to timer med direkte sollys eller flere timer med filtrert sol gjør hele forskjellen. Den ideelle beliggenheten vil være med morgensol og ettermiddagsskygge. Hvis plantene dine er i dyp skygge, kan det hende at de ikke utvikler blomster og i stedet fokuserer på å spre løvet. Hvis du har Hostas under tykke trær vokse, se om det er noen tregrener som du kan fjerne for å la litt lys skinne gjennom.

Hva hosta har duftende blomster?

Hvilken hosta har duftende blomster?

Noen hosta blomster er veldig velduftende! Den mest kjente typen duftende hosta er hosta plantaginea. Den kalles treffende hjertebladlilje. Den,Afrodite‚,‚guacamole, og, SøtEr tre veldig velduftende H. plantaginea -hybrider.

Ellers er det ikke så vanskelig å finne hostas med duftende blomster. Mange av dem har “Duftende“i ditt navn!

Her er noen duftende hosta -varianter:

  • Duftende gull – Som navnet antyder, har denne sorten gullgule blader og velduftende, hvitaktig lavendelblomster.
  • Duftende blå -Denne skjønnheten har blågrønne hjerteformede blader og velduftende lyse lilla blomster.
  • Duftende bukett – Dette er en eplegrønn variant med prangende gule bladmarger. Blomstene er hvite og lilla og har en fantastisk duft.
  • Sommer duft er en annen variert og også veldig raskt voksende variant. Bladene er mørkegrønne med kremhvite marginer. De mørke lavendelblomstene gir en herlig duft på sensommeren.

Funkia Hosta med duftende lavendelhvite blomster

Previous Post
45 magníficos peinados de giros de pasión
Next Post
Baba Wanga – Fakta om seerens liv og spådommer