15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Syv giftige sopp du må unngå!

Alle som forveksler giftsopp med spiselig sopp mens de samler seg, kan havne på sykehuset. Spesielt i oktober og november, kort før slutten av soppsesongen, skjer det igjen og igjen: uerfarne entusiaster samler giftige sopp, som deretter havner på bordet. I beste fall er retten ikke krydret, og du kan merke den ubehagelige smaken i god tid, i verste fall blir de potensielt dødelige soppene konsumert, ofte med fatale konsekvenser. Vi viser deg de syv farligste soppene, og du vil selv se at de ikke er så enkle å skille mellom og at det er stor risiko for forvirring. Vi anbefaler derfor at du tar et kurs på ditt lokale soppsenter.

Giftig sopp i Tyskland: 7. Grønn dødshattesopp

Lær å kjenne igjen og unngå giftige sopp av grønne dødssopp

Dødshetten vokser nær trær. Den vises mellom juni og november. Flertallet av sopp kan bli funnet om sommeren etter kraftig regn. Å spise bare 40 gram kan være dødelig. Dette skyldes amatoksinene, som er svært skadelige for leveren og kan forårsake mangel på flere organer. Forgiftningen er vanskelig å diagnostisere fordi effekten av giften er veldig treg og de som rammes ikke kan kjenne igjen symptomene. Symptomene kan merkes en dag etter inntak: oppkast, diaré, magesmerter og magesmerter. Tilsynelatende forbedring følger, og vedkommende føler seg bedre de neste dagene. Etter den fjerde dagen oppstår akutt leversvikt. Hvis den ikke blir behandlet i tide, ender den tredje fasen av forgiftning med pasientens død.

Giftig sopp i Tyskland: 6. Rynket Glockenschüppling

Paddestoler i Tyskland og Nord -Europa Unngå rynkede ringeklokker

Den rynkede klokkeluka er en lysebrun giftig sopp med et krummet hattsenter og en lue som er riflet fra randen til pukkelen. Den vises om høsten på enger og plener, har nesten ingen lukt og kan ikke gjenkjennes av smaken. Siden soppen er veldig liten og ikke mer enn 1,5 cm i diameter, samler de fleste dem ikke. Imidlertid er soppen potensielt farlig for kjæledyr og barn.

Giftig sopp i Tyskland: 5. Der Gifthäubling

Gjenkjenne og unngå gift sopp i Tyskland

Gifthäubling vokser fra vår til vinter i barskog, i nærheten eller direkte på trærne. Unge sopp har en lett kuppelhatt som blir flat over tid. Til og med 100 gram av soppen er dødelig. Siden den inneholder det samme toksinet (amatoksiner) som den grønne hetesoppen, er forgiftningen lik. Uerfarne samlere kan forvirre soppen med den spiselige doppelgangeren, stokkesvampen.

Giftig sopp i Tyskland: 4. Slørene

Paddeslør er farget rødbrun er farlig

I dag er slørets slekt delt inn i flere familier og over 500 arter. Det er mange spiselige sopp som tilhører denne slekten, men de er ofte forvekslet med paddehager som det oransje revete grove hodet. I utgangspunktet: slør, som har en rød-oransje-brun farge, er giftige. Imidlertid bør du på ingen måte bare stole på fargen og sørge for å finne ut mer om ytterligere detaljer på ditt lokale soppsenter. De er veldig farlige fordi de inneholder saktevirkende nefrotoksiner som orellanin. Forgiftningen skjer med en forsinkelse og er derfor vanskelig å diagnostisere. Hvis den ikke behandles, kan orellanin føre til nyresvikt.

Giftige sopp fra Asia: 3. Trichoderma Cornu-Danae

giftige sopp i Asia trichoderma cornu danae

Den røde giftige soppen Trichoderma Cornu-Danae er opprinnelig fra Asia, men ble nylig også funnet i Australia. Hvorvidt og når han kommer til Europa, avhenger av mange faktorer. Soppen anses å være kontakttoksisk, noe som betyr at mennesker kan absorbere giftstoffer gjennom huden. Hvis det inntas, kan det forårsake hjerneskade. Det er derfor svært viktig at de som rammes får diagnosen og behandles raskt.

Giftig sopp i Tyskland: 2. Amanita

Giftige sopp av Amanita -familien er hvite i fargen

Slekten Amulstlinge omfatter mer enn 100 arter, hvorav mange finnes i Tyskland. De fleste er spiselige sopp, men noen av dem, som paddepallen, er veldig giftige. Paddestolen har en rød lue med hvite flekker og er vanligvis lett å få øye på. Mindre kjent, men veldig farlig, er den hvite vårdekssoppen og den hvite hettsoppen. De ligner forvirrende på sopp.

Giftig sopp i Tyskland: 1. Kjøttbrun paraply

Giftige sopp i Tyskland farlige bilder Kjøttbrun paraply

Den kjøttbrune paraplyen vokser i hager og skoger nær trær. Det er veldig giftig og kan forveksles med flere spiselige arter. Heldigvis er det anerkjent av de fleste hobbysamlere, flyktninger og innvandrere fra andre kontinenter kan forvirre det.

Previous Post
iPhone -deksler som tilbehør i hverdagen – 15 kreative ideer
Next Post
Elektrisk sammenleggbar sykkel FIIDO D11 – kraftig sammenleggbar e -sykkel for mer kjøreglede i byen