15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Medikament mot depresjon undertrykker Sars-Cov-2-replikasjon

En studie utført av forskere ved Julius Maximilians University of Würzburg har vist at et legemiddel mot depresjon kan være effektivt mot det alvorlige akutte respiratoriske syndromet forårsaket av koronavirus i risikogrupper. Leger har brukt antidepressiva fluoksetin for å behandle psykiske problemer hos pasienter i mer enn fire tiår. Nå kan den aktive ingrediensen også bidra til å bekjempe Covid-19.

Et legemiddel mot depresjon kan hemme symptomer?

På utkikk etter mer effektive medisiner i covid-19 under coronavirus-pandemien

En studie utført av virologer og kjemikere fra University of Würzburg har vist at fluoksetin hemmer virusreplikasjonen av SARS-CoV-2 betydelig. Forskere mener dette er nyttig for tidlig behandling av infiserte pasienter som har større risiko for alvorlig sykdom. Jochen Bodem og hans kolleger fant ut at den selektive serotoninopptakshemmeren (SSRI) fluoksetin hemmet replikasjonen av viruset. I tillegg reduserer stoffet mot depresjon ekspresjonen av virale proteiner på en bestemt måte.

Kvinnelig lege som administrerer forskjellige typer medisiner mot depresjon

Teamet påpeker imidlertid at patentet utløp for lenge siden. Klinikere begynte å bruke fluoksetin allerede på 1970 -tallet. Det sies også at terapi med dette godt studerte legemidlet mot depresjon er utbredt og relativt billig. Koronaviruset har spredd seg over hele verden siden desember 2019. Mer enn syv millioner infeksjoner er registrert over hele verden og mer enn 400 000 mennesker har dødd av sykdommen. Remdesivir er fortsatt det eneste alternativet for behandling av kritisk syke pasienter. Den aktive ingrediensen har vist seg å ha en positiv effekt på sykdomsforløpet. Andre stoffer som er ideelt sett mer effektive, blir derfor raskt etterlyst. Forskere rundt om i verden jobber hardt med å finne disse.

forskningsresultater

kjemisk formel for serotoning av lykkehormonet

Vitenskapsteamet rapporterer at dosen på 0,8 ug / ml fluoksetin effektivt hemmer SARS-CoV-2-replikasjon. Forskerne hevder imidlertid at denne undertrykkende effekten neppe vil inkludere en inhibering av serotoninopptakstransportøren, siden verken paroksetin eller escitalopram hemmet virusreplikasjon. I tillegg omfatter fluoksetin to optiske isomerer, og S -konfigurasjonen er den dominerende serotoninopptakshemmeren. Da de undersøkte hvilken isomer som hemmet SARS-CoV-2-replikasjon, hadde begge en lignende effekt. Dette understreker at den antivirale effekten ikke er relatert til serotoninopptaksreseptoren.

ung kvinne med beskyttelsesmaske på apoteket holder medisiner mot depresjon i hånden

Ved å bruke immunfluorescensavbildning for å studere mekanismen ytterligere, fant teamet at behandling med fluoksetin reduserte uttrykket av virale proteiner, noe som tyder på at stoffet virker før genuttrykk. Til slutt testet teamet spesifisiteten til fluoksetin ved å bestemme effekten på andre virus. Fluoksetin hemmet ikke replikasjonen av rabiesviruset eller det menneskelige respiratoriske syncytialviruset, og heller ikke genuttrykket av det humane herpesvirus 8 eller herpes simplex -viruset. Dette viser at stoffet mot depresjon også er virusspesifikt, slik teamet beskriver. Forskerne mener at fluoksetin kan spille en viktig rolle i den tidlige behandlingen av SARS-CoV-2-infiserte herpesviruspasienter i risikogrupper.

Previous Post
Lilla og blå leppestift – en sommerhit
Next Post
Oppfrisking av hagemøbler i teak – nyttige tips om rengjøring og pleie