15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Frukt for diabetes – Disse 5 vinterfrukter er egnet som en diett

Heldigvis gir vintermånedene en lang rekke fiberrike grønnsaker og grønnsaker hvis du vil spise nok frukt for diabetes. Disse kan bidra til å senke blodsukkernivået, kontrollere vekten og forbedre den generelle helsen. Her er noen deilige vinterfrukter du kan legge til i kostholdet ditt for å forbedre blodsukkerkontrollen og hjelpe til med vekttap.

Hvilke frukter er det ved diabetes om vinteren?

kvinne med lilla manikyr skreller en mandarin utendørs i kaldt vær

Hos personer med diabetes kan blodsukkernivået stige når temperaturen synker om vinteren. Eksperter sier at ekstrem varme og kulde kan påvirke blodsukkernivået og forårsake feil avlesning. Som et resultat har mange mennesker med diabetes en tendens til å ha høyere HbA1c -nivåer om vinteren enn om sommeren. Appelsiner og andre sitrusfrukter er fylt med næringsstoffer som fiber og vitamin C. Dette er kraftige antioksidanter som kan være gunstige for personer med diabetes. For eksempel kan du redusere høyt blodsukkernivå i løpet av dagen. Alt dette kan også bidra til å forhindre høye nivåer etter måltider. Høyt fiberinnhold i appelsiner kan også bidra til å holde metabolske markører som høyt blodtrykk, kolesterol og blodsukker i sjakk. Og visste du at pærer også er en fruktsart som er sprø og rik på fiber, vitamin K og antioksidanter?

to skiver kiwi og appelsin henger på en gren om vinteren under solstrålene

Mange studier tyder på at næringsinnholdet i pærer kan bidra til å kontrollere blodsukkernivået. Pærer har også en lav glykemisk indeks. Dette betyr at inntak av det ikke vil øke blodsukkeret så raskt. Så hvis du har diabetes, er det best å spise disse fruktene rå og ikke juice dem eller blande dem til en smoothie, da de kan forårsake en umiddelbar økning i blodsukkernivået. Kiwi er også fullpakket med vitamin C, fiber, kalium og gunstige antioksidanter, noe som gjør dem til en av de beste fruktene for diabetikere. Forskning har vist at den forfriskende frukten kan bidra til å senke blodsukkernivået. De er tilgjengelige hele året og utfyller en diett perfekt. Andre venner av mennesker med diabetes er epler. Disse er veldig næringsrike og har en minimal innvirkning på blodsukkernivået.

Fordelaktige frukttyper for personer med diabetes

Spis vinterfrukter som bær og pærer sammen med epler hvis du har diabetes

Frukt som epler er fylt med tilstrekkelig fiber og hjertebeskyttende antioksidanter. Epler er også høye i vitamin C, men har lavt kaloriinnhold og har bare et spor av natrium, men ikke fett eller kolesterol. Å legge til en slik vinterfrukt i kostholdet ditt vil bidra til å forbedre blodsukkerkontrollen, bekjempe betennelse, normalisere blodtrykket og forbedre den generelle helsen. En annen variant er bær, som gir en ekte søt, men sunn fristelse.

legen tester insulin hos en pasient med diabetes type 2 ved hjelp av en blodsukkermåler

Disse fruktene er utrolig velsmakende, næringsrike og har også en lav glykemisk indeks. Ernæringseksperter viser bær som en supermat for diabetes fordi de er fulle av antioksidanter og fiber som kan tilby imponerende helsemessige fordeler. Studier viser at bær kan forbedre blodsukkeret og insulinresponsene når de spises med mat som er rik på karbohydrater eller tilsettes til smoothies.

Previous Post
Lilla og blå leppestift – en sommerhit
Next Post
Oppfrisking av hagemøbler i teak – nyttige tips om rengjøring og pleie