15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å spise poteter kan øke risikoen for tre alvorlige helsemessige forhold

Som stiftmat er poteter sunne på grunn av næringsstoffene – men i moderate mengder. For hvis du overdriver det med forbruk av poteter, kan du øke risikoen for tre alvorlige helsemessige forhold, forklarer Harvard Health. Årsaken til dette er det høye karbohydratinnholdet. Men hva er risikoen for å spise for mange poteter? Du vil finne ut i de følgende linjene.

Spise poteter i store mengder: diabetes og fedme

Å spise poteter i for store mengder øker risikoen for sykdom

Karbohydrater fordøyes veldig raskt av kroppen. Som et resultat stiger og synker blodsukkeret og insulin raskt. På grunn av dette er rotgrønnsakene også øverst på listen for den glykemiske indeksen. Dette påvirker blodsukkernivået og kan på sikt føre til diabetes type 2. Den raske fordøyelsen av grønnsakene sikrer også at du blir sulten igjen kort tid senere. Så poteter fylles ikke lenge. På grunn av dette er fedme en annen risikofaktor.

“Den berg-og-dal-bane-lignende effekten av høy glykemisk belastning på mat kan få folk til å føle seg sultne igjen snart etter å ha spist, noe som kan føre til overspising,” advarer Harvard Health. “På lang sikt kan dietter med høy potet og like lett fordøyelig mat med høy karbohydrat bidra til fedme, diabetes og hjertesykdom.”

Poteter i moderate mengder for vektkontroll

Poteten inneholder mye karbohydrater og kan føre til fedme

En studie publisert i New England Journal of Medicine sporet diett og livsstilsvaner til 120 000 menn og kvinner i opptil 20 år. Hun fant ut at folk som økte forbruk av pommes frites, spiste mer potetmos eller bakt potet, gikk opp i vekt over tid. I kontrast, de som reduserte mengdene eller økte mengdene med andre grønnsaker, gikk ned i vekt.

Økt risiko for hjertesykdom

Store mengder potetretter øker blodtrykket

I tre store Harvard Medical School -studier med 187 000 menn og kvinner sammenlignet forskere mennesker som spiste mindre enn en porsjon bakt, moset eller kokt potet, pommes frites eller chips per måned med de som spiste fire eller flere porsjoner per uke. De med de større mengdene var opptil 11 prosent mer sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk. Når det gjelder pommes frites, var det hele 17 prosent.

Victoria Taylor, ledende diettist ved British Heart Foundation, påpeker imidlertid at studiens art har noen begrensninger. “Denne typen studier kan bare vise en kobling, ikke årsak og virkning. Så vi kan ikke konkludere med at poteter forårsaker høyt blodtrykk, og vi kan ikke forklare årsaken til studieresultatene. “

Hvis du spiser for mange poteter, kan det føre til diabetes type 2

Studie fra New England Journal of Medicine

Previous Post
Design av en liten byhage – ideer for moderne hagedesign
Next Post
Egnede materialer for terrassetak – ideer