15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Velge hjemmebelysning – det du trenger å vite

soverom-belysning hjemme-ideer-veggnisjer-hodegjerde

Lyset i rommet kan nå sees på som et “byggemateriale” fordi atmosfæren ikke bare er definert av veggenes form og farge, det bestemmes også av det gjennomtrengende lyset som strømmer inn i rommet fra alle sider, selv mellom gjenstandene gjennomsyret. Alle typer belysning har sin egen individuelle effekt. Å forstå de grunnleggende forskjellene mellom dem kan hjelpe deg med å bedre planlegge belysningen i de forskjellige rommene, kontrollere lagdeling, dybde og tekstur på belysningen, og på denne måten prøve å skape en koselig atmosfære hjemme. I dag skal vi gi deg litt informasjon for å hjelpe deg med å velge den Hjemmebelysning kunne hjelpe.

Velge belysningen hjemme

soverom belysning hjemme-anheng lys-led strips-trehyller

Når du velger belysning, er typen lyskilde viktig. Lyset kommer enten direkte fra lyskilden selv eller reflekteres fra det opplyste objektet eller overflaten. Fargene i rommet kan påvirke lysets farge, men lysspillet reagerer også på fargene på overflatene. De endres avhengig av posisjonen til den dominerende lysfargen. Ulike lyskilder skaper forskjellige fargeeffekter.

Velge belysningen hjemme – Vær oppmerksom på det fargede utseendet 

stue-belysning i hjemmet-hyller-tak-peis

Fargen på gløden på et filament avhenger av temperaturen på fikseringsenheten. Den største ulempen med disse lampene er den store forskjellen mellom lys og dagslys. Lyspærene kan være sfæriske, soppformede, sylindriske eller formet som lys, glasset er vanligvis klart eller matt. Det er vanlig for alle glødelamper at de med rød, oransje og gul farge øker intensiteten, men de med blå farge begynner å se grå ut.

Forbedre IKEA vegghyller

belysning hjemme svart-vegg-hyller-ikea-led-strips

Den neste kategorien belysningstyper er halogenlamper. De har mindre dimensjoner sammenlignet med konvensjonelle lamper, men på den annen side høy mekanisk styrke og termisk stabilitet. Den høye fargetemperaturen på 3200K avgjør deres gode fargegjengivelse. Imidlertid lar de UV-stråling passere, så det er ikke ønskelig å bruke dem i nærheten av lysfølsomme materialer. De er egnet for områder som krever mye lys, for eksempel på husets fasade eller i hagen. Nye metall-halogenlamper er allerede utviklet, som kan dempe behovene til leilighetens interiør.

Kalt fosfor, lysrør eller lysrør – dette er det neste alternativet. Deres rørformede utladningslamper er fylt med kvikksølvdamp under lavt trykk. De har et godt utvalg og ingen blendende effekt. De er preget av fargetemperaturen.

Noen typer skal nevnes her:

– Dagslys (6300-6800) K

– kaldt hvitt lys med fargetemperatur (4300-4700) K

– Hvitt lys (3500-4200) K

– varmt hvitt lys (3100-3400) K

– varm lys tone (2700-3000) K.

understreke teksturen til steinen

Belysning hjemme-bad-steinbekledning-vegg-aksentuert

Dagslyslamper er egnet for steder der det er høyere krav til fargegjengivelse, for eksempel malers atelierer, verksteder, utstillingsrom, etc. For spesielt krevende applikasjoner er det nødvendig med lamper med dagslysjusterbar gjengivelse, disse kalles “lamper med dagslys deluxe” “. Hvis du trenger å belyse arbeids- eller kommersielle rom som trenger både naturlig og kunstig lys, kan du bruke lamper med kaldt hvitt lys. Lampene med hvitt lys er de mest utbredte fordi de har den høyeste fargegjengivelsen. De brukes i alle typer forretnings- og administrasjonskontorer, forsamlingshaller, etc. En lampe med varmt hvitt lys er egnet for lokaler i leiligheten. Med fluorescerende lamper kan du oppnå forskjellige lyseffekter for reklame og dekorasjon i lysmonter, restauranter, barer, diskoteker og andre steder.

varmt lys for det rene hvite interiøret

stue-kjøkken-hvitt-tak-design-skjult lys

LED -lampen er et halvlederelement som inneholder flere krystaller som avgir lys. De er plassert i et hus med et objektiv som fordeler lysstrålen. Diodens ytelse avhenger av antall krystaller. Diodene med en krystall når vanligvis en maksimal effekt på 3W. Lysdiodene er de mest dynamisk utviklende moderne lyskildene.

De viktigste fordelene er: De har lang levetid (over 50 000 timer, hvis den optimale driftstemperaturen opprettholdes). LED -lampene er lydløse, har små dimensjoner, tilbyr en rekke farger, bruker 60% mindre energi og ingen varme på jobben, kan resirkuleres og ha lav arbeidsspenning.

LED-lys under hodet på badet

bad-belysning-speilskap-underlys

De tilbyr en rekke muligheter for nye belysningskonsepter. De lineære LED -stripene har allerede revolusjonert møbeldesign. Som fluorescerende lamper tillater de også dimming. Det er allerede versjoner der lysfargen endres ved å dempe.

I den moderne stuen er de funksjonelle områdene tydelig delt. Hver sone er dannet i henhold til sin rolle og arkitektoniske konsept. Eksisterende praksis i forskjellige rom viser at kravene ovenfor ikke kan oppfylles i en sentral åpning i taket. Det er nødvendig å plassere lys i hvert område for å fremheve området og gi tilstrekkelig belysning. Selvfølgelig kan du også bruke forskjellige lysarmaturer til å understreke de forskjellige interiørområdene. Dette gir hvert hjørne av atmosfæren et annet utseende og en særegen karakter.

LED -belysning i skuffen

belysning hjemme-ledet-lys-kjøkken-skuffer

Men noen ganger trenger du jevn belysning, da er armaturer med indirekte eller direkte lys nødvendig. De kan ordnes lineært langs takets periferi. I dette tilfellet er det tilrådelig å bruke et neonrør med varme toner. Hvis du stoler på indirekte belysning, bør det nevnes med en gang at taket og veggene reflekterer 5 til 12% av lyset. Den lille forekomstvinkelen til lysstrålen øker optisk grovheten på overflatene. Den generelle belysningen kan realiseres med taklamper, lysekroner og andre lyslegemer.

Skyggen er like viktig som lysets effekter i interiøret. Rom der det ikke er skygge kan virke overeksponert. Så lyset spiller en viktig rolle i hvert interiør. Bytt belysning, og transformer deretter rommet til en helt ny atmosfære, og selv den enkleste planen kan overraske deg dramatisk. Godt posisjonert belysning gir designerens idé liv. Definitivt din også? eller?

Blå LED -lyspunkter

stue-deco-utstillingsvindu-blå-led-lys-hyller

falskt tak i stua

stue-tak-belysning-indirekte

dekorative lys

stue-belysning-vegg-lys-tak-lys-dekorative-gulv-lampe

blå aksenter i den grå stua

stue-grå-hvit-vegg-nisje-blå-lys

hyggelig atmosfære på soverommet

soverom-belysning-nattlampe-nedhengt tak

effektiv på kjøkkenet

kjøkken-øy-led-lister-hyller-tak-innebygde lys

kjøkken-belysning-forskjellige-lyskilder

kjøkken-øy-belysning-anheng-lys-underbenklys

badebelysning hjemme-vegglamper-matt-hvit-lys

bad-belysning hjemme-innfelte-lys-tak-indirekte-belysning

bad-belysning hjemme-beige-innfelt-vegg-tak

Previous Post
Moderne terrassemøbler i polyrattan av Atmosphera Italy
Next Post
Den mest minimalistiske vegglampen i verden av Brendan Ravenhill