15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

4 Parkinsons symptomer som kan indikere økt risiko

Parkinsons sykdom er en progressiv sykdom som påvirker hjernen og nervesystemet. Mer presist blir signalene mellom de to forstyrret. Resultatet er ulike Parkinsons symptomer som gjør livet vanskelig, ettersom de for det meste svekker bevegelsen. Selv om disse er svake i begynnelsen, forverres de over tid. Men det skal være fire tegn på at du har økt risiko for å utvikle Parkinsons sykdom. Hva er Parkinsons symptomer på et tidlig stadium?

Parkinsons symptomer – gjenkjenn forløpet på et tidlig stadium

Parkinsons symptomer som tremor

Gjenkjenne Parkinsons symptomer tidlig - det er dette du bør ta hensyn til

Risting av hender, ben eller hake er typiske nøkkeltegn på sykdommen. Det kan være annerledes. Det kan manifestere seg gjennom både risting og rykninger, og det kan begynne gradvis. Det er ikke uvanlig at Parkinsons symptomer som tremor begynner nesten umerkelig og på bare en hånd. I seg selv er det et veldig vanlig symptom og forverres etter hvert som sykdommen utvikler seg.

Hvordan bestemme Parkinsons – vanskeligheter med å gå

Balanseforstyrrelser er et tidlig trekk ved Parkinsons sykdom

Har du lagt merke til en endring i gangatferd? Dette er også et av de typiske Parkinsons symptomer. Et kjennetegn kan være å gå saktere enn vanlig. En såkalt “shuffling gangart” forekommer oftere. Den berørte personen trekker føttene etterpå mens han går. I tillegg kan armene beveges mindre.

Balanse problemer

Parkinsons symptomer - Blanding i gang og skjelvinger er typiske kjennetegn

De såkalte basale gangliernervene, som er ansvarlige for balanse og fleksibilitet, ligger dypt i hjernen og påvirkes ofte. Balanseforstyrrelser kan vises som Parkinsons symptomer i begynnelsen hvis disse er skadet av sykdommen. Allmennleger utfører en spesiell pull -test for å finne ut om noen av denne typen problemer faktisk er et symptom på den samme sykdommen.

Parkinsons symptomer – øyne og endrede ansiktsuttrykk

Rådfør deg med lege for sakte blinking og endrede ansiktsuttrykk

Som andre muskler kan også muskler i ansiktet påvirkes. Følgelig er endringer i ansiktstrekk mulige Parkinsons symptomer. Tror du at personen ser mer alvorlig, deprimert eller galere ut enn vanlig? Siden musklene også kan begynne å jobbe saktere, kan personen blinke saktere. Alle disse kan indikere en slik sykdom.

Hvis du merker noen av disse endringene og er bekymret, snakk med fastlegen din. Bare han kan stille en pålitelig diagnose.

Previous Post
Speildesign av Deknudt Mirrors – 3 originale modeller
Next Post
Moderne trapper for stilig opphold – 50 karakteristiske design