15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gavltak tolket i moderne arkitektur – The V -House

Gavltak-arkitektur-tolket-ås-hus

Gavltaket er trolig den vanligste takformen i tysktalende land. Dette begrepet beskriver takformen der to rektangulære takflater konvergerer mot takryggen. Siden takkonstruksjonen kan konstrueres på forskjellige måter, kan denne takformen tolkes på en moderne måte og dermed se helt annerledes ut. V-Haus er et godt eksempel på hvordan du kan bruke den vanlige gavltakformen og klassiske byggematerialer som gips, tre og glass for å bygge et moderne enebolig som passer perfekt inn i et forstadsområde.

Konseptet er moderne, gavltaket er klassisk

Gaveltak-arkitektur-moderne-hvitt-tre-nattbelysning

V House ligger i Üröm, Rókahegy, i et kupert område nordøst for Budapest, Ungarn. Arkitekter fra Reload Építészstúdió skulle tegne et to-etasjers familiehus, hvis arkitektur tilstrekkelig ville representere dagens livsstil i et forstadsområde. Byggeområdet i åssiden bør også tas i betraktning. Arkitektene har tolket det typiske designet på nytt og lagt til moderne smak. Så huset ble realisert i slutten av 2015.

Gaveltaket og de to separate konstruksjonene

Gaveltak-arkitektur-moderne-betong-belysning

Arkitekturen følger en helhetlig design der den fascinerende atmosfæren på stedet og panoramautsikten er i forgrunnen, ikke formen på selve huset. Prinsippet “mindre er mer” og “enkelt og flott” gjelder. Ideen om to sammenkoblede strukturer gjør den tradisjonelle bygningsformen moderne. Konseptet er ikke veldig komplisert, men du kan umiddelbart se formen på det typiske gaveltaket.

Gavltakarkitektur hvite grusgulvlamper

I utsiden dominerer veggene, skråtaket og glassoverflaten. De arkitektoniske detaljene gir imidlertid konseptet et nytt preg. På sørsiden vender bygningen mot byen, så fra stuen og soverommet har du en fantastisk utsikt over Gellérthegy (en ås på Buda Donau -siden av Budapest), parlamentet, den slyngende Donau og det livlige sentrum av Pest.

Gavltakarkitektur i åssiden

Fra et teknisk synspunkt handler det om et energisparende, energieffektivt bygg som er utviklet for bruk av fornybare energikilder. Vegg- og takisolasjonen oppfyller standardene for et hus med null energi. Solceller plasseres på bestemte steder og gir nødvendig energi til husstanden. For oppvarming / kjøling og for varmtvannsbehov er det et luft-vann varmepumpesystem som bruker den spesielle Geo-tariffen.

Gaveltak-arkitektur-moderne-bakke-åsside

Overskuddsenergien som genereres av solcellepanelene er gitt til ELMU (strømleverandøren i Budapest). Og hvis huset trenger ekstra energi, leveres det av ELMU. Huset har også et smart hjem -system. Med temperatur-, fuktighets- og vindsensorer tar bygningen selv kontroll over oppvarming og kjøling.

Omvisning i huset

inngangsparti-puter-under-trapper

hengende-trapp-stål-kabel-rekkverk-led-lys

stue-åpent-moderne-tre-hvitt-turkis

stue-åpent-hvitt-tre-kjøkken-L-form

moderne-soverom-skråtak-mørkt tre

Utvendig og nattbelysning

Gaveltak-arkitektur-to-åsside

Oppsett

Gavltakarkitektur planløsning konstruksjonsområde

tverrsnitt

Taksnittplan av gavltakarkitektur

Arkitekter: Last inn építészstúdió på nytt

Fotograf: Krisztián Bódis

Previous Post
Speildesign av Deknudt Mirrors – 3 originale modeller
Next Post
Moderne trapper for stilig opphold – 50 karakteristiske design