15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Moderne yurt som besøkssenter i Kina – Mulan Weichang -prosjektet

moderne fasade i yurtvedstein

Mulan Weichang besøkssenter ligger nordøst i Hebei, Kina, og er forbundet med gressletter i Indre Mongolia – et av de vakreste naturlandskapene i verden. Gjennom historien holdt de kinesiske keiserne jaktfestivaler i denne regionen. Prosjektet ble realisert av det kinesiske arkitektfirmaet HDD, og ​​hovedmålet med designteamet var å integrere bygningen sømløst i dette vakre naturlige miljøet. Av denne grunn tok de inspirasjon til arkitekturen fra tradisjonelle mongolske runde telt og designet bygningen som en moderne yurt.

moderne mongolsk yurt fugl utsikt arkitektur

For at besøkssenteret skulle blande seg med omgivelsene, brukte det kinesiske designkontoret HDD også lokale materialer, inkludert naturstein, tre og rotting. Den vanskeligste delen av prosjektet var å skape et forhold mellom gressletter og bygningen.

Mongolsk yurt tolket på en moderne måte steintre

Mange arkitektoniske elementer kommer fra den tradisjonelle yurten – den runde planløsningen til komplekset og fasadedesignet. To store sirkler danner hovedstuen og utvider den klassiske utformingen av nomadeteltet. Denne planløsningen lar yurten passe inn i den moderne livsstilen. Det kuppelformede glasstaket kan lages gjennom trekonstruksjonen på fasaden. Som i en tradisjonell yurt, er det flere innganger og utganger i forskjellige retninger.

moderne bibliotek i yurtglass

Hovedkjernen i “Mulan Weichang besøkssenter” er lobbyen med dobbel sirkel, hvis designkonsept er basert på interiøret i en yurt. I fremtiden vil også det sentrale biblioteket for regionen bli plassert her. Lokale barn kan komme hit for å lese og leke. Det åpne kjøkkenet inviterer alle til å lage mat sammen. Vinduene fra gulv til tak gir besøkende svært forskjellige utsikter-mot fjell, elver eller gressletter.

Gabion benkeplater i kjøkkenkontrast med høy glans

Bygningens hovedstruktur består av stålrammer kombinert med trelags low-e glass. Trerammen på utsiden fungerer som en personvernskjerm og ble bygget i henhold til det tektoniske prinsippet. Alle naturlige materialer som stein og tre kommer fra regionen. Konstruksjonen med prefabrikkerte deler muliggjorde den økologiske konstruksjonen av besøkssenteret i gressletter. Landskapet rundt bygningen skaper en dynamisk opplevelse for besøkende.

moderne yurt overnatting låvedører glassboks seteputer

Yurt moderne oppholdsglass i glass med rotting i tak

Spisestue treveggpaneler smale

Bad glassvegger visning badekar veggpaneler betong utseende

Barn leker lysthus tørre steinvegger

Mongolsk yurtgrønn eng belysning

Du kan finne ut mer om prosjektet og arkitektkontoret les på deres offisielle nettsted

Previous Post
Imponerende moderne kunstinstallasjon inspirert av Lotus
Next Post
5 flotte frisyrtips som hjelper deg med å redde frisyren