15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bronkial astma påvirker ikke symptomene ved COVID-19

Bronkial astma ser ikke ut til å øke alvorlighetsgraden av COVID-19. Dette fremgår av en ny studie. Ifølge et forskerteam ser det ikke ut til at denne tilstanden øker risikoen for en person som lider av COVID-19. Imidlertid er hjertesykdom, høyt blodtrykk, kronisk obstruktiv lungesykdom, diabetes og fedme fortsatt risikofaktorer for utvikling og progresjon av virusinfeksjonen.

Coronavirus og bronkial astma

astmaspray med beskyttelsesmaske og sosial distansering under pandemi av covid-19

Personer med astma og personer med nedsatt lungefunksjon som blir behandlet for astmatisk betennelse ser ikke ut til å bli verre påvirket av SARS-CoV-2. Det er imidlertid begrensede data om hvorfor dette er slik. Personer med astma kan bli veldig på vakt om personlig hygiene og sosial distansering. I tillegg kan det forbedre kontrollen ettersom personer som selv er i karantene også er mindre sannsynlig å bli utsatt for sesongmessige utløsere, som inkluderer allergener eller luftveisvirus. Det er også bevis på at folk er mer forsiktige med å ta astmamedisiner under pandemien, noe som kan bidra til generell helse. Inhalerte kortikosteroider, ofte brukt for å beskytte mot astmaanfall, kan også redusere virusets evne til å etablere en infeksjon.

laboratorietekniker undersøker prøver av bronkial astma covid-19 ingen effekt

Imidlertid har studier vist at steroider kan redusere kroppens immunrespons og forverre den inflammatoriske responsen. Steroider har også vist seg å forsinke clearance av SARS- og MERS -virusene fra luftveiene. Dermed kan disse forverre infeksjonen forårsaket av koronavirus. Fremtidig forskning bør undersøke om inhalerte steroider øker eller reduserer risikoen for SARS-CoV-2-infeksjoner. Avhengig av typen, bør effektene da være forskjellige. Følsomheten og alvorlighetsgraden av en COVID-19-infeksjon øker med alderen. Astmatikere har imidlertid en tendens til å være yngre enn de med rapporterte høyrisikosykdommer. Av denne grunn kan tilpassede studier hjelpe deg med å bedre forstå om alder er en faktor.

Et tilfelle for pulmonologi

lite barn som bruker respirator på grunn av symptomer på bronkial astma

Barn og unge voksne med astma lider først og fremst av allergisk betennelse. Eldre mennesker som opplever samme type luftveisbetennelse kan også ha eosinofil astma, som er en mer alvorlig form. I disse tilfellene har pasientene unormalt høye nivåer av en type hvite blodlegemer. Disse hjelper kroppen med å bekjempe infeksjoner. Disse kan forårsake betennelse i luftveiene, bihulene, nesegangene og lavere luftveier. Dette kan øke risikoen for et alvorlig tilfelle av COVID-19. I tillegg øker et enzym som er bundet til cellemembraner i lungene, arterien, hjertet, nyrene og tarmen og har vist seg å være inngangspunktet for SARS-CoV-2 i celler som respons på viruset.

lege undersøker røntgen fra pasient med koronavirus og lungebetennelse

Forskere tror også at dette enzymet kan være gunstig for å fjerne andre luftveisvirus, spesielt hos barn. Hvordan dette enzymet påvirker SARS-CoV-2s evne til å infisere personer med astma er fortsatt uklart. Bronkial astma er generelt avhengig av langt færre andre tilstander som kronisk obstruktiv lungesykdom eller kardiovaskulær sykdom. Hvis SARS-CoV-2 er en sykdom som forårsaker dysfunksjon i celler, kan personer uten astma til og med være mer utsatt for viruset. Eldre mennesker med astma som også har høyt blodtrykk, diabetes eller hjertesykdom kan imidlertid ha lignende tilfeller av COVID-19 som ikke-astmatikere med disse tilstandene.

Previous Post
Bor i en blanding av stiler – den store livstrenden innen møbler
Next Post
10 vakre og unike asiatiske dekorasjonsideer