15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hagedesigninspirasjoner – 5 unike ideer og tips

Hagedesigninspirasjoner Dammetre terrassetrær sommerblomster høyt gress

Kilde: Bahl Gardens – bahl-gaerten.de

Våren nærmer seg og med den hagearbeid som ditt personlige paradis bringer med seg. Så det er på tide at du begynner å tenke på det og lage en plan for hvordan du vil forandre hagen din, hva du skal legge til og hva du skal fjerne. Kanskje du allerede har en bestemt idé. Men hvis du fortsetter med noen flotte Inspirasjon til hagedesign Vi håper denne artikkelen vil gi deg noen gode ideer. Disse vil sikkert være av interesse hvis du nettopp har startet søket. La deg overraske!

  Hagedesign inspirasjoner – bygg en minidam

Garden Design Inspirations Mini Pond Wood Box Goldfish Plants

Hagedesign inspirasjon – En dam er den store drømmen for mange hageeiere. Siden innsatsen er litt større, utsetter imidlertid mange mennesker denne ideen og lover “neste år”. Men vi synes det er virkelig på tide med det i år, og en flott variant som også er budsjettvennlig er en minidam. Denne ideen er også flott hvis du bare har en veldig liten tomt og ikke har plass til en stor dam. Velg det permanent eller ganske enkelt som et mellomtrinn til det er klart for den store dammen.

 Hagedesigninspirasjoner – hva er fordelene med minidammen?

Hagedesign inspirasjon Lag en minidam Velg vannplanter Stones

Inspirasjon til hagedesign – Minidammen har mange fordeler. På den ene siden tar den ikke mye plass, på den andre siden er den lettere å vedlikeholde, demontere og montere og justere. Gravearbeid er heller ikke nødvendig fordi det ikke nødvendigvis trenger å senkes i bakken.

Hagedesigninspirasjoner – du trenger en liten biotop eller et annet passende fartøy. Slike er fat, små badekar, men også fôrbakker. De ellers ganske stygge betongringene som brukes til å bygge kanaler er også ideelle og kan gjøres om til en minidam.

Hagedesignideer – velge riktig sted for minidammen

Inspirasjon av hagedesign skaper et mini -dam med vannliljer

Garden Design Inspirations – Vær forsiktig med beliggenheten her. Minidammen bør ikke være i direkte sol, for som du vet, jo mindre den er, desto raskere varmes det opp en vannmasse. I sin tur tåler verken de fleste planter eller dyr dette. Velg i stedet et sted i delvis skygge eller et som bare er i solen om morgenen og kvelden.

Inspirasjon til hagedesign – Når du designer, kan du la fantasien løpe løpsk. Finn ut hvilke planter og fisk som er egnet for denne dammen.

Hagedesign inspirasjoner – en rosehage

Hagedesign klatreblomster rose garden steinvegg

 Hagedesigninspirasjoner – Det er noe veldig romantisk og eventyrlig med denne blomsten. Dette er fordi det er forbundet med kjærlighet og ikke bør mangle i de fleste buketter. Du har sikkert ofte lekt med ideen om å lage en rosehage eller vie et hjørne av hagen til denne magiske blomsten. En rosegang eller en såkalt rosearia er pen. Selvfølgelig kan du også bare plante en rosebusk her og der. Imidlertid tør ikke mange gjøre det, og faktisk er det noen ting som bør vurderes.

Inspirasjon til hagedesign – pleietips for rosenhagen

Landscaping rose garden fontene skape plenområde

Hagedesigninspirasjoner – Som de fleste vakre ting i livet har rosen sine egne krav. Den trenger et solfylt sted som er tilstrekkelig luftig. Ikke misforstå luftig for meg, vind, hun liker det ikke så godt. Jorden bør heller ikke være for fuktig, da den ikke får røttene. De tåler tørre perioder bedre.

Inspirasjon til hagedesign – Velg en frostfri dag når du planter. Totalt sett har du tid til dette fra oktober til april. Hvis du ikke kjøpte rosen i en gryte, er det nødvendig med litt forberedelse. Forkort både røttene og skuddene hvis de er lengre enn 8 tommer. Etter planting i løs jord, som du deretter tråkker på, tilsett rosegjødsel samt kalk og humus. Ingenting skal gå galt nå.

Inspirasjon til hagedesign – forhagen

Hagedesign inspirasjoner blomster stauder busker plen

Hagedesigninspirasjoner – Med alle forberedelsene til paradiset bak huset, bør ikke forhagen glemmes heller. Valget av planter avhenger av hva du vil. Vil du ha en ryddig hage som minner om en fransk, eller foretrekker du en overgrodd engelsk hage med frodige busker og planter? Trenger du en personvernskjerm? Skulle fargerike blomster være der?

Plant forhagen med palmer

Hagedesign inspirasjon forhagen eksempler eksotiske palmer

 Inspirasjon til hagedesign – Vær tydelig på hvor mye tid du faktisk kan gi til forhagen ved siden av hovedhagen. Du kan velge årlige eller flerårige planter, avhengig av situasjonen. Trær som blomstrer vakkert om våren er også gode valg. Eller hva ville du tenkt om et blikkfang i form av en fontene for forhagen?

  Inspirasjon til hagedesign – høye senger

Hagedesign Høydesenger skaper kanten på gressens støttemur

 Inspirasjon til hagedesign – høyder er en behagelig og også visuelt attraktiv variant av flate senger. En stor fordel her er at du kan gjøre jobben stående og ikke i en ubehagelig, bukket stilling. Du har også muligheten til å bestemme jordkvaliteten selv, noe som ikke er tilfelle med den eksisterende hagen. Høybedet består av forskjellige lag, inkludert jord og kompost.

Forhøyede senger gir hagen struktur

Hagedesign av høyhøyde i plast lager ideer

På denne måten kan selv hobbygartnere som ikke har blitt velsignet med næringsrik jord i hagen, la sin lidenskap løpe løpsk. I prinsippet minner høybedene om store blomsterpotter og plantekar. Du kan dyrke grønnsaker så vel som blomster i den og få større utbytte. Med en hevet seng kan du også dekorere og designe hagen eller terrassen på en fantastisk måte.

Hagedesign inspirasjoner – hagestien

Hagedesign inspirasjon Hagevei som skaper en mosaikk Ideer

Hagedesigninspirasjoner – Hagestien er helt nødvendig fordi den ikke bare beskytter planter og gress mot å bli tråkket på. Det er også visuelt fordelaktig og gir hagen et pent og pent utseende. I tillegg forbinder den de enkelte områdene i hagen med hverandre og gjør det lettere å nå dem.

Lag hagestien selv – hvilke materialer passer?

Hagedesign hagevei lager saftig saftig stein

Hagedesigninspirasjoner – du har valget mellom løse og solide materialer. Naturstein, betongblokker, belegningsstein, men også grus, som er festet til betong, egner seg som faste materialer. Den første gruppen inkluderer igjen for eksempel grus, flis eller barkmaling. Disse bør imidlertid bare brukes til sekundære ruter, dvs. de som brukes sjeldnere fordi de ikke er så stabile. Derfor er de mer ubehagelige for gressklipperen eller en trillebår. Kombinasjoner av begge materialgruppene er også spesielt attraktive. Du kan ramme inn et solid gulvbelegg med grus og få en fin effekt uten å måtte avstå fra en stabil overflate.

Previous Post
De beste ideene for svart -hvite stuer
Next Post
Design av et bad laget av tre – ideer for rustikke baderomsmøbler