15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Maling og krydder av gamle kjøkkenskap i eik

gammelt eik-skap-lakkering-natur-tre-naturstein-kjøkken-øy-middelhavet

Her er noen enkle og kreative tips om hvordan du blir gammel Kjøkkenskap i eik male og krydre det med stil.

Eik er av natur et sterkt kornet trevirke. Disse fibrene er alltid den dominerende faktoren i det endelige utseendet på det ferdige prosjektet. Fibrene på treets overflate kan fremheves (gjøres dominerende) med en oljebasert maling som tørkes til kanten. Selv om malingen ville tone hele treoverflaten, vil den bli dypere i fibrene, noe som skaper en rik aksent på treets overflate. Vi anbefaler oljebasert lakk fordi den lett absorberes og rester fra bruk lett kan fjernes med en myk, ren fille og dampes med petroleumseter. Vannbasert maling, selv om det er miljøvennlig, er ikke like tilgivende, og de har en tendens til å trenge dypt ned i treverket.

Maling av kjøkkenskap i eik i lyse hvite toner

gammel-eik-skap-lakkering-krem-hvit-vintage-kjøkken-øy-fliser-stor

Når du maler gamle kjøkkenskap i eik, bør du vurdere å velge farger som gylden eik, lønn, kolonial eik og pekannøtt. Disse er de mest brukte og får frem den naturlige skjønnheten til eik. Mørke farger som valnøtt, ibenholt eller kirsebær har en tendens til å frarøve deg dens naturlige skjønnhet, med for mye farge og overdreven mørking av fibrene og treoverflaten.

Kjøkkenskap i eik i lyseblå og mørkeblå

gammel-eik-skap-lakkering-tre-blå-vintage-stor-hall-gulv-lysekrone

En kreativ tilnærming er å hvitvask treet. Skyll skapene rikelig med en ugjennomsiktig hvitmaling, som vil mette pigmentet i fibrene. Tørk deretter av overflødig materiale slik at ønsket hvit nyanse forblir på hele treets overflate. Gamle kjøkkenskap i eik får et dypere hvitt utseende.

Kjøkkenskap i eik i lite kjøkken i landlig stil 

gammel eik-skap-lakkering-vintage-naturlig-tre-liten-praktisk avtrekkshette

Et annet populært mål er det “naturlige” utseendet. Her må du lukke fibrene slik at det ikke er noen aksentfarge eller mørkere når du påfører et klart strøk. For dette trenger du et fyllstoff for fibrene.

Kjøkkenskap i eik i et koselig, solid bygget kjøkken

gammel-eik-skap-lakkering-tre-land-stil-blå-naturlig-tre-trebjelker

Enten du velger et naturlig utseende eller en malt finish, la kjøkkenfrontene tørke helt over natten før du påfører et klart toppstrøk. Oljebasert uretan er et godt valg for lang levetid, men over noen år kan det bli gult og gjøre skapets opprinnelige farge mørkere. Dette kan være en katastrofe for kalkingen. Imidlertid gir den oljebaserte uretanen en fin varm følelse til skapene med gullfarge eik eller pekannøtter. Bruk en vannbasert toppstrøk for enkel rengjøring av såpe og vann. Bruk en svamp for et profesjonelt utseende.

Bare følg produsentens instruksjoner for gode resultater.

Eik-kjøkken-skap-lys-lakkert

Kjøkkenskap i eik-mørk lakk

Eik-kjøkken-skap-rød-lakkering

Kjøkkenskap i eik renoveres

Maling av gamle kjøkkenskap i eik  Maling av kjøkkenskap i eik

Eik-kjøkken-skap-hvit-lakkering

Previous Post
Tredelt designer villa med trinnvis konstruksjon på stranden
Next Post
Møbler ideer – ren glamour i Hollywood -stil