15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tips for riktig stell av plantene i vinterhagen

Planter i vinterhagen. Ramme av steingulv i tre

Det er bedre det på kalde vinterdager Planter i vinterhagen å beholde. Vinterhagen representerer et lite hjørne av naturen i veggene i ditt eget hjem. Dette fantastiske solrommet beskytter plantene mot vinterkulden, men fungerer ofte også som et ideelt sted å slappe av. Stuen vinterhagen brukes ofte som en stue i uteområdet, hvor du kan tilbringe avslappende timer med en favorittbok, myk musikk og selvfølgelig en deilig middag. Det er ikke møblene, men valget av planter som spiller den viktigste rollen her. Velg hvilke plantetyper du liker best. Vinterhagen tilbyr de eksotiske orkideene eller de lettpleie, ikke-blomstrende plantene en flott scene, og du-muligheten til å realisere dine vakre ideer.

Hvilke planter i vinterhagen?

Planter i vinterhagen palmer potte gulvfliser hvite møbler grønne puter

Plantene i vinterhagen trenger samme omsorg som om sommeren – vanning, befruktning, beskjæring, etc. Som regel er vinterhager dekorert med tropiske og subtropiske planter: palmer, lianer, Benjamini, bregner, sitrusfrukter. Det litt skiftende klimaet i tropene og subtropene gjør at disse plantene kan vokse hele året. De mottar konsekvent varme og lys i de mengdene de trenger. En høy temperatur og fuktighet hjelper til med å utvikle den tette vegetasjonen. Det er ikke overraskende at plantene fra de sørlige regionene når enorme størrelser i sitt naturlige miljø. Det er derfor veldig viktig å skape et miljø som er så nær hjemmet ditt som mulig.

Vann plantene i vinterhagen ordentlig

drivhusplanteomsorg sittegruppe plantestativ

Mange Planter i vinterhagen lider ikke av utilstrekkelig, men av overdreven omsorg. Og i de fleste tilfeller betyr det overflødig jordfuktighet. Stående vann kan føre til rotrot. Du bør kjøpe en fuktighetsmåler for vinterhagen. Jo høyere temperatur, jo høyere luftfuktighet må være. Nesten alle planter elsker å vaske bladene. Du kan bruke det samme vannet til dette som du bruker til vanning. Den vanlige regelen for vanning er – det er bedre å la det tørke enn å helle det over. Det skal ikke være vann igjen i bollen. Når bollen er full en time etter vanning, bør den dumpes. Du bør være oppmerksom på at den daglige lufttemperaturen påvirker plantens vannbehov.

Riktig belysning og varme – en garanti for suksess

Glasset terrasse sitteplasser utenfor planter dyrker

Vinterhagen bør utformes på en slik måte at det er lett å få nødvendig lys for plantene. For dette formål er veggene, i likhet med taket, hovedsakelig laget av glass. Hvis du merker at plantene dine er bleke eller har gule blader, trenger du definitivt mer belysning. Vær også oppmerksom på at de trenger mer lys i blomstringstiden. Ordne blomstrende arter på hyller nær vinduene. Planter med mørke og kjøttfulle blader foretrekker skyggefulle områder. Plassen ved vinduet er varmere, men hvis fundamentet er laget av stein, kan røttene bli syke. Bruk coasters laget av tre eller raffia. Luftstrømmene forårsaker også store skader på plantene.

innglasset balkong som vinterhage

Planter i vinterhaget glasstak opprettholder balkongleilighet

Sjekk ofte at alt i vinterhagen er i god stand. Dette betyr å kontrollere kantene på taket for å forhindre vannlekkasjer, tette hengslene til dører og vinduer og, om nødvendig, bytte gummipakninger. Husk også å holde vinduene rene. Skitne vinduer blokkerer 40% av dagslyset, og om vinteren vil det være et problem for deg.

store vinduer for nok dagslys

vinterhage potteplanter antikke gjenstander papegøye

små bokstrær på bordet

Planter om vinteren hage stell tips solid spisebord stein konsoll bord

Spiseplass i vinterhagen

vinterhage planter omsorg glasstak solrom

store håndflater i potter

vinterhage planter palmer personvern skjerm glass skyvedører hus

Palmer, bregner og fuglebur

vinterhager planter palmer bregner dyrker  glassert uteplass vintagemøbler potteplanter

solrom vinterpleieplanter orkidébord

solrom sittehjørne hjørnevindu benk i viktoriansk stil

drivhus sete klatreplanter rottingmøbler

vinterhage planter dyrker vanning sollykter

Previous Post
Moderne teppedesign, trykt med rustikke motiver
Next Post
Italiensk innredning – kongelige spisesteder og soveromsmøbler