15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å sette opp et lite bad – disse tipsene vil spare plass

Bad-design-ideer-flis-mønstre-lite-bad-design

Å konvertere et stort bad til en velværeoase er ikke veldig vanskelig. Det er plass til et stort badekar samt dusjkabinett og et stort speil, og det er fortsatt plass til dekorasjoner. Det ser annerledes ut i et lite rom: I dette er plassen veldig begrenset, og hvert møbel ser bare ut til å gjøre det enda smalere. God romplanlegging er derfor spesielt viktig her. Det er nødvendig å dra nytte av selv den minste plassen uten å få rommet til å se for overfylt ut. Den beste måten å sette opp og designe smale bad er allerede beskrevet her-men gjennomtenkt planlegging er også viktig for små, firkantede rom. Det er noen få måter å oppnå dette på, fra design av gulv og vegger til innredning og installering av VVS.

Sett opp et lite bad – store fliser og lyse farger

lite bad-design-dusjkabinett-glassdører-trekabinett-forfengelighet

Lyse farger er viktige for å få et rom til å se større ut. Varme farger som jordfarger eller røde toner får et rom til å se mindre ut. Spesielt i et allerede lite rom har disse fargene en overveldende effekt på betrakteren. Hvite og lyseblå og turkise toner er derfor best egnet for designet. Hvis du ikke vil klare deg uten varme farger, bør du kontrastere dem med hvitt for å bringe plassen tilbake til rommet. Flisene på gulvet eller veggene skal også være store firkanter. Få fremtredende linjer bidrar til den optiske forstørrelsen, mange små linjer til reduksjonen. Små fliser er bare mulig som dekorasjon, for eksempel som en kant rundt veggen. Generelt bør fargerike mønstre unngås – disse kan få rommet til å se for rastløst ut. Siden et bad skal være et avslapningssted, er dette imidlertid ikke ønskelig. Veggene kan imidlertid flislegges akkurat som gulvet; en lysere nyanse av gulvfargen anbefales, eller en sterk kontrast mellom svart og hvitt.

Sette opp et lite bad – installere en dusjkabinett

små-bad-optisk-forstør-triks-ideer-møblering

Et badekar passer ofte ikke inn på et lite bad og tar vanligvis for mye plass med for lite gulvplass i rommet. En dusj er mer egnet, helst på bakkenivå og plassert i hjørnet. På grunn av mangel på dusjkar ser det ikke ut som om rommet er delt, men lukket inn på seg selv. En dusjpartisjon av glass støtter hans

Når det gjelder den åpne følelsen – å sette opp et lite bad kan være en vanskelig oppgave. Imidlertid er toalettet ofte et problem: Det kan ikke bare gjemmes bak en skillevegg, slik det vanligvis gjøres på et stort bad. I stedet kan det sees direkte – det er ingenting som kan gjøres med det. Men det er mulig å integrere det på badet slik at det ikke skiller seg for mye ut. I mellomtiden er det imidlertid også romløsninger der enten dusjen eller toalettet forsvinner bak en vegg. Dette er nyttig for folk som ikke vil se dette sanitæranlegget så snart de kommer inn i rommet. Med noen snitt er det også mulig å sette opp et smalt skap som romdeler til toalettet – men dette avhenger av det respektive snittet på rommet, dette ser ikke bra ut på alle små bad.

Ikke sett for mye møbler

Små-bad-design-ideer-triks-farge-fliser

For å skape lagringsplass, legg mange skap på det lille badet. Dette resulterer imidlertid i en optisk reduksjon i størrelsen på rommet. Et par skap er fine – som det enkle, for eksempel Speilskap på badet Tamrus av jokey. Små møbelserier er også et godt alternativ; som et lite skap under servanten eller den allerede nevnte smale kommoden for deling av rommet. I tillegg kan dekorasjon enkelt kombineres med møbler: et sidebord, for eksempel sminkeutstyret kan lagres på, eller en dekorativ krakk med håndklær. Men åpne hyller, forutsatt at de er ryddige, er også et godt lagringsplassalternativ som ikke får rommet til å virke enda mindre.

Sett opp et lite bad – fliser i nøytrale farger og en dusjkabinett i glass

Bad-design-klassisk-stil-ideer-flis-legging-mønstre

Liten dusjkabinett med glassdør

Små-bad-design-plassbesparende-komfortabelt-møblering-tips-ideer

Previous Post
54 ideer for laminat – ubegrenset designvariasjon for moderne rom
Next Post
Teppedesign med fargerike mønstre