15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hagedesign og hagekunst – 42 ideer fra hele verden

landskapsarbeid-hage-kunst-rede-tre-stenger-selvfølgelig-skulpturer

Hagedesign og hagekunst har vært i sentrum for menneskelig aktivitet siden antikken. Beviset for dette er i dag på tegninger i huler og på steiner. I dag er den kunstneriske drivkraften forbundet med tekniske innovasjoner som gir mange hagedesignere muligheten til å utvikle nye konsepter og kombinere skulpturell og moderne arkitektur i ett. Noen av disse er fantastiske og store hager, andre er veldig gjennomtenkte og gjort med stor oppmerksomhet på detaljer.

Hagedesign og hagekunst – interessante og imponerende ideer

hagedesign-hage-kunst-skulpturer-krukke-rede-Dougherty

England Patrick Dougherty Garden Art

Ideene til Hagedesign og hagekunst  fra Patrick Dougherty inkluderer store reir, store konvolutter, busker med dyreformer, keepere, hauger og interessante naturlige former. Mange av ideene hans ser mer ut som funnet enn hjemmelagde. Dougherty jobbet opprinnelig som snekker, men ga deretter opp denne jobben og fant sin lidenskap i hagearbeid. Han legger stor vekt på den naturlige veksten av planter og kreasjonene hans ser nesten uorganiserte ut, veldig organiske og til og med litt kaotiske. Den unike stilen gir designet en uimotståelig sjarm.

Hagedesign og hagekunst av Andy Goldsworthy

hagedesign-hagekunst-høstblader-farge-gul-grønn-gullsverdige

interessant hagekunst-Andy Goldsworthy

Andy Glosworthy er utvilsomt en av de mest kjente og populære hageartistene i vår tid. Hans arbeid på det moderne feltet Hagedesign og hagekunst gjorde ham populær over hele verden. Dens kjennetegn er de sterke fargene og de interessante detaljene. Hvordan han klarer å lage en hel regnbue av høstblader er fortsatt et mysterium. Hans mest kjente kreasjoner minner om vakre komposisjoner for bilder, de er bare laget av naturlige materialer og viser tydelig hans talent.

Hagedesign og hagekunst – den skjulte hagen

hagedesign-hage-kunst-skulptur-design-planter-hage-heligen

Hagedesign Cornwall

Morsomme karakterer og interessante ideer for Hagedesign og hagekunst kan gjøres i Heligans hage – i dag en av de mest populære botaniske hagene i Storbritannia. Disse landskapsidéene er ganske enkelt inspirerende og får oss til å drømme om fremmede land og andre kulturer.

Hagedesign og hagekunst – skulpturer laget av steiner

hagedesign-hage-kunst-åpen-plass-landskap-opus-40

Hagekunst med steinideer

Harvey Fite har designet et moderne utendørs kunstgalleri og “utstilt” skulpturene hans der. Tiår senere har arbeidet hans blitt omgjort til en vakker hage. Den ukonvensjonelle metoden fra Egypt for Hagedesign og hagekunst i ett har ført til et vakkert sluttresultat. Hagen heter Opus 40 og er fortsatt et symbol på moderne kunst i dag. Hans schuffer Fite ble offer for hans livsverk – han hadde en ulykke akkurat der.

Hagedesign av Jim Denevan

Hagekunstjord danner vakker hage

De neste ideene for Hagedesign og hagekunst kommer fra Jim Denevan – Han er kjent for sine store geometriske former. Besøkende kan bare se verkene hans på avstand, slik at designet kommer til sin rett.

Hagekunst av Richard Long

Steiner som pynt

Til Richard Long hagekunst er så nær naturen som mulig. Han beskriver noen av kunstverkene sine som skulpturelle, kreative og mangfoldige. Hans arbeid tilbyr utmerkede og estetiske ideer for den moderne hagen.

Hagedesign og hagekunst av Nils Udo

Nils-Udo hagedesign rede

Nils Udo er en tysk kunstner som også er kjent som en maler. Hans arbeider innen Hagedesign og hagekunst er preget av interessante kombinasjoner av frukttrær og busker. Han tilpasser det naturlige landskapet uten å forandre det permanent – dette er også årsaken til den store tiltrekningen til prosjektene hans.

Prosjekter for Mauris hage

Gangtrær hagedesign

Mauri er veldig populær innen Hagedesign og hagekunst– en kunstner som dyktig kombinerer kunst og natur og viser en særlig stor kjærlighet og respekt for trær. Hans unike prosjekt – korridoren laget av trær er et perfekt eksempel på hvordan fremtiden for moderne hagearbeid ser ut.

 Hagekunst av Chris Dury

Chris Drury moderne hagedesign

Chris Dury er en veldig talentfull hagedesigner som jobber med mange materialer og designideer. Noen ganger søker han inspirasjon i naturlige fargetoner, noen ganger skaper han levende hagekunst og kombinerer geometriske og organiske former.

Futuristisk hagedesign og hagekunst av Christo og Jeanne Claude

Christo interessant hageidé

Christo og Jeanne Claude bare prøv å vise naturens skjønnhet og inspirere mennesker over hele verden med sine moderne hagedesignideer. Over 1 million kvadratmeter stoff ble brukt til denne installasjonen. Innsatsen var verdt det, fordi en imponerende idé ble realisert – som du kan se selv fra bildene.

Hagedesign og hagekunst – installasjon med parasoller

Parasoller i hagen

Hennes andre verk er en interessant kombinasjon med parasoller, som er en del av en større installasjon. Designerne finansierte prosjektet selv og fikk tillatelse fra grunneierne til å gjøre det.

 Futuristisk hagekunst

Biler futuristisk hagedesign

Biler kan neppe kalles stonehedge, men disse bilene er en futuristisk postmoderne fremstilling av pyramidene i Egypt. Kanskje flere hundre år fra nå, vil folk lure på det, omtrent som vi lurer på om Stonehenge.

Bygninger laget av trær

Byggeprosjekt myke strukturer

Her kommer en spennende idé – en bygning laget av levende trær som sikkert kommer til å bli et samlingspunkt for moderne kunstnere og turister om 20 år. Prosjektet til Myke strukturer har brakt miljøvennlig arkitektur til et høyere nivå.

Interessant hagedesign og hagekunstidé

Hage dekorasjon ideer tre

I motsetning til noen kunstnere som bruker moderne plast for å lage dekorasjoner i hagen  Bruni og Barbarit Fullstendig transformert et gammelt tre og beviste dermed at de naturlige materialene og formene også kan skape kontraster og sette aksenter.

Interaktiv hagekunst av David Nash og Mikael Hanson

moderne hagekunst laget av tre

David Nash og Mikael Hanson jobber med naturlige materialer og bruker dem til å lage moderne geometriske figurer og former. Uansett bruker de bare resirkulert treverk slik at de ikke skader miljøet.

Monument av Michael Heizer – hagedesign og hagekunstideer

Hagedesign og hagekunstmonumenter

Dette fantastiske monumentet er et resultat av arbeid innen Hagedesign og hagekunst av Michael Heizer, som alene skapte det kanskje største kunstverket på jorden. Hans livsverk kostet mer enn tjue millioner dollar og vises i Nevada for besøkende og turister.

Hagedesign og hagekunst – labyrinter

Mazes moderne hagedesign

Dels moderne arkitektur, delvis Hagedesign og hagekunst er disse moderne labyrinter som ligner noe ut av sagn og eventyr. Ovenfra ser de ut som ekte gåter – disse fantastiske moderne hagedesignene og hagekunstideene viser to sider av menneskets natur – det intuitive og det praktiske.

Tips til hagedesign-interessante ideer

Previous Post
Sengen på soverommet – moderne modeller fra LeComfort
Next Post
Å dekke bordet med burlap for enhver anledning – 24 ideer