15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

The Japan Garden – Typer og historie

japansk hage korakuen Okayama

Av Japan hage er underlagt helt spesifikke regler. Tidligere hadde bare mennesker fra overklassen slike hager – aristokrater, munker eller politikere. De brukte den japanske hagen til forskjellige formål, for eksempel fritidsaktiviteter, religiøse ritualer eller meditasjon. I de forskjellige typene av japansk hage kan noen samtidige, kulturelle og religiøse trekk ved de historiske epokene i Japan gjenkjennes. Mens noen av disse hagetypene forsvant over tid, har andre overlevd den dag i dag. Av Japan hage skriver ut filosofien og historien til japanerne. Vi gir deg en kort oppsummering.

De forskjellige typene i Japan -hagen

Shrines Stones-Zen Garden Design

Den populære Zen hage (0 til 794) oppsto for rundt 2000 år siden da folk markerte sine hellige steder i naturen med steiner (Shinto -helligdommer). Zen -hagen er basert på taoismen og Yin Yan -prinsippet – de fire hovedelementene er steiner, vann, mose og trær, uten store planter. Elementet av vann har ofte blitt erstattet av grus og sand. Zen -hagen er rolig, ryddig og enkel og har en spesifikk funksjon – å meditere. Denne typen Japan hage bør fremme konsentrasjon og kreativitet.

Damhagen (ca. 1100)

Japansk hage-Heijo-palasset

Den originale Japan hage er damhagen – med store dammer, øyer, buede broer. Den kinesiske stilen og buddhismen har stor innflytelse. Mange elementer ble hentet fra kinesisk hagedesign og utviklet videre. I den fredelige Heian-perioden (794-1185) var Kyoto hovedstad. Bau Shinden -hagene var veldig populære for private palasser og herskapshus. De inkluderte dammer, øyer, broer og fosser. Ingen Shinden Garden har overlevd den dag i dag. (Lite rekonstruksjon ble utført – Osawa Pond ved Daikakuji Temple i Kyoto).

Kamakura og Muromachi perioder (1192-1573)

Ryoanji Japanese Garden Kyoto Dry Gardens

Av Japan hage ble ofte bygget som en tempelbygning for meditasjon og religiøse fremskritt. Hagene har blitt mindre og enklere, men har beholdt alle elementene. Mange hager fra den perioden kan sees i dag -Ryoanji, Daitokuji, Tenryuji og Kokedera. Av Tørr hage (Kare sansui) er en slags Zen -hage (opprettet rundt 1513 etter Onin -krigen). Steiner og sand er de to viktigste elementene, noen ganger kan også tørre vassdrag sees, men uten planter, i beste fall litt mose rundt steinene. Dette gir Japan -hagen, som brukes til meditasjon, et abstrakt, asymmetrisk, tidløst utseende.

The Tea Garden-Azuchi-Momoyama-perioden (1573-1603)

Japan Tea Garden Kotoin Temple Kyoto

I forbindelse med teseremoniene har tehagen også utviklet seg. Tehagen (chaniwa) inkluderer små tehus, steinlykter, bambustrær og vasker (tsukubai). Typisk for denne Japan hage er den rustikke enkelheten og beroligende atmosfæren. Porten du går inn i hagen gjennom, betyr at du må la alt materiell være igjen.

Edo-periode (1603-1867)

Damhage-Heian-perioden-Osawa Daikakuji

I Edo -perioden utviklet hagedesign seg fra minimalismen i Muromachi -perioden til en ekstravagant kunst med et mål om avslapning.De store spaserturhagene med dammer, øyer og kunstige åser har også adoptert hvilke elementer i tehagene. Blant de mest berømte spaserturhagene er Kanazawa Kenrokuen, Okayama Korakuen, Takamatsu the Ritsurin Koen, Kyoto Katsura Imperial Villa og Tokyos Rikugien og Koishikawa Korakuen. Tsuboniwa Mini Japan hage er nå, som tidligere, en populær type blant mennesker som ønsker å inkludere et lite grøntområde i hjemmene sine.

Moderne hager (1868 til i dag)

moderne hager-Adachi Art Museum

I Meiji -perioden hadde modernisering og vestlig kultur stor innvirkning på Japan. Vestlige hageelementer som blomsterbed og åpne plener blandes med det tradisjonelle Japan hage Blandet stil.

Kupert landskap i Kumamoto

Suizenji Park-Kumamoto landskap

Hiraizumi -parken

Japan Hiraizumi Pond Garden

Tsuboniwa – Japansk hage

Tsuboniwa House Japanese Garden

Personvernhegn i hagen – 23 ideer om hvordan du opprettholder personvernet

Previous Post
Sengen på soverommet – moderne modeller fra LeComfort
Next Post
Å dekke bordet med burlap for enhver anledning – 24 ideer