15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag din egen lampeskjerm – 3 enkle DIY -prosjekter av tre

Lag din egen lampeskjerm -diy-tre-instruksjoner-ideer

Ikke helt riktig, men likevel sant, belysning kommer vanligvis sist etter en renovering eller etter et trekk. Men det kan være veldig kostnadskrevende, for det er ikke akkurat billig å planlegge og skape et harmonisk lys i dine egne fire vegger. Hvis lysforbindelsene allerede er på plass og alt du trenger er nye lamper, trenger du ikke engang å bruke en liten formue. Vi skal bevise det for deg her. Fordi du kan lage en lampeskjerm selv, og du trenger ikke mer enn en god idé.

Å lage en lampeskjerm selv: første trinn og materialer

Lag din egen lampeskjerm -diy-wood-finer-wrap

Hvis du vil lage en lampeskjerm selv, må du først tenke nøye gjennom hvilket materiale den skal være laget av. Det nyopprettede møbleringsobjektet skal selvfølgelig matche resten av interiøret. Lampeskjermer setter aksenter i romdesign og er en god måte å koordinere møbler og belysning. Siden tre veldig ofte blir sett i interiøret – mest som gulv og lagringsmøbler, har vi et matchende tema “tre”

Lag din egen lampeskjerm av tre – bruk trefiner

Lag din egen lampeskjerm -diy-wood-finer-pendellampe

Tre er et materiale som er relativt enkelt å jobbe med. Likevel er vi ikke profesjonelle håndverkere, akkurat som deg, så vi viser deg hvordan du kan lage en lampeskjerm av tre selv. Her må vi gjøre en liten forklaring på at dette ikke handler om noen logger eller brett du må jobbe med. Imidlertid brukes det ikke materialer og verktøy her som ikke alle hobbyister har tilgjengelig.

Å lage lampeskjermer av tre selv – det som trengs

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-finér-instruksjoner-godbit

Vi har tre flotte DIY -prosjekter for lampeskjermer som er mer eller mindre laget av tre. Trefiner brukes hovedsakelig til dette. Det som fortsatt trengs er: lampekabel, lampe -rosett, lyspære og muligens lampeskjermholder. Dette krever også trelim, sammenfellingsklemmer, muligens en strekklemme og et batteridrevet bor. Og nå kan vi gå!

Lag en lampeskjerm av trefiner selv: Instruksjoner

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-finér-moderne

Først får du en fin trefiner som matcher dine møbler og møbler. Avhengig av hvor stor lampeskjermen din blir, trenger du mer eller mindre trefiner. Vær oppmerksom på at forskjellige finér av DIN- og platetre er tilgjengelig i butikkene. Det er best å velge at stykket er minst 100 cm langt.

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-belysning-idé

Skjær et stort trefinérark på langs i flere strimler av samme størrelse. Hvis fineren ikke ser like ut på begge sider, bruker du trelimet til å lime to strimler sammen. Hvis det er behov for ekstra støtte, festes det med sammenfellingsklemmer eller alternativt med klesklyper. La 12 til 24 tørke godt. Prøv deretter å pakke finérstrimlene slik at det oppstår en kaotisk ball. Fest på stedene der stripene er overbelastet med trelim eller med passende pinner. En lampeskjermholder skal monteres på den ene siden. Tenk på hvor det er best. Du kan kjøpe en lampeskjermholder ferdig eller lage den selv. Ta et rektangulært stykke kryssfiner og bor et hull i midten som er stort nok til å passere gjennom og sikre lampeledningen. Fest nå lampeskjermholderen med lampekabelen til trefinerballen, og du har allerede laget din egen lampeskjerm!

Lag din egen lampeskjerm av en broderiramme i tre: Instruksjoner

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-ringer-broderi-ramme-industriell

Noe lignende, men med litt mer industriell teft kan du lage en flott lampeskjerm selv hvis du bruker noen få broderirammer i stedet for trefiner. Her er det kaotiske utseendet erstattet av en nesten streng geometri. Velg de største mulige broderirammene i tre, og bruk minst to, om ønskelig tre av dem.

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-broderi-ramme-instruksjoner

Den store fordelen med trebroderirammene er at de lett kan bøyes og derfor er veldig fleksible. Den lille bolten som holder rammen sammen brukes også til å stramme rammen. hver ramme består av to ringer – indre og ytre – som er sammenføyd. Den indre ringen er hel og den ytre er forbundet med boltene.

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-broderi-ramme-fikse-

Fjern boltene på treringen og kryss dem nøyaktig slik at grensesnittene er mot hverandre. Fest det nå med trelim og en spenningsklemme. La limet tørke i minst 12 timer.

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-broderi-ramme-tilkobling-instruksjoner

Stedene der treringene krysses er også festet med passende pinner eller nagler. Om nødvendig, lag flere hull. Se etter blyanter med et rundt hode i en farge som matcher treet. Vår anbefaling: messingnagler.

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-broderi-bøyle-ringer-boring

Når limet er tørt, borer du i det nøyaktige senteret der de to ytre ringene krysser hverandre. Dette er for å trekke i lampesnoren og henge lyspæren under.

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-broderi-ramme-lampe-lampe

Siden lyspæren forblir synlig fra alle sider og representerer et designsenter for lampen, ville det være fornuftig å velge en med et spesielt design. Moderne alternativer til glødelamper er en total hit for øyeblikket, og det er mange fantasifulle versjoner tilgjengelig. Håndlaget nostalgisk lyspære med en vintage fatning er det perfekte tillegg til enhver antikk eller moderne innredning.

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-broderi-ramme-vintage

For å fullføre det industrielle vintage -utseendet, foreslår vi at du behandler trebroderirammene med en trefinish for å skape en antikk effekt. Du kan gjøre dette før du begynner å tinke eller på slutten, men før lampekabelen med lyspæren settes inn.

Å lage lampeskjermer for hengelys selv: Instruksjoner

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-finér-rund

Vi tilbyr deg et annet alternativ for hvordan du kan lage og designe en lampeskjerm selv. Her trenger du noe bredere remser av trefiner. En bredde på 10 – 12 cm ville være ideelt, men du er velkommen til å klippe litt mer.

Lag din egen lampeskjerm – materialer

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-finér-materialer-

De samme materialene kreves for dette DIY -prosjektet som for de to siste: en stor trebroderiramme (to treringer), trefiner, lampekabel med lyspære, tynn fiberplate (størrelsen tilsvarer størrelsen på trebroderirammen), tre lim, pins, kanskje et foldback -klipp.

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-finér-instruksjoner

Først må du bestemme bredden på lampeskjermen. Skjær deretter to strimler av trefiner. Mål nøyaktig omkretsen på trebroderirammen. Det er hvor lange finérstrimlene skal være. Du fester den ene stripen til den indre kanten av den ene treringen, den andre – til den ytre. Legg nå til den andre treringen inne i sirkelen av trefiner. Du fester trefiner til broderiringene med trelim eller passende nagler.

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-finer-lampe-idé

Det som fortsatt mangler er lampeskjermholderen. Du vil gjøre det ut av tynn fiberplate. Det er best å ha det kuttet i størrelse på byggemarkedet. Dermed blir sirkelen ren og du trenger ikke låne spesialverktøy. Mål diameteren på den ytre broderiringen nøyaktig og legg til tykkelsen på trefiner og broderiringen. Dette er tiltaket du gir fagfolkene på byggemarkedet slik at de kan kutte sirkelen med millimeter presisjon.

lampeskjerm-gjør-det-selv-diy-tre-finer-lampe

Bor nå et hull for lampesnoren og heng den nye hjemmelagde lampeskjermen.

Previous Post
Sengen på soverommet – moderne modeller fra LeComfort
Next Post
Å dekke bordet med burlap for enhver anledning – 24 ideer