15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lys og vennlig – interiøret i et moderne arkitekthus

Lyse og vennlige møbler-moderne-hus-glass-fronter

Et moderne arkitekthus i Plymouth, England, ser lyst og vennlig ut og overbeviser med en positiv atmosfære. Dette formidles gjennom møblene og planleggingen av det åpne rommet. Mørke møbler og farger får vanligvis rom til å virke dystre og svake. Dette er spesielt merkbart i vintermånedene og når leiligheten eller romorienteringen ikke er optimal. Den direkte forekomsten av dagslys skaper derimot en hyggelig og koselig atmosfære.

Lys og munter – et moderne arkitekthus i Plymouth, England

Lys og vennlig -dekorasjon-moderne-arkitektur-hus

Målet med åpen planlegging av det moderne arkitekthuset er å orientere huslivet utover. Skyvbare vinduer i stort format, som også fungerer som terrassedører fra gulv til tak, og glassvegger i interiøret fjerner fullstendig grensen mellom innsiden og utsiden. En delvis overbygd terrasse, som kan nås direkte fra stuen, strekker stuen til utsiden.

Gulv-til-tak terrassedører åpner stuen til utsiden

lyse-vennlige-møbler-moderne-terrasse-tak-terrassedører

Lyse rom virker automatisk vennligere og mer romslige. Hvis denne effekten forsterkes av en moderne innredning i nøytrale toner, blir resultatet en hyggelig, innbydende atmosfære. Men lys betyr ikke bare hvitt. Naturmaterialer som stein og tre har ofte et lett utseende og fremkaller en koselig atmosfære med sin varme følelse.

Møblene til et arkitekthus: moderne, lyst og vennlig

Lyse og vennlige møbler-moderne-lyse tregulv

I første etasje i det moderne arkitekthuset er det et lyst kjøkken-stue med bar og stue med to sofaer og en dekorativ peis. Gulvbelegget på de to planene består av lyst tre med et naturlig utseende. En moderne intern trapp med glassrekkverk fører til soverommene i øverste etasje.

Lys og vennlig innredning-moderne-nøytral-farger-stue

De moderne, åpne kjøkken- og stuemøblene er veldig enkle og minimalistiske, hovedsakelig i grått og beige. Takket være den fantastiske utsikten over hagen som er muliggjort av terrassedørene fra gulv til tak, fremstår det romslige rommet lyst og vennlig. Metalloverflater som reflekterer lyssettets aksenter.

lys-vennlig-møblering-moderne-stue-sofa-grå

I et lyst hus som dette går man egentlig ikke glipp av kunstig lys. På de riktige stedene og vakkert iscenesatt blir det gitt tilstrekkelig lys der det virkelig er nødvendig. Lys over benkeplaten på kjøkkenet og til og med lys fra indirekte belysning er perfekt nok til å holde atmosfæren lys og vennlig om kveldene.

lyse-vennlige møbler-moderne-kjøkken-hvitt

Arkitekthusets lyse og vennlige atmosfære forsterkes av reflekterende overflater, glass og ekstra vindusåpninger. Et spesielt arkitektonisk høydepunkt er takvinduene på kjøkkenet over benkeplaten og over den innvendige trappen som fører til soverommene. Metaller og glassoverflater som reflekterer lyset gir et leken preg som perfekt utfyller den moderne arkitekturen og møblene.

lys-vennlig-møblering-moderne-lys-belysning

lys-vennlig-møblering-moderne-trapper-tre-glass rekkverk

lys-vennlig-anlegg-moderne-glass vegg-hjemmekontor

lys-vennlig-anlegg-moderne-arkitektur-hage

* et prosjekt av BARC Arkitekter

Previous Post
Interiørtrender om sommeren – krydre leiligheten din!
Next Post
Moderne innredningsideer fra USA – hus i Hollywood