15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hjemmesikkerhet – “De fleste ulykker skjer i hjemmet”

Hjemmesikkerhet - tips og triks

Ordtaket “De fleste ulykker skjer i husholdningen” er ingen tilfeldighet: faktisk bare i Tyskland skjer det mer enn 2,7 millioner ulykker i hjemmet hvert år. I de fleste tilfeller er dette fall som resulterer i forstuinger, ødelagte bein, revne leddbånd og belastninger. Eldre mennesker blir spesielt ofte påvirket, ettersom de ofte overvurderer seg selv og dermed utilsiktet setter seg selv i fare. Grunnen til dette er at folk har en tendens til å føle seg tryggere i kjente omgivelser og ta mindre hensyn til seg selv – de antar bare at ingenting kan skje. Hvem vet ikke det: i en hast blir ikke den faste stigen eller trinnet trukket ut, men klatret i stedet opp på en boks eller, enda verre, en vinglet stol for å nå noe høyt. Mesteparten av tiden går det bra, men det er alltid små og store ulykker i denne forbindelse. Slike tilfeller oppstår på en veldig klassisk måte, for eksempel når vårrengjøring skal gjøres og huset eller leiligheten er fullstendig rengjort. Ifølge Federal Statistical Office er tyskerne også spesielt uforsiktige når det gjelder å bruke passende klær. For eksempel tar bare hver tredje på seg solide sko i stedet for tøfler, flip-flops eller til og med høyhælte sko når det gjelder rengjøring. En annen vanlig årsak til ulykker er mangel på konsentrasjon forårsaket av tretthet. For mange mennesker er dette imidlertid ofte ikke et hinder for å bare utsette rengjøring eller annet husarbeid. Minst 48% av de spurte oppga at de ikke avvek fra husarbeid selv om de var utslitte eller slitne.

Sikkerhet for hjemmet – sikring av trapper

Sikkerhet-hjemme-trapper-barnesikker-lage

For å sikre sikkerhet innenfor dine egne fire vegger, er det først viktig å utvikle en fornuftig bevissthet om farene. For dette formålet bør beboerne i en husstand gjøre seg oppmerksom på at forsiktighet også bør kreves i de kjente omgivelsene. Noen nyttige tips bør tas i betraktning i denne forbindelse:

Hvis du kler deg riktig, kan du unngå mange ulykker i husholdningen. Kokehansker og filler gjør for eksempel arbeidet på kjøkkenet tryggere, men det er verdt å bruke hansker, hørselsvern og vernebriller for ulike typer håndverksarbeid. Ikke glem: bruk av løse eller meget detaljerte klær kan fort bli sammenflettet et sted. Tettsittende plagg er derfor bedre egnet, for eksempel når du arbeider med maskiner eller når du arbeider mellom møbler med mange små kanter. Det er også fornuftig å knytte håret sammen, og det er bedre å unngå løse smykker.

Spesielt trapper er designet for at beboerne kan snuble og falle på ett trinn. Igjen er blåmerker, brudd og til og med hjernerystelse ikke uvanlig. På grunn av dette bør det tas noen sikkerhetstiltak med trappene. I tillegg til sklisikkert fottøy, bør du fremfor alt sørge for at det er fri sikt når du går opp eller ned – dette er ikke tilfelle hvis for eksempel vaskekurven bæres foran magen. Det kan raskt skje at visningen av individuelle trinn er blokkert og et skritt inn i tomrommet. Videre er det absolutt fornuftig at trappene er utstyrt med rekkverk og rekkverk. Hvis du også vil være på den sikre siden, kan du utstyre trinnene med tilstrekkelig belysning.

Hjemmesikring – barnesikkerhet

Sikkerhet-hjemme-barn-beskytte-unngå-ulykker

Et av de viktigste punktene er barnesikkerhet i hjemmet. I følge Familie. DHvert år skjer det over 200 000 ulykker med barn i hjemmet som kan unngås med litt mer forsiktighet og beskyttelse. Her er det viktig at leiligheten først blir sett med barnas øyne: Voksne skal bare bøye knærne og se på perspektivet ungdommene opplever hjemmet fra. Hva kan oppnås, hvilke verktøy er nødvendig for og hvilke objekter virker interessante? En god start har allerede blitt gjort når trapper på den ene siden er sikret i tillegg (for eksempel med en grill), og på den annen side er stikkontakter utstyrt med beskyttelse. Røykvarslere bør heller ikke neglisjeres og kan redde liv hvis det brått brenner ut. Når det gjelder barns sikkerhet, er det imidlertid mange andre områder som bør vurderes. Grønne historier har skrevet en veldig detaljert artikkel om dette emnet, der blant annet farer på kjøkkenet, unngå fall fra vinduer og hyller eller viktige fasiliteter på barnerommet blir diskutert mer detaljert.

Hjemmesikkerhet – spisse og skarpe gjenstander

Sikkerhet-unngå-hjem-ulykker-kjøkken

Forståelig nok er risikoen for kutt spesielt høy på kjøkkenet, da det er her de fleste spisse eller skarpe kjøkkenutstyr og mange kniver er plassert. For å minimere risikoen er det best å oppbevare kjøkkenkniver i en knivblokk, mens enheter som blender eller grønnsaksskiver bør oppbevares utilgjengelig for barn. Forsiktighet anbefales også når et stort utvalg av kjøkkenutstyr rengjøres for hånd, da knivene til en mikser for eksempel er veldig skarpe og et kutt kan være farlig. Selv skummet til vaskemiddelet kan noen ganger bli et hinder, nemlig når det fjerner utsikten over oppvasken som skal vaskes og brukeren tar tak i en skarp kniv ved berøring av vannet.

Hjemmesikkerhet – forgiftning

Sikkerhet-unngå-hjemmeforgiftning

Kjemikalier eller giftige røyk kan også være et problem. Kjemiske rengjøringsmidler bør derfor unngås hvis det er mulig, spesielt siden det er mange langt mindre farlige alternativer i dag. Generelt bør rengjøringsmidler og løsningsmidler samt alle eksisterende medisiner oppbevares så godt som mulig, slik at barn ellers får lett tilgang. Også her påvirkes først og fremst barn som drikker rettsmidlene intetanende eller blir tiltrukket av de stort sett veldig lyse fargene på kjemiske midler.

Hjemmesikkerhet – elektrisitet

Sikkerhet-hjem-elektrisk tilkobling-safe

Elektrisk strøm er noe som er tatt for gitt i disse dager at mange undervurderer og ikke oppfatter det som en mulig trussel. Imidlertid kan elektrisk spenning ikke oppfattes før man berører en spenningsførende del – i dette tilfellet kan det oppstå et smertefullt elektrisk støt. Hvis den tilsvarende delen deretter kan slippes igjen, er et slikt slag i husholdningen vanligvis ikke dårlig, men det kan også vise seg annerledes: under visse omstendigheter kan den nåværende belastningen føre til at hånd- og armmuskulaturen kramper og den tilsvarende delen kan ikke lenger slippe taket. Da kan det antatt lette elektriske sjokket være dødelig. Videre er det hovedsakelig kortslutninger, tekniske feil eller elektriske apparater som ikke er slått av ordentlig, som er blant de vanligste brannårsakene i private husholdninger.

Sikkerhet hjemme – farlige stoffer i husholdningen

Sikkerhet-hjemme-giftstoffer-lett-gjenkjenne

Farlige stoffer finnes også mange steder i hjemmet. Umiddelbart ser det ut til at ufarlige midler som blomstergjødsel, vanntett spray eller toalettrensere ikke utgjør en trussel, men de giftige stoffene kan utgjøre en risiko for mennesker, dyr og miljø. Det er ikke for ingenting at de tidligere forskriftene om merking av farlige stoffer gradvis har blitt erstattet av det globalt gjeldende såkalte Global Harmonized System (GHS). De farlige stoffene kan virke etsende, irritere huden, være svært brannfarlige eller til og med svært giftige, hvis de ikke er dødelige ved svelging, i kontakt med huden eller ved innånding. Det er derfor spesielt viktig å ta hensyn til faremerkingen, som kan uttrykkes på svært forskjellige måter.

Sikkerhet kan og bør starte mye tidligere, for eksempel når du bygger hus. Dette gjelder selvfølgelig bare hvis du bygger ditt eget hjem, ellers må bygningsarbeiderne ta vare på eget sikkerhetsutstyr. Selv med renoveringer gir en viss arbeidssikkerhet mening, slik at ingenting virkelig kan skje og arbeidet kan fullføres raskt og uten hendelser. Denne artikkelen om deavita forklarer hvilke klesplagg som er verdt i denne forbindelse, og hvilke verktøy som bør være tilgjengelige.

Previous Post
Interiørtrender om sommeren – krydre leiligheten din!
Next Post
Moderne innredningsideer fra USA – hus i Hollywood