15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Plante rosenkål – nyttige tips for omsorg og høst

Rosenkål planteskål trekniv kjøkken

Med rosenkål dannes i utgangspunktet meninger ut fra de to motsetningene. Enten liker du ham eller ikke. Det er ingen mellomvariant. Hvis du er en elsker av rosenkål, bør du definitivt vurdere å plante denne grønnsaken i hagen din for å legge til variasjon, ikke bare den, men også oppvasken. Brysselspireplantene, og nærmere bestemt stenglene, er mellom 60 og 90 cm høye. Det er også her fruktene, som er formet som salathoder, dannes.

Rosenkål planter friske grønnsaker på bordet for alltid

Salat rosenkål grønn bolle dukpleie tips hage

Rosenkål er en av de variantene du kan plante i de kjøligere årstidene. I tillegg blir smaken enda bedre når plantene går gjennom en frost. Du trenger ikke bekymre deg hvis du klarer det Plant rosenkål forsinket noe. For selv under et snødekte og i regioner med en mildere vinter, kommer plantene godt overens. På den annen side er varmen om sommeren ikke bra for dem.

Plant og ta vare på rosenkål

Rosenkål planter stilk grønnsaker hodet av salat hagetips

Den beste tiden å plante rosenkål i hagen din avhenger i utgangspunktet av den klimatiske regionen du bor i. Så du kan plante rosenkål allerede på våren, men bare hvis sommeren er ganske kul for deg. Hvis vinteren også er veldig kald, er neste såing mulig på midten av sommeren. Hvis vinteren i ditt område er mild, kan du vente til sensommeren eller høsten.

Når du velger stedet i hagen, bør du velge et område der du ikke har plantet noen andre slags salathoder eller kål de siste to årene. Gulvet skal også garantere god drenering av vann og være i direkte sollys. Der kan du nå så frø eller plante unge rosenkålplanter, der du bør merke deg følgende når du velger den første:

Rosenkål hoder på stammen av en plante

hagetips Rosenkål planter grønnsakssort

Frøene blir sådd mellom 90 og 100 dager før den første forventede frosten. Frøene må plantes mellom 6 og 12 millimeter dypt i jorden. Etter tynning, la det være et mellomrom på 45 til 60 cm mellom hver rosenkål -plante. Hvis du planter rosenkål ved å bruke frøplanter, bør du også holde denne avstanden. Nå trenger plantene eller frøene vanlig vann. Men vær forsiktig så du ikke drukner dem. Når du fjerner ugresset, må du sørge for at rosenkålene har røtter som vokser nær jordoverflaten. Disse skal ikke skades. Gjødsling etter planting av rosenkål gjøres når plantene er omtrent 30 cm høye. Det øker sannsynligheten for at en annen plante vokser.

Sjekk alltid rosenkålene for skadedyr

Høst rosenkål planter grønnsaker bed crop garden

Dessverre er skadedyr en frekvens etter planting av rosenkål, med et stort utvalg av insekter som representanter. Så ha det i bakhodet og sjekk plantene dine regelmessig, slik at du kan begynne å kjempe i god tid. Det er også fordelaktig å snu plantene, noe som er mulig hvis de for eksempel er i et justerbart hevet bed. Videre reduseres risikoen for skadedyrsangrep hvis jordens pH -verdi er minst 6,5.

Plante rosenkål – høsten

omsorgstips hageideer vår rosenkål høst

Rosenkålene kan høstes etter 80 til 100 dager eller senere, og så snart de større bladene blir gule. Men ikke vent for lenge. Bryllupsspirene skal ikke åpnes. Bare ta den omtrentlige størrelsen på en golfball som en guide. Begynn å høste fra den nedre delen av planten ved å klikke på hodene. Bladene under de høstede hodene bør også fjernes.

Stekte rosenkål

Stekt rosenkål tallerken matlaging ferske grønnsaker hage idé

Stekte rosenkål for et sunt kosthold

stekt rosenkål forberede skje grønnsaker

Previous Post
Lag rosa barnehage for den lille prinsessen
Next Post
29 kreative levende ideer for moderne veggdesign