15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

UV -desinfeksjon kan være effektivt mot koronavirus

Bruk av UV-lys er på ingen måte en levedyktig behandling for personer smittet med SARS-CoV-2. På grunn av sin kraftige steriliseringsevne har denne teknologien imidlertid et stort potensial for behandling på andre måter under COVID-19-pandemien. Ifølge nye studier kan ultrafiolett stråling drepe mer enn 99,9% av de sesongmessige koronavirusene som finnes i luftdråper ved visse bølgelengder.

Bruk UV -lys som desinfeksjonsmiddel

figur av et stort koronavirus og små coronavirus -bilder synlige gjennom UV -lys

Det synlige lyset som sees hver dag tilhører en unik region i hele det elektromagnetiske spekteret. Hele dette spekteret består av radiobølger, mikrobølger, infrarødt lys, UV-lys, samt røntgen- og gammastråler, som alle avgir og transporterer energi. Av disse er ultrafiolette stråler, røntgenstråler og gammastråler høyfrekvente bølger. Disse kan imidlertid ha alvorlige konsekvenser for menneskers helse. Langvarig UV -eksponering har vært knyttet til hudkreft. Heldigvis beskytter jordens atmosfære jorden mot de fleste UVB -utslippene fra solen. UV -lys kan drepe bakterier og er et alternativ til kjemisk desinfeksjon. Folk kan bruke det på gjenstander med sterilisert vann for å desinfisere overflater og materialer, så vel som på sykehuset.

spesiell ledet ultrafiolett stråling kan drepe koronavirus i luftdråpene

Teknologien som kreves for å generere UV-lys er ikke ny, og det er ingen grunn til å tro at det ikke kan implementeres billig mot COVID-19. Flere selskaper har utviklet en rekke lamper, maskiner og til og med roboter som kan brukes til å sterilisere en rekke overflater. Imidlertid er det også kjent at ultrafiolett stråling kan være kreftfremkallende for mennesker. I følge anbefalingene fra Verdens helseorganisasjon skal folk ikke bruke direkte stråling for å desinfisere hudområder. Studier pågår for tiden for å identifisere visse UV -stråler. I tillegg bør slikt UV -lys være trygt for menneskelige celler og fremdeles være verdt et bakteriedrepende middel.

Effektivitet mot koronavirus

beskyttelsesmaske mot covid 19 plassert under UV -lys

Forskning fra 2002 bekreftet alvorlig akutt respiratorisk syndrom inaktivert av UV -lys etter seks minutters eksponering. En nylig studie har også vist at UV-basert desinfeksjon er nyttig for å forhindre at SARS-CoV-2-viruset replikerer. Dette var imidlertid avhengig av hvor mye av viruset som var tilstede og hvor mye eksponering det mottok for ultrafiolett stråling. Studien fokuserte på effektiviteten til UV -stråler ved inaktivering og hemning av koronaviruset ved lave, middels og høye konsentrasjoner. Det ble funnet at de høyeste viruskonsentrasjonene krevde en ganske høy UV -dosering. En annen begrensning ved bruk av ultrafiolett stråling er ikke bare risikoen for å utvikle kreft, men også dårlig penetrasjon. Dette tillater bare mikrober som virus, bakterier og sopp å bli sterilisert på overflatenivå ved å påvirke deres genetiske materiale.

menneskelig hånd utsatt for UV lys manikyr

I kjølvannet av den pågående pandemien kan bruk av slike desinfeksjonsteknologier i forskjellige sektorer gi et vesentlig bidrag til å øke folks bevissthet om risikoen forbundet med mikrobielle patogener. En sikker implementering av slike tiltak kan utvilsomt forbedre folkehelsen og til og med biosikkerheten. Utover det nye koronaviruset, tilbyr dette arsenalet også et stort potensial for å forhindre de kostbare effektene av fremtidige pandemier. Selv om entusiasmen er høy, er det en åpenbar risiko for direkte menneskelig eksponering, med konsekvenser som strekker seg fra alvorlige brannskader til kreft. Disse må følges nøye som av ytterligere Forsker å bli administrert.

Previous Post
Lag høstdekorasjoner – lys for elegant belysning
Next Post
3d Street Art – gatemalerier av noen av verdens beste kunstnere