15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Magnolia som et husplante – legende, arter og riktig omsorg

Magnolia som et husplante legendarisk art riktig omsorg

Den vakre magnolia er en blomst fra øst som vil gjøre hagen din til et paradis. De store, velduftende blomstene i magnolia fortryller hver gartner. På samme måte er Magnolia som et husplante passende. Hvor kommer magnolia fra? Magnolia kalles blomst av øst av en grunn. Det er hjemmehørende i Øst- og Sørøst -Asia. Men det er også varianter som finnes i Sør -Amerika. Basert på oppdagede fossiler antas det å stamme fra en art som levde på jorden for 20 millioner år siden. Botanikere tror at pollinering ble gjort av biller på dette tidspunktet fordi bier ennå ikke eksisterte. Derfor er blomsten bygget opp på denne spesielle måten. Navnet oppsto på 1700-tallet da botanikeren Charles Plummer oppkalte planten etter sin kjente franske kollega Pierre Magnol.

de Magnolia som et husplante – legenden din

Magnolia som husplante oppdaterer vakkert interiøret

I Kina er Magnolia som et husplante spesielt æret. Der tror de at den har sin egen historie. Ifølge legenden var det en gang en fattig jente som hadde evnen til å lage vakre blomster av papir. De solgte den til forbipasserende. En dag fløy en papegøye inn på rommet hennes og lovte å hjelpe henne med å bli rik på betingelse av at hun skulle ta seg av ham. For å gjøre papirblomstene til ekte blomster må hun bruke en dråpe eget blod til hver enkelt. Imidlertid måtte hun love at hun under ingen omstendigheter ville gi opp sin siste bloddråpe.

Slik ble papirblomstene levende. Folk ble fortryllet av de vakre blomstene og kjøpte dem, og jenta tjente mer og mer penger. En dag ble jenta forelsket i en kjekk gutt som dessverre var veldig grådig etter penger. Og for å tilfredsstille sine innfall måtte den lage flere blomster. Så det skjedde at jenta ga opp sin siste dråpe blod og døde. Magnolia ble født fra denne siste dråpen.

Magnolia som et husplante – Omsorgen for magnolia

Magnolia blomst i øst kalt gule kronblad

Det er rundt 210 forskjellige varianter av magnolia. Det er trelignende, som kan bli opptil 10 meter høye, og også busklignende, som er mer utbredt. Avhengig av typen, Magnolia som et husplante passende. Avhengig av sorten blomstrer magnolia fra tidlig på våren til midten av sommeren i rosa, lilla, gule eller hvite farger.

de Magnolia som et husplante elsker varme, men tolererer ikke skyggefulle og vindfulle steder, husk at denne planten vokser ekstremt sakte og noen ganger tar år. Det avhenger også av om du har funnet henne på rett sted. Når du har funnet et sted hvor magnolia føles behagelig, er det best å ikke flytte den rundt.

Du bør gjødsle magnolia mellom april og juni, og den kan beskjæres mellom mai og juni. Formering skjer gjennom frø eller spirer. Hvis du velger å forplante med spirer, er den beste tiden for dette mellom mai og september. Frøene blir sådd umiddelbart etter modning.

 Når du kjøper magnolia som et husplante, er valget stort

Magnolia som et husplante, hvit farge, vakkert duftende

Du kan velge mellom eviggrønne og tidlige blomstrende, de som bladene faller i, og magnoliaer i form av busker. De mest populære magnoliene inkluderer stjernemagnolia, som er såkalt på grunn av blomstformen, tulipanmagnolia (blomstene ligner tulipaner), storbladet eller storblomstret magnolia, hvis blader er bredere og blomstene større og mer duftende, og den hvite og rubinrøde magnoliaen.

Magnolia som et husplante – Interessante fakta om blomst av øst

Duften og blomstene av magnolia brukes i kinesisk medisin. Det er bevist at planten lindrer stress og spenning. Det reduserer også allergier og hyppigheten av astmaanfall.

Magnolia er også veldig populær i japanske hager.

Magnolia som stueplante hvite blomster av forskjellige varianter

Magnolia som et stueplante blomst vakkert romantisk og delikat

Magnolia stueplante eviggrønn eller tidlig blomstrende hagerom

Magnolia som en husplantekrans som inviterer til spenning

Magnolia som et blomsterplanteform av et stueplante, storblomstret, rosa-duftende

Magnolia som en stueplant helbredende egenskaper astma angriper allergier

Previous Post
Lag rosa barnehage for den lille prinsessen
Next Post
29 kreative levende ideer for moderne veggdesign