15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Det perfekte kostholdet avhenger av mikrobiomet og metabolismen

Mange som vil gå ned i vekt lurer på hva "den perfekte dietten for meg" er. Resultatene av en ny studie indikerer imidlertid at det ikke er et optimalt kosthold som er riktig for hver metabolisme eller kroppstype. Ifølge forskerne, som studerte noen av effektene av genetikk, mikrobiomet og livsstilsfaktorer på stoffskiftet, er mennesker så særegen for mat at alle trenger en individuell spiseplan..

Det perfekte kostholdet er en illusjon?

Ballerina innpakket med målebånd sjekker vekttap for det perfekte kostholdet

Under studien spiste 1 102 friske mennesker identiske måltider i to uker. Deretter målte forskerne sine metabolske responser. Disse var veldig forskjellige, med opptil ti ganger forskjeller. Dette kan bety at et sunt kosthold kanskje ikke har de samme effektene for hver person og kan til og med være usunt. Ifølge studielederen, Tim Spector fra King’s College London, reagerer hver kroppstype annerledes på identiske matvarer. Han og hans kolleger målte nivåene av glukose, insulin og triglyserider i forsøkspersonenes blod. De høye nivåene av alle tre etter et måltid har vist seg å være en risikofaktor for fedme, mens personer som har høye nivåer av triglyserider og glukose etter et måltid er mer sannsynlig å utvikle hjerte- og karsykdommer og diabetes.

kvinne tilbereder deler av mat fra brokkoli og kylling til det perfekte dietten

Teamet sporet også de frivilliges søvn-, trening- og sultnivåer, og tok avføringsprøver for å undersøke tarmmikrober. Spector, som også er genetiker, forventet å finne en sterk genetisk komponent til de metabolske responsene. Faktisk så han imidlertid veldig lite av det. Studiedeltakere inkluderte flere par identiske tvillinger, men selv reagerte de veldig forskjellig på det samme måltidet. Av denne grunn kom forskerne til den konklusjonen at gener ikke spiller en stor rolle i det perfekte kostholdet.

Studieresultater

ernæringsekspert og individuell ernæringsplan som passer for det perfekte kostholdet

For eksempel har hvordan det menneskelige mikrobiomet reagerer på fete måltider praktisk talt ingen genetisk komponent, ifølge forskerne. I tillegg fant teamet at bare omtrent 30 prosent av immunresponsene mot glukose er genetiske. Andre faktorer som tarmmikrober, døgnrytme og søvn og trening er viktigere, sier Spector.

evig bevegelsesmaskin laget av donuts med forskjellige typer pålegg representerer en symbolsk representasjon av å miste vekt

Tidspunktet for måltider spiller også en viktig rolle. Noen mennesker metaboliserer mat bedre om morgenen, mens andre ikke så noen forskjell i deres evne til å behandle mat gjennom dagen. Dette antyder at det ville være mer effektivt å utvikle et skreddersydd helseprogram for enkeltpersoner enn å anbefale det perfekte kostholdet.

Praktisk app og det perfekte kostholdet for meg etter hverdager og døgnrytmer

Så resultatene kan være ganske overraskende. Forskeren sa at han hadde spist smørbrød med tunfisk og søtt mais i årevis. Han trodde de var bra for ham, men fant nylig ut at stoffskiftet hans reagerte veldig dårlig på dem. Spector og hans team har også utviklet et verktøy for kunstig intelligens som kan brukes til å forutsi folks reaksjoner på mat basert på deres gener, tarmmikrober, bevegelses- og søvnmønstre og metabolske reaksjoner på mat. Et britisk selskap kalt Zoe gjorde det til en forbrukertesting og smarttelefon-app som ruller ut i USA neste måned og senere i år i Storbritannia.

aprikoser i en bolle på et bord med blank notatbok

Så det er fortsatt mye som må gjøres for å forstå individuelle reaksjoner på mat fullt ut. de Studieresultater Imidlertid er de imponerende og vil forme ernæringsvitenskap i fremtiden.

Previous Post
Mote for jenter- 100 søte ideer for sommeren 2014
Next Post
Farge påskeegg – originale teknikker du bør prøve!