15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Champagnesorter og passende retter for en uforglemmelig nytelse!

Enten du skal skåle på nyttårsaften, som bryllupsmottakelse eller bare for en avslappet kveld med venner og familie – en musserende champagne er den perfekte drinken til enhver anledning! Men et besøk i vinbutikken kan fort bli veldig skremmende når du ser på de knapt uttalelige franske navnene og de mange variantene. Den edle drikken kalles “kongen av viner” og utvalget av den beste champagnen er alltid noe helt spesielt. Skulle det være en Brut, en Blanc de Blancs eller rettere sagt en Demi Sec – hva er forskjellene mellom de enkelte champagnetyper og hvilke retter du kan servere med den, kan du finne ut i vår artikkel!

Vinparringstips for champagnesorter

Fruktig, kremaktig og fløyelsaktig – champagne er joie de vivre og får hjertene til vinkjennere til å slå raskere. Imidlertid produseres ekte champagne bare i Champagne, Frankrike, og alltid etter en streng og lovlig definert produksjonsmetode. Mens drinker som prosecco, cava og musserende vin også er musserende viner, tilsvarer de ikke produksjonslinjene og kan derfor ikke kalles champagne.

Alle typer champagne på et øyeblikk

Serverer champagne hvilke glass champagne typer instruksjoner

For den ultimate nytelsen og for å sikre at du har gjort det riktige valget, er det spesielt viktig å forstå forskjellene mellom hver type champagne. Bare visse druer fra den franske regionen brukes til de friske og elegante aromaene av champagne. Disse inkluderer Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Blanc, Arbane og Petit Meslier. Ekstra brut og brut champagne er de mest populære stammene på markedet. De er tørre, har nesten ikke sukker og har en litt bitter smak. Sek og demisek er ekstremt søte med rundt 30-50 gram sukker per liter og er et perfekt tillegg til sjokolade desserter. Champagne med mer enn 50 gram sukker per liter er fortsatt vurdert Doux og regnes som dessertviner.

Champagnesorter som serveres med champagne

Blanc de blancs er fremdeles kjent under navnet “BdB” og den beskriver champagnesortene som utelukkende er laget av hvite Chardonnay -druer. Druesorten regnes som den mest verdifulle og gir den edle drikken en forfriskende sitrusnote. I motsetning til dette er den sterkere Blanc de Noirs (BdN), som består av de svarte druene Pinot Noir og Pinot Meunier eller en kombinasjon av de to. Den er preget av en mer intens smak med innslag av bær, vanilje og kanel. Rose champagne er den eneste rosèvinen i verden som lovlig kan lages av en blanding av hvit og rødvin. De fruktige aromaene gjør drikken ideell til aperitiffer eller deilige champagnecocktailer.

Hva er vintage og ikke-vintage champagne?

Champagnetyper Liste Tips for lagring av champagne

Champagnesortene er også delt inn i vintage og non-vintage. Årgang eller også kjent som vintage champagne er laget utelukkende av en usedvanlig god høst. Den høye kvaliteten på druene fra det respektive året gir champagnen sin egen og umiskjennelige karakter. I tillegg må vinene modnes i kjelleren i minst 3 år og er alltid tilgjengelige i små mengder. Ikke-vintage champagne på den annen side er telefonkortet til hver produsent og utgjør omtrent 90% av den totale omsetningen. For å skape harmoni mellom de forskjellige aromaene, blandes viner fra den nåværende årgangen med reserveviner fra tidligere år. Målet er å oppnå en smak som produsenten er kjent for gjennom kontinuitet.

Hvilke retter serveres best med den?

Rose champagne kjøpe champagne musserende vin forskjell

Mange lurer på om de kan servere champagne til måltidet. Spørsmålet kan besvares raskt og enkelt – den fine musserende vinen er det perfekte tilbehør til forskjellige retter. Selv om kombinasjonen hovedsakelig avhenger av personlige preferanser, er det viktig å finne en harmoni som øker nytelsen. Alle kjenner de klassiske forretter som østers og svart kaviar. Retter som risotto, pasta med fløtesaus eller grillede grønnsaker får de fruktige notatene fantastisk frem. Vi vil fraråde sterkt krydrede eller krydrede retter – den sterke smaken skjuler de fantastiske aromaene av champagne. Hovedregelen i rettene for den brusende drikken er å servere den med matvarer med en lignende smaksprofil. Lette fiskeretter og forretter passer perfekt til en Blanc de Blancs, mens Blanc de Noirs kan kombineres med sterkere retter som steker. Desserter og ost passer best til rosè og brut.

Champagne Flavors Guide Kjøpe Champagne Tips

Previous Post
Kvinners korte frisyre – ungdommelig utseende med kort hårklipp
Next Post
Farge påskeegg – originale teknikker du bør prøve!