15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Humoral immunitet mot COVID-19 hos mennesker som ikke er smittet

Forskere har oppdaget antistoffer mot koronavirus som antyder humoristisk immunitet i blodprøver donert før pandemien begynte. Det ser ut til at noen mennesker kan være immun mot en slik infeksjon, i hvert fall til en viss grad. Likevel øker antallet nye COVID-19-tilfeller i mange regioner i verden. Men ikke alle som kommer i kontakt med SARS-CoV-2 vil utvikle COVID-19.

Indikasjon på humoristisk immunitet mot koronavirus

ung kvinne med beskyttelsesmaske kan ha humoristisk immunitet mot koronavirus

En gruppe forskere i Storbritannia kan ha funnet noen anelse om hvorfor noen mennesker er flinkere til å bekjempe SARS-CoV-2-infeksjon enn andre. Forskerteamet planla opprinnelig å utvikle en svært sensitiv test for å påvise antistoffer mot SARS-CoV-2. Forskere kan bruke denne typen tester for å avgjøre om en person har antistoffer etter COVID-19. Dette er viktig informasjon for de som ønsker å avgjøre hvor lenge immunitet kan vare etter COVID-19-infeksjon. Som en del av arbeidet sitt brukte forskerne blodprøver fra mennesker uten COVID-19. Til deres overraskelse fant de antistoffer som reagerte på SARS-CoV-2 i noen prøver. I arbeidet beskriver forskerne en vitenskapelig teori om at eksponering for et av de vanligste menneskelige koronavirusene, som kan forårsake forkjølelse, kan føre til slik immunitet mot de andre vanlige menneskelige koronavirusene. De kaller dette immun kryssreaktivitet.

3d illustrasjon av koronavirus som sprer seg i organismen og kryssreaktivitet av antistoffer

Det er fire sesongmessige vanlige menneskelige koronavirus, som alle forårsaker hovedsakelig mild sykdom. De aller fleste mennesker blir infisert med minst ett av disse virusene på et tidspunkt. Forskere vet allerede at menneskekroppen ikke utvikler permanent eller humoristisk immunitet mot disse virusene. Det er derfor en person kan bli smittet med det vanlige menneskelige koronaviruset mer enn en gang i livet. Så kan tidligere eksponering for et vanlig menneskelig koronavirus gi minst midlertidig beskyttelse mot SARS-CoV-2? Koronavirus bruker et protein som kalles piggprotein for å feste seg til vertsceller og infisere dem. I den nye studien forklarer forskerne hvordan antistoffer som gjenkjenner en del av piggproteinet kan føre til at immunsystemet kryssreagerer. I studien bestemte de konsentrasjonene av antistoffer som reagerte på denne måten i flere prøvesamlinger, hvorav de fleste hadde blitt donert før utseendet til SARS-CoV-2-viruset.

Studieresultater

Kvinnelig tannlege bruker beskyttelsesvisir under behandling av pasienten på grunn av covid 19 -pandemien

Ved å bruke en gruppe på 50 blodprøver fra gravide fra mai 2018, fant teamet at 10% av dem hadde antistoffer med kryssreaktivitet. I en egen kohorte på 101 prøver fra mai 2019 hadde tre disse antistoffene. I et annet eksperiment analyserte forskerne 13 ekstra prøver fra voksne som nylig hadde en infeksjon på grunn av koronavirusrelatert influensa. Av disse hadde bare 1 prøve kryssreagerende antistoffer. Totalt sett rapporterte forfatterne at 16 av 302 prøver eller 5,29% hadde en type antistoff mot Sars-CoV-2. Gjennomsnittsalderen til giverne var 51 år. Men hvorfor hadde relativt få mennesker reaktive antistoffer, til tross for det høye antallet infeksjoner med vanlige humane koronavirus? Dette kan avhenge av hvor ofte en person har blitt smittet med et vanlig menneskelig koronavirus. Frekvensen er høyest hos barn og ungdom.

sosial avstand i offentlige områder som et av tiltakene mot sars cov 2

Resultatene viser at barn er mye mer sannsynlig å ha disse reaktive antistoffene enn voksne. Imidlertid er det nødvendig med mer forskning for å forstå hvorfor dette er slik. Men det kan skyldes at barn oftere blir utsatt for andre koronavirus. Disse høyere scoreene kan også forklare hvorfor barn med COVID-19 er mindre sannsynlig å bli alvorlig syke. Imidlertid er det fortsatt ingen bevis for at disse antistoffene forhindrer SARS-CoV-2-infeksjon. forfatterne studien understreke at det fortsatt er mange ukjente som trenger ytterligere forskning. For eksempel, hvordan endres den humorale immunresponsen mot det ene koronaviruset ved eksponering for et annet? Hvorfor synker denne aktiviteten med alderen? I tillegg skulle folk som nylig har blitt forkjølet ikke tro at de er immun mot COVID-19.

Previous Post
Kvinners korte frisyre – ungdommelig utseende med kort hårklipp
Next Post
Farge påskeegg – originale teknikker du bør prøve!