15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Råd om beredskap under COVID-19-pandemien

Nyheter om COVID-19 kan få deg til å få panikk, men med en beredskapsguide kan du handle klokt. Nylige data har vist at nesten 30% av menneskene unngår eller forsinker medisinsk behandling på grunn av koronaviruset. Noen legevakter har rundt halvparten av de vanlige pasienttallene. Det er imidlertid viktig å få akutt hjelp hvis du har alvorlige symptomer.

Nyttig guide for beredskap

Bekymret kvinne i beskyttelsesmaske ringer lege under pandemi covid 19

Forsinket behandling av en medisinsk nødsituasjon som hjerteinfarkt eller slag kan være livstruende eller føre til alvorlige komplikasjoner. Finn ut når du skal gå til legevakten og lære hva akuttmottakene gjør for å beskytte deg mot COVID-19-viruset. Du kan være bekymret for risikoen for å få koronavirus på legevakten eller sykehuset hvis du trenger innleggelse. Data har vist at 80% av pasientene er redde for å bli smittet av Sars -coronavirus under døgnbehandling. Imidlertid tar legevakter og sykehus forholdsregler for å forhindre spredning av COVID-19 og for å sikre at legebesøk er så trygge som mulig.

Legevakt for pasienter på sykehus av leger og sykepleiere

Men hva kan du gjøre selv for å beskytte deg selv på legevakten? Beskytt deg selv på legevakten som på et hvilket som helst offentlig sted. Bruk en klutmaske og ikke berør øynene, nesen eller munnen. Hold en avstand på 2 meter fra andre mennesker. Rengjør hendene ofte, spesielt etter berøring av overflater. Vask hendene med såpe og vann i 20 sekunder eller bruk en alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel som inneholder minst 60% alkohol.

Hvilke symptomer på COVID-19 krever akutt hjelp?

eldre kvinne hjemme trykker på nødknappen på grunn av covid -symptomer

Få behandling med en gang hvis du har eller kan ha COVID-19 og noen av disse akutt tegn eller symptomer oppstår:

  • Pustevansker
  • Vedvarende brystsmerter eller trykk
  • Manglende evne til å holde seg våken
  • forvirring
  • Blå lepper eller ansikt

covid 19 coronavirus verneklær medisinsk personale beredskapsguide

La legevakten få vite hvilke symptomer du kan ha av COVID-19 før du går inn. Fortell legene hvis du blir fraktet i ambulanse. Dette gir legevaktpersonalet tid til å forberede og anvende smittevernpraksis og bruke personlig verneutstyr. Legevaktpersonalet kan også gi spesifikke instruksjoner å følge ved ankomst. Dette vil for eksempel være iført ansiktsmaske og vente i et eget område på legevakten. På legevakten vil det medisinske personalet vurdere symptomene dine og kan gjøre blodprøver og røntgenstråler. Du bestemmer om du skal testes for COVID-19-viruset. Hvis tilstanden din er alvorlig, kan du bli innlagt på sykehuset. Hvis du blir innlagt, blir du plassert i et enkeltrom. Medisinsk personell bruker personlig verneutstyr, inkludert masker og øyebeskyttelse, under pleie.

Previous Post
Tatoveringsideer for kvinner og menn: disse designene er trendy!
Next Post
Ideer for hjemmet – renover hjemmet ditt i trendfargene fra 2014