15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Negative tanker knyttet til Alzheimers og demens

Det har forskere i journalen "Alzheimer & Demens" publiserte en ny studie som knytter negative tanker til tegn på et mulig tidlig stadium av Alzheimers sykdom. Tilbakevendende negativ tenkning var knyttet til kognitive og nevropatologiske markører for sykdommen, viste den langsgående studien. Forskere har knyttet mønstre for gjentagende grubling eller bekymring til etterfølgende nedgang i global kognisjon, umiddelbar hukommelse og forsinket hukommelse.

Bli kvitt negative tanker?

Legen sitter på sykehuset og har negative tanker

Studien identifiserer en ny og potensielt foranderlig psykologisk prosess – repetitiv negativ tenkning. Vitenskap knytter dette til økt risiko for demens. Siden repetitiv negativ tenkning er et vanlig symptom på depresjon og angstlidelser, kan funnet hjelpe til med å forklare sammenhengen mellom disse lidelsene og den økte risikoen for demens. Så demens er et begrep som representerer et bredt spekter av sykdommer som er preget av kognitiv tilbakegang. Funksjoner inkluderer vanskeligheter med å huske, tenke eller ta beslutninger. Følgelig har disse en negativ effekt på en persons hverdag.

negative tanker om deprimert tenåring hos psykologen

Den vanligste formen for demens er Alzheimers sykdom. Dette rammer vanligvis mennesker over 60 år, men i sjeldne tilfeller kan det også forekomme hos unge. Alzheimers er en degenerativ sykdom, noe som betyr at den blir verre over tid. En person kan ha problemer med å huske ting eller fokusere på ting i utgangspunktet. Etter hvert som alvorlighetsgraden øker, kan det hende at pasienten ikke lenger kan huske familien eller venner.

bekymret mann på kontoret ser ut til å ha negative tanker

Imidlertid er det ennå ikke klart hva som egentlig forårsaker Alzheimers sykdom og hvilke faktorer som spiller en rolle i den. Det er foreløpig ingen kur, og behandlinger fokuserer vanligvis på medisinsk behandling for midlertidig å redusere symptomer og atferdsendringer som kan bremse utviklingen av sykdommen.

forskningsresultater

computertomografi av hjernen ved demens eller Alzheimers sykdom

Teamet fant at obsessive negative tanker var knyttet til økning i kognitiv tilbakegang og aggregering av amyloid beta -proteiner. Dette er et hjerneprotein som er involvert i Alzheimers sykdom. Det er imidlertid viktig å merke seg at denne forskningen fortsatt er i en tidlig fase, har noen begrensninger og er noe å se etter. Av denne grunn er korrelasjonen ikke nødvendigvis lik årsakssammenhengen. Så det er fortsatt ingen solid bevis på at negative tanker forårsaker disse tidlige tegnene på Alzheimers.

to smilende venner som drikker øl og støter på ølflasker

Så det er definitivt ikke nødvendig å bare utvikle positive tanker for å forhindre tap av hukommelse. Selvfølgelig bør folk prøve å tenke positivt. Dette er en viktig og interessant studie som fortsatt kan gi avgjørende forskning. Til slutt, hvis forskningen mislykkes, kan forskerne teste hvem som kan ha risiko for Alzheimers sykdom. Å forstå faktorene som kan øke risikoen for demens i dette tilfellet er avgjørende for å forbedre kunnskapen om denne ødeleggende tilstanden og utvikle forebyggingsstrategier.

Slutt å gjenta negative tanker

gamle mennesker med Alzheimers sykdom som et team med superheltedrakter

Tidligere forskning har vist at psykologiske faktorer som depresjon og angst også kan knyttes til Alzheimers sykdom. Dette har fått forskerne til å utvikle begrepet kognitiv gjeld som en risikofaktor for slike sykdommer. Fra dette mistenker de at det er ervervet av negativ tenkning. Fokuset er på prosesser der folk gjentatte ganger tenker på fortiden og bekymrer seg for fremtiden. Forfatterne av nåtiden studere ønsket å undersøke nærmere forholdet mellom slike tankeprosesser og tegnene på Alzheimers sykdom, som er oppbygging av proteiner i en persons hjerne og kognitiv tilbakegang.

Previous Post
1000 roser for Zweibrücken – offentlig kunstinstallasjon i byen
Next Post
Moderne enfamiliehus smelter harmonisk inn i landskapet