15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Spreder koronaviruset seg raskere til høsten? Slik ser prognosen ut

Hvorfor øker det rapporterte antallet COVID-19-tilfeller nå over hele Europa på grunn av spredning av koronaviruset? Mange land avsluttet full lockdown i begynnelsen av sommeren, men det var først i høst at det begynte å ta seg opp igjen betydelig de fleste steder. Så gjenåpning av skoler og universiteter førte til en større blanding av mennesker fra forskjellige husholdninger. Men fallet i utetemperaturene kan også spille en avgjørende rolle?

Hva med spredningen av koronaviruset for tiden?

rødt høstblad ved siden av en beskyttelsesmaske mot spredning av koronaviruset om høsten

Vi vet at flere får forkjølelse og influensa om vinteren. Imidlertid kan forkjølelse også skyldes typer koronavirus, og det er flere mulige årsaker til dette. Det tilskrives ofte at folk bruker mer tid innendørs når det er kaldere. Dette får dem til å hoste, nyse og generelt puste mot hverandre. I tillegg, når været er kaldt og vått, er det mer sannsynlig at mange velger å gå ombord på en overfylt buss eller tog. I stedet kan ansatte gå eller sykle til jobb. En annen teori er at folk produserer mindre vitamin D når det er mindre sollys. Dette fører til et svekket immunsystem.

bruk en maske for å forhindre varmt vær og koronavirusoverføring

Imidlertid har studier vist at en slik årlig økning i forkjølelse og influensa skjer spesielt når utetemperaturen og den relative fuktigheten inne er lavere. Influensavirus overlever og overføres lettere i kald, tørr luft. Så det er rimelig å tro at de samme verdiene kan være sanne for SARS-CoV-2, som er av lignende størrelse og struktur. Laboratorieforsøk med koronavirus og lignende virus har vist at de ikke overlever like godt på overflater ved høye temperaturer og relativ fuktighet. Imidlertid kan en behagelig romtemperatur være det ideelle miljøet i flere dager. Ved kjøletemperaturer på 4 ° C og lav relativ luftfuktighet kan koronavirus imidlertid tåle i en måned eller mer.

Tidligere pandemier

Sporing av verdensomspennende statistisk dataoverføring av koronavirus på en sykehusdatamaskin

Lærdomene fra de andre koronavirusene som dukket opp i det 21. århundre (SARS-CoV og MERS-CoV) forteller også en litt annen historie. En studie som sporet været under SARS-epidemien i 2003 i Kina antydet at toppen av infeksjoner skjedde under vårlignende værforhold. Tidlige data fra Australia antydet at lav luftfuktighet er en viktig faktor i risikoen for COVID-19-pigger enn temperatur. Imidlertid var det et stort utbrudd i Melbourne i juli som falt sammen med kaldt vær. Dette resulterte i en streng lockdown, men det ble ikke helt avslappet før i oktober.

snømann med munnbeskyttelse på under covid 19 -pandemien

Så totalt sett virker det som en god idé å være forberedt på flere COVID-19-tilfeller i de kaldere månedene. Imidlertid har folk sikkert lært av SARS-CoV-2 at nye virus kan overraske. De vet også at nær kontakt med andre lar viruset spre seg i all slags vær. Derfor bør en fysisk avstand mellom mennesker som ikke bor i samme husholdning beholdes i samfunnet. Om mulig bør ansiktsdekning fortsatt brukes i lukkede rom. Dessverre vil vi bare finne ut nøyaktig hvordan værendringer vil påvirke pandemien når vi har levd gjennom disse tider.

Previous Post
1000 roser for Zweibrücken – offentlig kunstinstallasjon i byen
Next Post
Moderne enfamiliehus smelter harmonisk inn i landskapet