15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Regelmessig bruk av smertestillende midler kan forårsake disse bivirkningene!

Noen ganger skjer det at på slutten av dagen surrer hodet ditt. Eller vrid ankelen mens du jogger. Eller at du har sterke smerter i mensen. Hvis du, som mange andre, ønsker å ta smertestillende midler, kan det være lurt å ty til en smertestillende medisin som ibuprofen med en gang. Ifølge en Statista -undersøkelse fra 2017 rapporterte totalt 11 prosent av de spurte at de tok smertestillende regelmessig flere ganger i uken. I tillegg, under coronavirus-pandemien, rapporterer leger om en økning i bruken av smertestillende medisiner når folk velger å selvmedisinere for å unngå mulig viruseksponering.

Mange tyr til en reseptfri, også fordi de gjør det ikke gå til legekontoret ønsker. Faktisk rapporterer NDR at antallet spesialistbesøk har falt massivt. 30 til 50 prosent av tyskerne forsinket eller unngikk å besøke en kardiolog eller onkolog på grunn av bekymring for COVID-19. For tannleger er nedgangen 80 prosent.

Å ta smertestillende regelmessig er skadelig

Selv om smertestillende midler kan være nyttige når de brukes som anvist, gidder mange av oss ikke å lese pakningsvedlegget eller følge produsentens doseringsinstruksjoner. En studie fra januar 2018 i farmakoepidemiologi & Narkotikasikkerhet antyder at 15 prosent av brukerne av OTC smertestillende midler som ibuprofen er maksimal anbefalt dose overskride innen en uke.

Folk tror at disse stoffene er ufarlige fordi de er billige og lett tilgjengelige. I andre land, for eksempel i USA, kan du noen ganger kjøpe dem i dagligvarebutikker eller på bensinstasjoner. Denne enkle tilgjengeligheten kan føre til antagelsen om at det ikke er farlig hvis man ikke følger instruksjonene strengt. Faktisk hvilke farer Følgende forklarer den vanlige bruken av smertestillende midler som er reseptfrie.

Hva er egentlig reseptfrie smertestillende midler?

Ibuprofen er permanent skadelig for hodepine

De fleste smertestillende midler du ser på apoteket tilhører en klasse med legemidler som kalles ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) er utpekt. Det engelske akronymet er NSAIDs og står for “Nonsteroidal anti-inflammatory drugs”. NSAID er de mest foreskrevne legemidlene i verden og inkluderer blant annet ibuprofen, aspirin, naproxen, diklofenak og ketoprofen. (Paracetamol er ikke et NSAID.) NSAID har tre hovedegenskaper: De er beroligende Smerter, betennelse og feber.

For selvmedisinering er de ikke-steroide antiinflammatoriske legemidlene kun godkjent for kortvarig behandling. Med andre ord, du bør ta dem i en kort periode mens du har ubehag og deretter stoppe når du har blitt frisk. Disse stoffene er generelt trygge og effektive så lenge de er innenfor anbefalt område dosering og den som er angitt på pakken Periode Å være tatt.

Maksimal daglig dose av ibuprofen for voksne i selvmedisinering er 1200 mg. En til to 200 mg tabletter tas hver 4. til 6. time. Pakningsvedlegget gir pasienten beskjed om at legemidlet ikke bør tas lenger enn 4-5 dager uten medisinsk råd.

Likevel er det vanlig at folk ikke tar hensyn til disse bruksanvisningene. Men grunnen til å begrense mengden og varigheten er at ingen medisiner, inkludert NSAID, er ufarlige – jo mer og jo lengre du tar, desto større er risikoen.

Smertestillende midler kan forårsake tarmblødning

Smertestillende midler Regelmessig bruk kan forårsake sår og blødninger

Ifølge en metaanalyse av observasjonsstudier som ble publisert i 2013 i “Deutsches Ärzteblatt”, fører NSAIDs til en tre til femdobling av risikoen for komplikasjoner i det øvre mage-tarmkanalen. Hovedbivirkningen av mange ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler er Sår (Blødning i magen eller fordøyelseskanalen).

For å lindre betennelse og smerte, reduser NSAIDs Prostaglandiner, hormonlignende stoffer som beskytter mageslimhinnen og derved forhindrer blant annet at det dannes sår. Lave nivåer av prostaglandin øker sannsynligheten for blødning fra tarmen.

Hvis du har magesmerter eller smerter, føler deg svak, kaster opp blod eller har svart avføring, må du slutte å ta NSAID og oppsøke lege – dette er vanlig Symptomer på tarmblødning. Ofte er det nok å stoppe medisinen for å bli kvitt såret, men hvis det er en komplikasjon kan du trenge andre medisiner, for eksempel en syreblokker, for å helbrede det.

Enkelte grupper har større risiko for å utvikle sår. Hvis du eldre enn 65 har en historie med sår, tar blodfortynnende midler eller kortikosteroider, eller drikker alkohol regelmessig, spør legen din før du tar NSAIDs. Risikoen for blødning fra tarmen er liten hvis du bruker NSAIDs bare midlertidig ta inn.

Forresten, U.S. Food and Drug Administration (FDA) før du tar NSAIDs, hvis du har hatt en allergisk reaksjon på smertestillende midler eller feberreduserende midler, og like før eller etter hjerteoperasjon.

Regelmessig bruk av smertestillende midler øker risikoen for hjerteinfarkt eller slag

Regelmessig bruk av smertestillende midler øker risikoen for hjerteinfarkt eller slag

Med unntak av aspirin kan NSAID -medisiner øke risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag i løpet av noen uker, selv om det ikke er klart hvorfor dette skjer. Risikoen din kan øke jo lenger du bruker NSAIDs, ifølge FDA. Symptomer på NSAID-indusert hjertesvikt eller hjerneslag inkluderer brystsmerter, pustevansker, plutselig svakhet i et område av kroppen din og vanskeligheter med å snakke.

Også en studie fra august 2014 i American Family Physician bekrefter det Ibuprofen for høyt blodtrykk leder. Hvis du tar NSAIDs i lang tid, får de kroppen til å holde igjen natrium og salt, noe som kan øke blodtrykket. Det er derfor det er viktig å ta den laveste dosen i kortest mulig tid for å lindre smerten og bruke smertestillende medisiner så sjelden som mulig.

Regelmessig bruk av smertestillende midler kan forårsake nyreskade

Permanente smertestillende midler kan føre til nyreproblemer

Når smertestillende medisiner misbrukes i lang tid, blir nyrene ofte påvirket.

Siden NSAID hemmer prostaglandinsyntesen, kan inntaket øke på sikt Nyresvikt å lede. Dette kan skje på en rekke måter, inkludert dårlig blodgjennomstrømning til nyrene, en akutt allergisk reaksjon på smertelindringen som manifesterer seg i nyrene, og minimal endringssykdom (MCD), et syndrom der protein skilles ut i urinen. Men det er ikke alt.

NSAID kan også forverre underliggende høyt blodtrykk, noe som kan forårsake akutt og kronisk skade på nyrene. Uansett kan NSAID forårsake væskeretensjon og hevelse hos mennesker med kardiovaskulære problemer, noe som kan være giftig for nyrene.

En Nyreskader kan omfatte hevelse i bein, redusert vannlating og blod i urinen – men de fleste er symptomfrie. Dessverre er nyresykdom en stille sykdom, og den eneste måten å identifisere det på er å ta en blodprøve.

Og ekstra forholdsregler bør tas under graviditet. En FDA -rapport fra oktober 2020 fant at det var sjeldent, men alvorlig å ta NSAIDs rundt 20. svangerskapsuke eller senere Årsake nyreproblemer hos en ufødt baby kan resultere i en liten mengde fostervann rundt babyen og mulige komplikasjoner i fremtiden.

Smertestillende medisiner kan gi deg mer hodepine

vanlige smertestillende piller enda mer hodepine

Du kan bli overrasket, men hyppig bruk av smertestillende midler kan føre til den såkalte Overbruk av narkotika Hodepine (MOH) avtrekker.

En studie fra juli 2017 i Pain Reports bekreftet at MOH påvirker 1 til 2 prosent av befolkningen og kan skyldes bruk av NSAIDs eller acetaminophen i 10 eller flere dager i måneden, selv om det ikke er klart hvorfor.

Å ta smertestillende daglig tyder på at det er en smerte som ikke blir behandlet. Du må undersøke hvorfor du trenger å ta disse stoffene så ofte i utgangspunktet.

Utilsiktet overdose av smertestillende medisiner?

Smertestillende midler bør ikke tas hver dag uten medisinsk tilsyn

OK, så hvis du tenker for deg selv: “Jeg tar aldri flere piller enn anbefalt”, vent et øyeblikk. Studien “Farmakoepidemiologi & Legemiddelsikkerhet “antyder at 37 prosent av respondentene tar flere former for smertelindring i løpet av uken – men mindre enn halvparten av disse menneskene var klar over at alle produktene var NSAIDs.

Å ta mer enn én type NSAID -legemidler samtidig øker risikoen for bivirkninger. Mange mennesker har problemer med å ta ibuprofen i tillegg til aspirin eller annen form for NSAID. Mange kosttilskudd med hoste og influensa inneholder også smertestillende som ingrediens. Leger rapporterer om en økning i smertestillende relaterte magesår i januar, antagelig fordi folk tok influensa og forkjølelsesmedisiner kombinert.

Smertestillende er avhengighetsskapende?

kan være vanedannende for smertestillende midler

Det korte svaret: egentlig ikke.

Du vil ikke utvikle den typen avhengighet vi kjenner fra opioider som vil gjøre deg avhengig og ha abstinenssymptomer når du slutter å ta dem. Imidlertid er det vanlig at profesjonelle idrettsutøvere, for eksempel fotballspillere, misbruker smertestillende medisiner.

Hvis en idrettsutøver er så skadet at de ikke lenger kan prestere godt på grunn av smerte, kan de ta store doser smertestillende midler for å dempe smerten og forbedre ytelsen.

Så hvor ille er det egentlig å ta smertestillende medisiner på lang sikt?

Regelmessig bruk av smertestillende medisiner kan være farlig

Så lenge du tar smertestillende medisiner under medisinsk tilsyn, er det sannsynligvis greit (legen kan kanskje foreskrive en dobbel dose av et reseptbelagt NSAID -legemiddel). Det er mennesker som tar smertestillende hver dag. Men kronisk bruk må overvåkes av en lege for å redusere risikoen for uønskede bivirkninger. Hvis du ikke har diskutert vanlig bruk med legen din, er det ganske farlig å ta smertestillende midler permanent.

Det anbefales at du definitivt oppsøker lege for en blodprøve i løpet av få dager, da det er så mange mulige bivirkninger. Også å ta smertestillende medisiner daglig tyder på at det er en smerte som ikke blir behandlet. Du må finne ut hvorfor du trenger å ta disse stoffene så ofte i utgangspunktet.

Henvisning: Medisinskommisjon for den tyske legeforeningen, Sammenligning av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs)

Previous Post
Tatoveringsideer for kvinner og menn: disse designene er trendy!
Next Post
Ideer for hjemmet – renover hjemmet ditt i trendfargene fra 2014