15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Søte potetoppskrifter – lag deilige retter med søte poteter

Søte potetoppskrifter sunn-vegansk-fylt-søtpotet-skrell-puré-siderett

Søte poteter, også kjent som søtpoteter, er en trendy grønnsak som har blitt mer og mer rimelig på restauranter og til og med i lavprisbutikker de siste årene. Den kan brukes til å tilberede deilige og eksotiske retter som har en spesiell smak og passer til hvert måltid. I denne artikkelen presenterer vi noen sunne Søte potetoppskrifter som passer perfekt til frokost, lunsj og middag.

Søte potetoppskrifter – smak, kalorier og hvordan du tilbereder

Søtpotetoppskrifter helskåret smak-veganer-lavkarbo-deilig

Potetene kommer opprinnelig fra Mellom- og Sør -Amerika og ligner poteter. Søtpotetene er imidlertid neppe relatert til våre innenlandske poteter. De har en appelsinmasse og smaker litt søtt, lik gulrøtter og gresskar. De inneholder også mange viktige mineraler som sink, kalium, kalsium, vitaminer og veldig lite fett. Søte poteter har rundt 80 kilokalorier per 100 gram og er ekstremt sunne. De kan tilberedes, bakes og friteres som konvensjonelle poteter, men de har en kortere tilberedningstid og en annen smak.

Søte potetoppskrifter fra ovnen

Søte potetoppskrifter smak-kalori-sunn-ovn-tilberedning

Søte potetoppskrifter er kompatible med det berømte Paleo-dietten og er et godt tillegg til et sunt kosthold. De kan enkelt tilberedes i ovnen og er perfekte som en kalorilett eller som hovedrett. Du kan raskt tilberede søte og salte søte poteter i ovnen med hvitløkspulver, løkpulver, kanel, salt og pepper.

Kok søte poteter og tilbered puréen

Søte potetoppskrifter søte poteter-kok-puré-tilbered-barnemat

Du kan lage en deilig søtpotetpuré av søte poteter og servere den som tilbehør til lunsj eller middag. Først bør du koke søtpotetene ved å legge dem i en kjele med kokende saltet vann. Etter 15-20 minutter er de ferdige og skal moses med potet-sabotasje til en puré er laget. Du kan tilsette smør og melk hvis du ønsker det. Søte poteter kan også brukes til å lage deilige oppskrifter på babymat.

Søte potetoppskrifter for grilling

Søtpotetoppskrifter grill-deilig-paleo-diett-sunt-vegetarianer-spis-lavkarbo

Hvis du er ute etter lavkarbooppskrifter å legge til i kostholdet ditt, kan du prøve grillede søte poteter. De er raske å lage og en flott idé for grilling. Server de grillede søtpotetene med litt olivenolje, salt og koriander for en enda bedre smak.

Oppskriftsideer til søtpotetgryte

søtpotet-oppskrifter-vegetarisk-gryte-ovn-oppskrift-søtpotet-retter

Hvis du vil prøve deilige søte potetoppskrifter selv, kan du tilberede en gryte. Den kan enkelt tilberedes av grønnsaker du ønsker, skrelle søte poteter, bacon eller kjøtt, egg, krydder og olivenolje og bakes i en ildfast form i ovnen.

Oppskrift på søtpotetsuppe

Søtpotet-oppskrifter-suppe-tilberedning-oppskrift-ingredienser-skjæring-matlaging

Varme supper er alltid en god oppskriftside for høst og vinter. Du kan lage en søtpotetsuppe av følgende ingredienser:

  • en skrelt potet i terninger
  • to skrellede, terninger gulrøtter
  • en løk i skiver
  • to finhakkede fedd hvitløk
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 ss olivenolje
  • Salt og pepper.

Variasjoner for søtpotetsuppen

Søtpotet-oppskrifter-suppe-oppskrift-forberedelse-forslag til sunn servering

Denne suppen kan også tilberedes med andre grønnsaker, for eksempel gresskar, poteter, sellerirot og andre. Hjemmelagde krutonger, brente mandler eller valnøtter, fersk koriander og bacon er perfekte for servering for å forfine smaken.

Forbered den fylte søtpoteten

søtpotet-oppskrifter-vegetar-fylte-søte-poteter-ost-ovn-tilberedning

Du kan også lage søte poteter som en bakt potet og lage et deilig måltid selv til lunsj. Du kan enten bake batataen uten andre ingredienser og deretter smake til med smør og salt, eller du kan fylle dem med en fylling du ønsker.

Søtpotetretter ut av ovnen

søtpotet-oppskrifter-vegetar-bakt-søt-potet-fylt-oppskrift

For å tilberede fylte søte poteter, bør du først bake knollene hele i ovnen i omtrent 50 minutter. Skjær dem deretter i to og la dem avkjøles i romtemperatur i ca 5 minutter. Mos deretter innsiden av søtpoteten lett med en gaffel og tilsett grønnsaker, kjøtt, krydder og ost. Stek i 10-15 minutter til og de bakte potetene er klare.

Vegansk oppskrift på søtpotet med kikerter

søtpotet-oppskrifter-veganer-glutenfri-fylte-søte poteter-oppskrift-idé-sunt

Hvis du vil prøve en vegansk oppskrift på søte poteter, kan du tilberede oppskriften på fylte bakte poteter uten kjøtt og ost. I stedet kan du bruke for eksempel kikerter, vegansk urtesaus, tomater og persille til fyllet.

Søte potetoppskrifter med karri

søtpotet-oppskrifter-karri-oppskrift-rett-kylling-kjøtt-søte poteter-ris-mandler

Du kan også lage eksotiske oppskrifter med søte poteter. En god oppskriftside er kyllingkarryen med søte poteter, som vanligvis serveres med kokt ris. Karri kan også tilberedes vegetarisk med andre grønnsaker du ønsker.

Søte potetoppskrifter på sprø frites

søtpotet-oppskrifter-jamie-oliver-frites-panne-ovn-rosmarin-deilig-snack

Når du tenker på poteter, kommer pommes frites nesten alltid opp. Du kan også tilberede og nyte deilige pommes frites fra en batata. Nedenfor viser vi deg en av Jamie Olivers søte potetoppskrifter på sprø pommes frites som er bakt i stedet for frityrstekt.

Forbered deilige søte poteter

Søtpotet-oppskrifter-forbered-vask-kutt-la-la-skrelle-sunt

Først bør du vaske søtpotetene grundig med en potetbørste, spesielt hvis du planlegger å spise dem med skallet på. Etter det blir de kuttet i tykke eller tynne potetbåter etter ønske. Jo tynnere søtpotetene er, desto skarpere blir pommes frites.

Bakte søte potetoppskrifter av Jamie Oliver

søtpotet-oppskrifter-jamie-oliver-salte-snacks-bakte-søte-poteter

For å gjøre søtpotetfriesen kraftig, dryss på salt, pepper og paprikapulver før baking. Tilsett litt olivenolje, bland alt sammen og stek i ca 30 minutter på 200 grader i en stekeplate med bakepapir.

Søtpotetgull

søtpotet-oppskrifter-chips-sprø-forberede-deg-tilbake-åpne-sunt

Du kan også lage chips av søte poteter på samme måte. Du bør ganske enkelt kutte batataen i veldig tynne, runde skiver og ikke bake for mye i bakeplaten samtidig. Du bør ikke nødvendigvis skrelle søtpotetene for dette, for skallet er også spiselig og inneholder mange vitaminer.

Tilbered søte poteter som gode snacks

søtpotet-oppskrifter-sunn-snack-mellom-måltider-skiver-bacon-ost

Vil du lage originale og sunne snacks til neste fest? Du kan bruke søtpotetskiver, grønnsaker, bacon og ost til å lage en god matbit for gjestene dine og imponere dem med den. Du kan også servere forretter med en dukkert, for eksempel laget av rømme og urter.

Søte potetoppskrifter på panne

Søtpotet-oppskrifter-panne-revet-søt-poteter-eple-yngel-idé

Hvis du vil tilberede søte poteter selv, kan du også gjøre dette i pannen. En søtpotetpanne med egg og grønnsaker er en god idé til frokost. Du kan også bruke egg, mel, sitronsaft, revede epler, poteter og krydder for å tilberede en slags søtpotetpannekake i pannen.

Søtpotet som tilbehør

søtpotet-oppskrifter-svinestek-søte poteter-siderett-løk-eple-middag

Mange søte potetoppskrifter kan tilberedes med kjøtt eller fisk og brukes vanligvis som tilbehør. Hvis du for eksempel lager svinestek, kan du servere kjøttet med bakt søtpotet. En grillet laks, derimot, kombinerer godt med en søtpotetpuré.

Søte potetoppskrifter på desserter

søtpotet-oppskrifter-dessert-pannekake-frokost-tilberedning-søtpotet-puré

Siden søtpotetsmaken er søt, kan den også brukes til å tilberede desserter. For eksempel kan du eksperimentere med pannekakedeigen ved å tilsette potetmos. Andre populære søte potetoppskrifter til dessert inkluderer kaker, puddinger, muffins og kaker.

Previous Post
Tatoveringsideer for kvinner og menn: disse designene er trendy!
Next Post
Ideer for hjemmet – renover hjemmet ditt i trendfargene fra 2014