15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Type 2 diabetesbehandling eksperimentelt mulig uten behov for insulin?

Et nytt proof of concept studie har vist positive resultater i type 2 diabetes terapi. Hvis slik behandling viser seg å være effektiv, vil det bety at pasienter kan leve uten insulin. Studiens forfattere presenterte forskningen sin på UEG Week Virtual 2020. Dette er en konferanse organisert av United European Gastroenterology, en profesjonell ideell organisasjon for fordøyelsesspesialister.

Nytt konsept for type 2 diabetesbehandling

behandling med insulin for diabetes ved injeksjon

Behandling for type 2 diabetes med insulin kan være nødvendig hvis personen ikke kan holde blodsukkeret på normale nivåer. Slik terapi kan ha form av injeksjoner, penner, pumper eller inhalatorer. Dette stimulerer cellene i kroppen til å absorbere mer blodsukker. Imidlertid kan folks oppfatning av bivirkningene av insulinbehandling være svært høy. Som et resultat kan det hende at leger er mindre sannsynlig å foreskrive insulin. Hvis de gjør det, kan det imidlertid hende at pasientene ikke tar insulin regelmessig. Følgelig kan terapier som kan bidra til å unngå oppfattede bivirkninger være nyttige. Dette kan hjelpe helsepersonell til å sikre at folk holder tritt med foreskrevet behandling og forhindrer risiko for alvorlige helseproblemer.

lege for gastroskopi med duodenal mucosal resurfacing eller dmr innovativ teknologi som diabetes type 2 terapi

I denne sammenhengen brukte forskerne bak denne studien en ny teknikk som forskere først brukte på mennesker i 2016. Basert på disse foreløpige resultatene virket det lovende. Teknikken er kjent som Duodenal Mucosal Resurfacing (DMR). Duodenum er den første delen av en persons tynntarm. Ved DMR heves slimhinnelaget i tolvfingertarmen slik at det eksponerte området kan ableres med oppvarmet vann. Dette er en prosess for å fjerne cellene i målområdet. Forskerne som utviklet denne DMR -teknikken forsøkte å reprodusere de gunstige effektene av bariatrisk kirurgi (gastrisk bypass -kirurgi) på blodsukkernivået ved å bruke en mindre invasiv teknikk. DMR kan utføres poliklinisk og er minimalt invasiv. Det er et endoskop med et kateter som leger bruker for å få tilgang til tolvfingertarmen.

Lovende studieresultater

kvinne med blodsukkermåler forbereder prøve fra fingeren

Studien inkluderte 16 deltakere med type 2 diabetes som ble behandlet med insulin. Av studiedeltakerne som brukte type 2 diabetesbehandling med DMR, klarte 12 (75%) å slutte å bruke insulin. Etter 6 måneder klarte de også å opprettholde blodsukkernivået. Testpersonene så også en rekke fordeler for stoffskiftet. Deltakernes HbA1c -nivåer, som bestemmer en persons glukosenivå, var alle under 7,5%. Etter 12 måneder falt det også ytterligere til 6,7%. De som reagerte på behandling så at kroppsmasseindeksen minket fra et gjennomsnitt på 29,8 kg per kvadratmeter (kg / m 2) før studiestart til 25,5 kg 12 måneder etter studien. Fettet i leveren til deltakerne gikk ned etter 6 måneder fra 8,1% til 4,6%.

mannlig bypassoperasjon ved dmr diabetes type 2 -terapi uten behov for insulin

Selv for de deltakerne som fortsatt trengte insulin, ble mengden som kreves redusert fra et gjennomsnitt på 35 til 17 enheter per dag etter 12 måneder. Mange pasienter med type 2 -diabetes ville være veldig glade for å kunne avbryte insulinbehandling fordi slik behandling er forbundet med vektøkning og hypoglykemiske hendelser. Intervensjonen kombinerte to innovative behandlinger. Ingen detaljer er tilgjengelige om bivirkningene av de to behandlingene (DMR og GLP-1 agonist). Selv om denne type 2 diabetesbehandlingen viser så mye løfte, er det nødvendig med større studier for å finne ut resultatene å bekrefte. Det er viktig at det ennå ikke er klart hvordan og hvorfor terapien ser ut til å fungere. Forskere tror at det kan fungere fordi slimhinnecellene som påvirkes av DMR -behandling gjennomgår endringer som svar på usunne dietter som kan fremme insulinresistens.

Previous Post
Tatoveringsideer for kvinner og menn: disse designene er trendy!
Next Post
Ideer for hjemmet – renover hjemmet ditt i trendfargene fra 2014