15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Behandle symptomer på næringsmangel med vitamin D fra blåskjell

Cambridge -forskere har utviklet en ny metode for å befeste skalldyr med mikronæringsstoffer for å bekjempe symptomer på ernæringsmangel. Disse kan i noen tilfeller forårsake alvorlige helseproblemer. Teamet jobber nå med store fiskeprodusenter for å teste innkapslingsteknologien deres, eller såkalte “vitaminkuler”, ytterligere..

Forhindre symptomer på mangel på næringsstoffer

kapsel kosttilskudd vitamin d fiskeolje omega 3 fettsyrer

Over to milliarder mennesker verden over lider av mangel på næringsstoffer. Dette fører ofte til en rekke alvorlige helseproblemer. Imidlertid er forsterkende matvarer med mikronæringsstoffer allerede en industristandard for å forbedre folkehelsen. Forskere fra Cambridge Department of Zoology har inngått samarbeid med Cambridge-baserte BioBullets. Dermed ønsker de å lade opp en av de sunneste og mest bærekraftige kildene til animalsk protein. David Aldridge i samarbeid med studenten David Willer laget den første mikrokapslen. Han utviklet disse spesielt for å gi næringsstoffer til blåskjell. Disse er gunstige for menneskers helse. “Vitamin Bullets”, patentert av Aldridge selskap BioBullets, er skreddersydd for optimal størrelse, form, oppdrift og attraktivitet for skalldyr.

en gryte med kokte muslinger

Den publiserte studien er spesielt verdifull fordi når folk spiser blåskjell, spiser de hele organismen, inkludert tarmene. Dette betyr at forbrukerne fordøyer næringsstoffene som dyr har konsumert. Dette gjør blåskjell til et ideelt reisemål for næringsforsterkning. I laboratoriet i Cambridge testet forskerne mikrokapsler forsterket med vitamin A og vitamin D på over 100 østers for å bestemme den optimale dosen. De bemerket også at dette bør mates i 8 timer mot slutten av perioden etter høsting når muslinger holdes i rengjøringstanker.

Studieresultater

vitamin d -mangel med sol forhindrer symptomer på næringsstoffmangel

Teamet fant at forsterkede østers ga omtrent 100 ganger mer vitamin A og over 150 ganger mer vitamin D enn de normale variantene. Enda viktigere er det at de dramatisk overgikk laksen, en av de beste naturlige kildene til disse vitaminene. De forsterkede østersene ga mer enn 26 ganger mer vitamin A og mer enn 4 ganger mer vitamin D enn laks. Forskerne fant at en servering av bare to av deres ladede skalldyr ga nok vitamin A og D. Dette kan dekke anbefalt daglig godtgjørelse for et menneske. Blåskjell er høyere i protein enn biff, er rik på omega-3 fettsyrer og inneholder noen av de høyeste nivåene av viktige mineraler i alle dyrebaserte matvarer. Likevel er det lite sannsynlig at næringsstoffene de naturlig gir, vil behandle symptomer på ernæringsmangel.

Bekjemp symptomer på mangel på næringsstoffer med forsterkede blåskjell og østers

Disse skalldyrene er også svært bærekraftige for landbruket. De har et mye mindre økologisk fotavtrykk enn animalsk kjøtt eller fisk. I tillegg koster de enda mindre enn mange plantevekster som hvete, soya og ris. Forskerne påpeker imidlertid i studien indikerte at forbrukere i fattigere regioner, hvor vitaminmangel er vanligst, er mer sannsynlig å kjøpe forsterkede matvarer som er litt dyrere. Ytterligere kjøp må gjøres for bruk av tilleggspiller. De beregner at befestning øker kostnaden for å lage en enkelt østers med bare 0,0056 dollar.

Previous Post
1000 roser for Zweibrücken – offentlig kunstinstallasjon i byen
Next Post
Moderne enfamiliehus smelter harmonisk inn i landskapet