15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Plutselig hørselstap i COVID-19 som et beslektet symptom

Det har tidligere vært uvanlig at plutselig hørselstap var et symptom hos mennesker med COVID-19-infeksjon. Imidlertid rapporterte leger nylig et slikt tilfelle i Storbritannia og advarer om det. Du rapporterte om det i magasinet BMJ Case Reports. Å vite om en slik mulig bivirkning er viktig ettersom umiddelbar steroidbehandling kan reversere denne svekkende tilstanden, påpeker de.

Plutselig hørselstap kan være relatert til koronaviruset?

mannen legger en beskyttelsesmaske på ansiktet hans under pandemien

Plutselig hørselstap blir ofte sett av øre-, nese- og svelgspesialister. Rundt 5 til 160 tilfeller per 100 000 mennesker rapporteres hvert år. Det er ennå ikke helt klart hva årsakene er. En slik tilstand kan oftest følge en virusinfeksjon som influensa, herpes eller cytomegali -virus. Til tross for mange publiserte undersøkelser om plutselige hørselsproblemer med Sars-CoV-2, har bare en håndfull andre tilfeller relatert til COVID-19 blitt rapportert. Legene beskriver et slikt tilfelle av en 45 år gammel mann med astma. De registrerte ham på øre-, nese- og halsavdelingen på et britisk sykehus etter at han ikke lenger kunne høre med det ene øret. Dette skjedde mens han ble innlagt på sykehus for en COVID-19-infeksjon.

steroidtabletter som brukes til å behandle plutselig hørselstap

Pasienten hadde blitt innlagt på sykehus for COVID-19 symptomer som varte i 10 dager. Han ble deretter overført til intensivavdelingen fordi han hadde problemer med å puste. Legene ventilerte deretter mannen i 30 dager. Så han utviklet andre komplikasjoner og ble behandlet med remdesivir, intravenøse steroider og en blodoverføring, noe som fikk ham til å føle seg bedre. En uke etter at luftslangen ble fjernet og han forlot intensivavdelingen, la han merke til en ringing i ørene (tinnitus) i venstre øre. Plutselig hørselstap fulgte i samme øre. Mannen hadde aldri mistet hørselen eller hadde øreproblemer før. Bortsett fra astma var han ellers like frisk og frisk som andre mennesker.

Symptomer på COVID-19 å studere

illustrasjon av dempet lyd og koronavirus

Undersøkelse av øregangene viste at mannen ikke hadde blokkeringer eller betennelser. Imidlertid avslørte en hørselstest at han hadde mistet hørselen betydelig i venstre øre. Pasienten ble behandlet med tabletter og injeksjoner, hvoretter hørselen delvis ble frisk. Tester for andre mulige årsaker, inkludert revmatoid artritt, influensa og HIV kom tilbake negative. Dette førte til at legene hans konkluderte med at hans plutselige hørselstap var knyttet til COVID-19-infeksjonen. Til tross for den omfattende litteraturen om COVID-19 og de ulike symptomene knyttet til viruset, har det vært mangel på diskusjon om forholdet mellom COVID-19 og hørsel. Plutselig hørselstap og tinnitus er symptomer som er sett, men som ikke er fremhevet hos pasienter med COVID-19 og influensavirus. Et slikt tilfelle av hørselstap som bare var relatert til COVID-19 ble rapportert i april 2020.

plutselig hørselstap som et symptom på covid 19

Det antas at SARS-CoV-2, viruset som er ansvarlig for COVID-19, er bundet til en bestemt celletype i lungene. Viruset ble også nylig funnet i lignende celler som strekker seg mellom mellomøret. Det er i hvert fall slik forfatterne forklarer det av rapporten. I tillegg skaper SARS-CoV-2 også en inflammatorisk respons og en økning i kjemikalier som har vært knyttet til hørselstap. Dette er det første rapporterte tilfellet av sensorineural hørselstap etter COVID-19-infeksjon i Storbritannia. Gitt den utbredte tilstedeværelsen av viruset i befolkningen og den betydelige sykdommen ved hørselstap, er det viktig å undersøke nærmere. De legger til at dette er spesielt sant gitt behovet for å raskt identifisere og behandle hørselstap og de nåværende vanskelighetene med å få tilgang til medisinske tjenester. Leger bør derfor spørre pasientene sine på intensivavdelingen om et slikt symptom og henvise dem til akutt behandling.

Previous Post
Tatoveringsideer for kvinner og menn: disse designene er trendy!
Next Post
Ideer for hjemmet – renover hjemmet ditt i trendfargene fra 2014