15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Psykiske lidelser som mulige konsekvenser etter en COVID-19-infeksjon

En ny studie fant at pasienter med COVID-19 kan utvikle psykiske lidelser etter at de er blitt friske. Ifølge rapporten oppstår et slikt problem hos 18 prosent av de berørte innen tre måneder etter at de ble diagnostisert. Dette kan være depresjon, angst eller demens. Så risikoen din ble doblet sammenlignet med mennesker uten koronavirus. Leger mistenker derfor at infeksjoner på grunn av Sars-CoV-2 kan være knyttet til en høyere frekvens av psykiatriske helseproblemer.

Sannsynlighet for psykiske lidelser med Covid

Ung kvinne med beskyttelsesmaske ser ut av vinduet under Covid 19 -pandemien

Ifølge forskjellige rapporter lider mennesker som er diagnostisert med COVID-19 ofte av angst, søvnløshet, depresjon og posttraumatisk stresslidelse. Forskere jobber fortsatt med å forstå nøyaktig hvordan det nye koronaviruset påvirker ikke bare sinnet, men også hjernens funksjon. I tillegg er den nye forskningen med på å ytterligere etablere denne forbindelsen. Så COVID-19 kan forårsake psykiske problemer på grunn av stress under pandemien, så vel som de fysiske effektene av sykdommen. Forskere fra University of Oxford og NIHR Oxford Health Biomedical Research Center evaluerte helseregistreringene til 69 millioner mennesker i USA, inkludert over 62 000 mennesker som er diagnostisert med COVID-19. For første gang hadde de som utviklet COVID-19 dobbelt så stor sannsynlighet for å utvikle stemning eller angstlidelse. Eldre voksne med COVID-19 var også to til tre ganger mer sannsynlig å utvikle demens.

konsept om mental helse og hjerneeffekter

Forskerne fant også at psykiske lidelser var knyttet til en 65 prosent høyere risiko for sykdommen året før COVID-19-testen var positiv. Den enkle diagnosen på denne nye og muligens livstruende sykdommen kan ofte utløse stress og angst. Gitt nyheten og omfanget av pandemien, er det lite rammeverk for å håndtere trusler mot helse, livsstil og sosiale endringer, spesielt i løpet av levetiden til flertallet av den levende befolkningen. De som testet positivt må isolere seg deretter. Og dette kan igjen føre til angst og depresjon. Vanligvis kan imidlertid pasienter stole på sine nærmeste for å hjelpe dem med å komme seg. Imidlertid kan det ta flere måneder før pasienten blir frisk av COVID-19. Dette kan føre til en rekke utfordringer. Dette vil for eksempel være å komme tilbake på jobb, ta vare på barn eller gjenoppta livets rytme.

forskningsresultater

pasient og lege diskuterer psykiske lidelser på grunn av koronavirus

Så forskere vet allerede at COVID-19 ikke bare er en luftveissykdom. Dette er snarere en sykdom som kan påvirke mange kritiske organer, inkludert hjernen. Mange rapporter viser at nevrologiske komplikasjoner er vanlige hos COVID-19-pasienter. Disse kan omfatte forvirring, svimmelhet, delirium og andre kognitive svekkelser forårsaket av koronaviruset. Hvis viruset påvirker sentralnervesystemet direkte, kan det føre til betydelig nevrologisk og psykiatrisk sykdom. I tillegg kan et forstyrret luftveisystem forringe oksygentilførselen til hjernen. Ifølge studieforfatterne er det også en sterk sammenheng mellom immunologisk funksjon og mental helse. Ethvert virus som angriper sentralnervesystemet fører til hypoksisk hjerneskade eller nedsatt fysisk funksjon, sa forskerne.

strategier for global pandemi på grunn av covid 19

Resultatene denne studien antyder at mennesker med eksisterende psykiatriske lidelser er mer utsatt for å utvikle slike etter COVID-19-infeksjoner. Personer med hyperaktivitetsforstyrrelse, depresjon, schizofreni og bipolar lidelse er enda mer sannsynlig å bli diagnostisert med COVID-19. Høy angst øker følgelig sirkulerende kortisol, noe som har helsemessige konsekvenser, inkludert redusert immunitet, som definitivt kan spille en rolle i dette. Med andre ord, når folk er veldig engstelige eller deprimerte, blir de til slutt også mer utsatt for COVID-19.

Previous Post
Tatoveringsideer for kvinner og menn: disse designene er trendy!
Next Post
Ideer for hjemmet – renover hjemmet ditt i trendfargene fra 2014