15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Nikotineffekt mot koronavirus – beskytter røyking mot COVID -19?

Utvilsomt, på grunn av sine nikotineffekter, er røyking verdens største folkehelseproblem. Mer enn 8 millioner mennesker dør av det over hele verden hvert år. Nye studier under koronakrisen tyder imidlertid på at røykere har en betydelig lavere risiko enn andre for å utvikle alvorlig Covid-19. Franske forskere sies nå å prøve å bruke nikotinplaster på pasienter med koronavirus for å se om dette virkelig kan gi beskyttelse.

Undersøk nikotineffekter på infeksjoner

iført beskyttelsesmaske og røyking på gaten nikotin anti-coronavirus effekt

Forskere ved Pitié-Salpêtrière sykehus i Paris fant at få mennesker som var innlagt på sykehus eller hjemme med Covid-19 røykte regelmessig sammenlignet med befolkningen generelt. Det er mulig at nikotins virkninger beskytter mennesker mot viruset. Ifølge teamet er det imidlertid en høyere risiko for komplikasjoner hos røykere som har blitt smittet med koronavirus. Dette kan skje på grunn av toksiske røykers toksiske effekter på lungene.

Askebeger fullt av sigarettskodder ved siden av en røykende mann foran en bærbar datamaskin

Paris -forskere intervjuet 480 pasienter som testet positivt, inkludert 350 som hadde blitt innlagt på sykehus og 130 som hadde mindre alvorlige symptomer og fikk lov til å gå hjem. Ytterligere studier er planlagt for å teste om medisinen kan bruke dette stoffet for å forhindre eller behandle den dødelige sykdommen.

sykepleier skriver data fra en blodprøve fra covid 19 pasient nikotin mot koronavirusinfeksjon

Av de sykehusinnlagte med en gjennomsnittsalder på 65 år var bare 4,4% vanlige røykere. Til sammenligning røykte 5,3% av de som dro hjem, med en gjennomsnittsalder på 44 år. I befolkningen generelt røyker 40% av 44 til 53 åringer og 11,3% av 65 til 75 åringer. Den franske nevrobiologen Jean-Pierre Changeux, som gjennomgikk studien, mistenker at nikotinet kan forhindre koronaviruset i å nå celler i kroppen og forhindre at den sprer seg. Kjemikaliet kan også redusere overreaksjonen av kroppens immunsystem, noe som er sett i de mest alvorlige tilfellene. Forskerne ønsker nå å gå gjennom resultatene, som tilsynelatende også bekrefter resultatene av en kinesisk studie, i en klinisk studie.

Utsikter for behandling

en gruppe leger diskuterer koronavirus på et brett

Studier som viser helsearbeidere i frontlinjen, infiserte sykehuspasienter og personer på intensiv som mottar nikotinplaster, venter for øyeblikket på godkjenning fra franske helsemyndigheter. Selv om franske forskere mener røyking utgjør en alvorlig helserisiko, sier de at nikotin kan være en behandling for koronavirus i kontrollerte miljøer. Derfor planlegger de å sette nikotinplaster på sykehuspasienter og befolkningen for å teste hypotesen. I tillegg vil forskerne prøve å tygge og lukte tobakkvarer.

kvinnen legger nikotinplaster på venstre overarm

Resultatene ligner data fra Kina i forrige måned i New England Journal of Medicine, rapporterte AFP. Av 1000 mennesker smittet i Kina, var rundt 12,6% røykere. Dette er sammenlignet med omtrent 26% i befolkningen generelt, ifølge nyhetsbyrået. Selv om sykdommen i mange tilfeller er mild, innebærer alvorlig COVID-19-infeksjon en inflammatorisk respons.

nikotin kan påvirke pasienter med covid 19 -infeksjon

Leger refererer ofte til disse som en storm av cytokin. En slik krise er preget av frigjøring av proinflammatoriske cytokiner som kan føre til akutt respiratorisk nødsyndrom og død. Forskerne formidler den kolinerge antiinflammatoriske veien gjennom nAChR og kan dermed kontrollere betennelse. Det fungerer som en immunmodulator gjennom toveiskommunikasjon mellom immunsystemet og nervesystemet.

Kontrovers om nikotineffekter i COVID-19

mann med briller og ansiktsmaske holder kaffekoppen foran den bærbare datamaskinen

I tillegg, ifølge WHO, har røyking i alle former en betydelig innvirkning på hjerte- og luftveiene. COVID-19-viruset kan skade de samme systemene. Lungeskader fra røyking gjør de som er smittet med COVID-19 mer utsatt for bakterielle og virale lungeinfeksjoner. Forskningsdata fra Kina, der pandemien begynte, viste at personer med helseproblemer i disse to systemene forårsaket av tobakkbruk hadde større risiko for å utvikle alvorlige symptomer på COVID-19-viruset.

brennende sigarett på et rekkverk la røyking av coronavirus -pandemi

Oppsummert skal det bemerkes at artikler som direkte eller indirekte støtter forsøket på å skille tobakk fra COVID-19-pandemien hovedsakelig er basert på saker som ennå ikke er underbygget. I tillegg bør forskere vurdere enhver kobling mellom forfatterne av hver artikkel og tobakkindustrien. Derfor er alle konklusjoner om forholdet mellom røyking og COVID-19-viruset fortsatt tidlige. Samtidig bør forskere vurdere alle tilgjengelige data. Derfor bør publikasjoner ikke direkte eller indirekte føre til atferd som har vist seg å være helseskadelig.

Previous Post
Hvit julepynt – 30 lyse, elegante ideer
Next Post
Psykiske lidelser som mulige konsekvenser etter en COVID-19-infeksjon