15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Terrengsykkel tilbehør – hvilket MTB utstyr bør du ha med deg?

terrengsykkel tilbehør mtb utstyr viktige sykkeltureruter

Uansett om du bruker en rask sykkeltur for en dag eller lang tid borte fra sivilisasjonen i fjellet, er terrengsykkeltilbehør en uunnværlig sak. I denne guiden har vi samlet det viktigste MTB -utstyret du alltid bør ha tilgjengelig under sykkelturen. Hvis du er en av de syklistene som er begeistret for sport, kan våre praktiske tips om riktig terrengsykkeltilbehør for din problemfrie opplevelse på hjul være svært nyttig.

terrengsykkel tilbehør mtb utstyr viktig sykkel reise mobiltelefon (1)

Temaet vi vil fokusere på i de følgende linjene er MTB -utstyret du bør ha i sekken på din neste sykkeltur. Oppdag vår liste over de viktigste tingene du trenger for alle slags forhold.

 Nyttig terrengsykkel tilbehør

terrengsykkel tilbehør mtb utstyr viktig sykkel reiseruter deler sykkel

Tilbakevendelsen av godt vær og lange dager gjør at vi kan planlegge den etterlengtede sykkelturen. Av denne grunn ville det være fornuftig å forberede noe tilbehør du må ha som ledsagere, slik at opplevelsen ikke går glipp av. Skader eller mekaniske problemer er bare noen av de mulige tilfellene, og hvis vi ikke har tenkt på nødvendig terrengsykkeltilbehør på forhånd, kan ikke adrenalinnivået bare stige på grunn av ridningen. Så hvis du husker noen få sikkerhetsproblemer, kan du unngå mye hodepine og til og med alvorlige ulykker.

terrengsykkel tilbehør mtb utstyr viktig sykkel reise ryggsekk vannflasker

Først av alt er det spørsmålet om størrelsen på ryggsekken for det nødvendige terrengsykkeltilbehøret. Ideelt sett bør du ta med deg det viktigste uten at bagasjen din blir for stor og tung.

terrengsykkel tilbehør mtb utstyr viktig sykkeltur stretch mat sykkel tube vannflaske

Følgelig er ernæring og hydrering avgjørende for alle typer terrengsykling. Noen få flasker vann er derfor et must i lommen. I tillegg anbefales det på det sterkeste at du finner ut den nøyaktige plasseringen av noen drikkevannspunkter på torget. Selv om du ikke planlegger en lang utflukt, må du alltid ha med deg noe å spise hvis sykkelturen tar lengre tid enn forventet. Granola barer, tørket frukt eller nøtter vil gi deg de viktigste næringsstoffene for denne typen sportsaktiviteter. I tillegg har disse matvarene lang holdbarhet og tar ikke mer plass enn i en liten veske.

Hvilket terrengsykkeltilbehør bør ikke gå glipp av?

terrengsykkel tilbehør mtb utstyr viktige sykkeltureruter sykkelreparasjonssett

Listen over nødvendig MTB -utstyr i sekken fortsetter med reservehjulet. Hvis bagasjemengden tillater det, kan du også tilby to av dem, spesielt på lange terrengsykkelturer. Flate dekk forekommer ofte på steinete ruter eller ekstreme hopp. Som erstatning for sykkelslangen er sykkelreparasjonssettet allerede obligatorisk. Disse hjelpemidlene, spesielt de med ferdiglaget lim, kan brukes raskt på stedet når et dekk skal skiftes.

terrengsykkel tilbehør mtb utstyr viktig sykkel reiseruter deler sykkel håndpumpe

Håndpumpen er også en del av vår liste over terrengsykkeltilbehør. Dette er avgjørende for å pumpe opp et dekk etter å ha reparert en punktering eller bare for å justere lufttrykket. Pumpen er et av terrengsykkeltilbehøret som aldri vil svikte deg.

terrengsykkel tilbehør mtb utstyr viktig sykkel reiseruter deler sykkel multifunksjonsverktøy

Videre må et godt flerbruksinstrument finne plass i syklistens forberedte ryggsekk. Et kompakt verktøy kan i større eller mindre grad delvis eller fullstendig løse mange problemer under kjøring. I prinsippet bør et slikt multifunksjonsverktøy være utstyrt med en T25 Torx- og flatskrutrekker, unbrakonøkkel og muligens også med tang og saks. Hvis instrumentet også har en innebygd dekkspak, er du på den sikre siden.

Terrengsykkel tilbehør som beskyttelse mot ubehagelige overraskelser

terrengsykkel tilbehør mtb utstyr viktig sykkel reiseruter deler sykkelkjede smøring

En liten flaske med kjedesmøring kan være svært nyttig, spesielt når for eksempel en terrengsykkelsti i nedoverbakke krysser et vassdrag. I tilfelle en støvete rute, bør tingene også være tilgjengelige.

terrengsykkel tilbehør mtb utstyr viktig sykkel reiseruter deler sykkel i tillegg

For å unngå ubehagelige overraskelser kan du også stole på ekstra reservedeler. Disse er vanligvis en girhenger, utskiftbare skivebremser og sykkel -eiker. Gitt sin ubetydelige vekt, er disse verktøyene terrengsykkeltilbehør som du ikke kan unngå. Lim og glidelåser er også nyttige for mange reparasjoner.

terrengsykkel tilbehør mtb utstyr viktig sykkel reiseruter deler sykkel førstehjelpssett

MTB -utstyret du må ha med deg i bagasjen kan ikke klare seg uten et førstehjelpssett. En så liten pose kan inneholde bandasjer, desinfeksjonsmidler, håndklær og så videre. En antiinflammatorisk krem ​​er også en god forhåndsregel.

terrengsykkel tilbehør mtb utstyr viktig sykkel reiseruter deler sykkel regnjakke mobiltelefon lys

Hvis du skal bli utsatt for lang sollys, er det viktig å kjøpe leppepomade og solkrem. På den annen side er en kompakt, vanntett jakke som sykkelklær også et nyttig terrengsykkeltilbehør når det regner.

terrengsykkel tilbehør mtb utstyr viktig sykkeltur ruter se fjell

Sist men ikke minst er det viktig at du har en ladet telefon med forhåndsinstallerte terrengsykkelapper og navigasjon. Ved en skade, et mekanisk problem eller en nødssituasjon av alle slag, sørger mobiltelefonen for en viss mengde fred og ro mens du sykler.

Previous Post
Hvit julepynt – 30 lyse, elegante ideer
Next Post
Psykiske lidelser som mulige konsekvenser etter en COVID-19-infeksjon