15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Aspirin for hjerteinfarkt: Skal smertestillende pille helsemessige fordeler testes?

Daglig inntak av aspirin for hjerteinfarkt eller slagforebygging bør ikke lenger anbefales til pasienter som ikke har opplevd noen av disse hendelsene. Det kommer fra en ny studie, forskerne på den akademiske siden "Familie praksis" har publisert. Nesten en fjerdedel av pasientene over 40 sa at de tok aspirin hver dag, selv om de ikke tidligere hadde hatt hjertesykdom eller hjerneslag.

Ikke mer aspirin for hjerteinfarkt

aspirin for hjerteinfarkt test sengeforebygging kardiovaskulær sykdom

Det er et problem, ifølge studieforfatter Mark Ebell, forsker ved University of Georgia. “Vi skal ikke bare anta at alle vil ha fordeler av lavdose aspirin. Dataene viser at de potensielle fordelene ligner den potensielle skaden de fleste som ikke har hatt en kardiovaskulær hendelse, sier Ebell. Aspirin ble først funnet for 30 år siden for å redusere risikoen for dødelige og ikke-dødelige hjerteinfarkt. Senere studier fant bevis på at aspirin også reduserer risikoen for slag og tykktarmskreft.

Smertepiller fra en flaske som behandling mot hjerteinfarkt

Ifølge Ebell har forbruk av smertestillende pille alltid medført risiko, nemlig blødning i mage og hjerne. Så nyere studier tyder på at den potensielle skaden ved å ta aspirin for hjerteinfarkt kan oppveie fordelene med dagens medisinske standarder.

“Hvis du ser tilbake på 1970- og 1980 -tallet da mange av disse originale studiene ble utført, tok ikke pasienter statiner for å kontrollere kolesterolet, blodtrykket var ikke så godt kontrollert, og de ble ikke undersøkt for tykktarmskreft.", han sa.

Vitenskapelige resultater

ny studie aspirin mot hjerteinfarkt ikke anbefalt

Ebell og kollega Frank Moriarty fra Royal College of Surgeons i Irland sammenlignet studier av pasientjournaler fra 1978 til 2002 med fire store studier gjort etter 2005, da statinbehandling og tykktarmskreftundersøkelser var mer vanlig. De fant at over fem års behandling for 1000 pasienter, var det fire færre kardiovaskulære hendelser og syv store blødningshendelser. Ebell ble spesielt skremt av antallet hjerneblødninger som forekommer hos aspirinbrukere.

“Omtrent 1 av 300 mennesker som tok aspirin i fem år ville få hjerneblødning. Det er ganske ille. Denne typen blødninger kan være dødelig. Det kan absolutt være en deaktivering, ”sa han. “En av 300 er noe den typiske legen ikke kan ta tak i i praksis. Så vi trenger disse store studiene for å forstå små, men viktige økninger i risiko. “

Ebell advarte mennesker som er bekymret for kardiovaskulær risiko, men ikke har hatt hjerteinfarkt eller slag. Du bør snakke med legene dine om andre måter å forhindre at en større hendelse oppstår. I disse dager, sa han, er behandlinger for blodtrykk, kolesterol og diabetes mer aggressive. Andelen andre risikofaktorer som røyking har også gått ned. Det er så mange ting vi kan gjøre bedre nå for å redusere risikoen for hjerte- og tykktarmskreft at aspirin kan hjelpe med det, sa han.

forebyggende behandling for hjertet med aspirin anbefales ikke

Artikkelen “En sammenligning mellom samtidige og eldre studier om aspirin for primær forebygging” er tilgjengelig online.

Previous Post
Hvit julepynt – 30 lyse, elegante ideer
Next Post
Psykiske lidelser som mulige konsekvenser etter en COVID-19-infeksjon